Főoldal > Hirek > Nimo, a jövő okos szemüvege

t: 679

Nimo, a jövő okos szemüvege


Okos szemüvegek? Igaz, hogy irreálisan hangzik? Pedig higgyétek el, ezek az elképesztő készülékek léteznek, ráadásul már többféle képpen jelen vannak világunkban. Találhatunk olyat, amely a valóságképet bővíti ki olyan információkkal, mint például az időjárás, vagy választhatunk Bluetooth hangszórót, ami szintén szemüveg formájában jelenik meg. Emellett létezik olyan okos szemüveg, amely beépített kamerával rendelkezik, így lehetőségünk van emlékeket megörökíteni vele. A legtöbb ilyen kütyüt mobileszközhöz, vagy számítógéphez kell kötni az áramellátásért, azonban mai cikkünk főszereplője ez alól is kivételt képez. A Nimo névre keresztelt okos szemüveg egyszerűen elképesztő, így ha kíváncsiak vagytok a részletekre, akkor mindenképpen tartsatok velünk!

Mitől más a Nimo okos szemüveg?

Az előbb említett szemüvegekhez képest a Nimo okos szemüveg konkrétan egy olyan hordozható képernyő, amelyen nem csak dolgozni tudunk, hanem akár filmeket is nézhetünk. Olyan specifikációkkal rendelkezik, amelyek megengedik azt, hogy a vezetékes kapcsolatot is elhagyhassa, így nem kötött egyéb készülékekhez sem. Ennek köszönhetően nem csak könnyebb, hanem kényelmesebb is.

Processzornak a Qualcomm Snapdragon XR1-et kapta, ami sok mini számítógépben megtalálható. Ennek köszönhetően jöhetett létre a szemüveg átalakítása számítógéppé. A készülék gyártójának, a Nimo Planetnek az a célja, hogy a jövőben ez az apró használati tárgy lecserélhesse a laptopot, így könnyebbé téve az emberek mindennapját. Ennek egyik legnagyobb előnye az, hogy nem kellene mindenhová magunkkal cipelnünk az akár 3 kg-os notebookjainkat sem.

Hogyan használhatjuk majd a Nimo okos szemüveget?

Első sorban szükség lesz egy Bluetoothos billentyűzetre és egérre, ugyanis ezekkel irányíthatjuk majd, továbbá segítségükkel például végrehajthatunk Microsoft Word szerkesztéseket is.

Ez az egyes lencsék szélein elhelyezkedő kettős kijelzőn lesz látható, amelyek akár 6 virtuális kijelzőt is szolgáltathatnak majd. Az okos szemüveget Android kompatibilitással fejlesztik, így az iOS felhasználók egyelőre nem érintettek. A jelenlegi visszajelzések alapján közel 1000 Androidos alkalmazás használható, azonban szükséges néhány fejlesztés, hiszen nem működnek még zökkenőmentesