Főoldal > Hirek > Kedvenc nyelvtanuló alkalmazásaink

t: 509

Kedvenc nyelvtanuló alkalmazásainkA világon rengeteg idegennyelv van használatban, így nem csoda, hogy szinte mindenki beszél legalább egyet az anyanyelvén kívül. Nagyon sokan szeretnének újabbakat megtanulni, elsajátítani, és alkalmazni az életben anélkül, hogy a tanulásra hatalmas összegeket költenének el. Számos ember dönt a nyelvtanuló alkalmazások mellett, ami nem csoda, hiszen tele van ezekkel az internet. Ezek remek segítséget adhatnak a szókincs bővítéséhez, illetve az adott ország kultúrájának megismeréséhez is. Mai cikkünkben elhoztuk a saját kedvenc nyelvtanuló mobil programjainkat, melyekkel remek betekintést nyerhet bárki a nyelvtanulás szépségeibe.

Tényleg működnek a nyelvtanuló alkalmazások?

Ez a kérdés bizonyára sokakat foglalkoztat, ami nem csoda, hiszen hivatalosan nem tudhatjuk azt, hogy a nyelvtanuló alkalmazások mennyire hatásosak. Szögezzük le, hogy az alapok elsajátításához teljes mértékben megfelelőek, azonban nem minden esetben fognak megtanítani a folyékony beszédre. Ennek fő oka nem más, mint az emberi interakció hiánya, amellyel sok nyelvtanuló applikáció nincsen felszerelve.

Mit értünk ez alatt? Egészen egyszerűen annyiról van szó, hogy szükségünk van az idegennyelv megértéséhez arra, hogy azt halljuk, kipróbálhassuk, és ezáltal megfelelően elsajátíthassuk. Éppen ezért nagyon fontos az, hogy olyan nyelvtanuló programot keressünk, amelyben ezekre mind lehetőségünk van, hiszen a sikeres tanuláshoz ez elengedhetetlen. Remek segítségek lehetnek ezek kezdőknek, illetve középhaladóknak az alapok megértéséhez, emellett utazásoknál is hasznos lehet, hiszen könnyebben be tudunk illeszkedni úgy, ha bizonyos dolgokat megértünk.

A nagytudású Babbel nyelvi program

A Babbel nevezetű alkalmazás teljes nyelvtanulási csomagokat nyújt. Nem csak a nyelvtani alapokban mélyül el, hanem a speciális magán- és mássalhangzók kiejtésére is odafigyel. Betekintést nyújt a helyi kultúrába és a szlengek világába, miközben remekül elmagyarázott nyelvtani szabályokkal segít megértetni az anyagot.

A tanulási lehetőségek magukba foglalják a podcasteket és a játékokat is, Így interaktív módon gyakorolhatjuk a már megtanult részeket. Lehetőségünk van online órák lefoglalására, amelyeket szaktanárok tartanak, azonban ennek a funkciónak az ára kicsit borsos.

Az applikáció sajnos nem ingyenes, illetve a próbaidőszak is korlátozott, ami annyit jelent, hogy minden nyelvhez csak egy darab leckét próbálhatunk ki. Térjünk is rá az árakra. Lehetőségünk van 1, 3, 6, vagy akár 12 hónapra is előfizetni a Babbel-re 4300 forinttól egészen 28.000 forintig. Emellett vehetünk külön online nyelvórákat is, melynek ára alkalmakra van bontva, így 10 alkalom ára 60.000 forintra, míg 20 alkalomé 97.000 forintra jön ki. Érdemes elgondolkodni mielőtt kifizetjük ezeket az árakat, hiszen később már nem tudjuk magunkat meggondolni.

Legjobb ingyenes lehetőség, a Duolingo

A hazánkban már jól ismert Duolingo egy Androidon és iOS-en is könnyen elérhető nyelvtanuló alkalmazás. A modulok témakörökre vannak bontva benne, így belefolyhatunk a randevúkba, vagy partikba is, miközben remek nyelvtani témákat dolgozhatunk fel. A kurzus strukturált, ami azt jelenti, hogy minél több modult fejezünk be, annál több új nyílik meg előttünk.

A Duolingo applikációban hasznos tippek vannak „elszórva”, amelyek akkor jönnek elő, amikor éppen esedékesek. A gyakori nyelvi hibáinkat mindig kiemelve megtekinthetjük, ezzel odafigyelhetünk arra, hogy a jövőben semmilyen hibát ne vétsünk. Az ingyenes verzió remek lehetőségeket ad, cserébe azonban el kell viselnünk a reklámokat és a napi korlátozást. Utóbbi annyiból áll, hogy 5 szívecskével rendelkezhetünk 24 órára, majd amint valamilyen hibát vétünk, ebből egyet elveszítünk. Amint mind az 5 elfogyott, várnunk kell a következő napig a haladáshoz.

Ezeket elkerülhetjük a Duolingo Premium fiókkal, melynek ára egy hónapra 4300, míg egy évre 28.000 forint.

A hétköznapi beszélgetések segédje, a Memrise

A Memrise a szókincs fejlesztésére és az esetleges utazásokon lezajló párbeszédek megkönnyebbítésére szolgál. Úgynevezett tanulókártya módszert alkalmaz a hatékonyabb haladás érdekében. Részt vehetünk nyelvtani órákon és beszédfelismerő gyakorlatokon. Kitűzhetünk magunk elé célokat, melyeket csak úgy érhetünk el, ha rendszeresen használjuk a nyelvtanuló programot. Erre játékos buzdítást is kapunk a kívánt időben.

A nyelvi leckék gyorsak és könnyűek, azonban fontos megemlíteni azt, hogy nincsen túl sok magyarázat megadva az anyagoknál, nincsen lehetőségünk a beszédi gyakorlatra, illetve túlságosan a szókincsre hajaz ahhoz, hogy folyékonyan megtanuljunk beszélni. Ez a nyelvtanuló applikáció kifejezetten a párbeszédek lebonyolítására alkalmas. Maga az alap ingyenesen elérhető, azonban a Pro fiókkal több funkciót és offline hozzáférést kaphatunk. Ennek ára havonta 2700 forint, de előfizethetünk egy évre 20.000, illetve egy örökéletű csomagra is 40.000 forintért.

Végezetül

Említésre való még a Language Reactor nevezetű Chrome bővítmény is, amelyet YouTube-on és Netflixen is alkalmazhatunk. Lényegében két nyelven is levetíti a szöveget, miközben a kiemelt szavakat lefordítja számunkra és használati példákkal is ellátja azokat. A világon számtalan módon tudunk már nyelvet tanulni, de természetesen, mint mindig, most is fontos az, hogy a számunkra megfelelő módot válasszuk ki. Reméljük Ti is hasznosnak találtátok cikkünket és a döntésben is tudtunk segíteni. Mit gondoltok, menni fog a nyelvtanulás?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Okos szemüvegek? Igaz, hogy irreálisan hangzik? Pedig higgyétek el, ezek az elképesztő készülékek léteznek, ráadásul már többféle képpen jelen vannak világunkban. Találhatunk olyat, amely a valóságképet bővíti ki olyan információkkal, mint például az időjárás, vagy választhatunk Bluetooth hangszórót, ami szintén szemüveg formájában jelenik meg.
Tudta, hogy azoknak, akiknek a lakásukban mindig rend van, egy közös titkon osztoznak? Elege van abból, hogy sosincs ideje takarítani és jól jönne egy kis segítség? Akkor a ROIDMI Eve Plus robotporszívó és takarítóra van szüksége, ami megkíméli Önt is a fárasztó, órákon át tartó házimunkától.
A nagy tech vállalatok mindig arra törekednek, hogy az embereket össze tudják kötni a szolgáltatásaikkal. Ezzel a jól ismert Apple is így van, akik az Apple One szolgáltatással népszerűsítik magukat. Ez a lehetőség sokkal jobban megéri, mint külön-külön előfizetni bizonyos alkalmazásokra.
Budapesten köztudottan mindig nagy a forgalom, mindegy, hogy hétköznapról, vagy hétvégéről beszélünk. A folyamatos dugó és tömeg miatt egyszerűbb tömegközlekedési eszközre pattanni, főleg ha naponta többször is át kell utaznunk a városon. A korábban BKK Futár néven működő alkalmazás helyett a BKV nemrégiben nyilvánossá tette a BudapestGO...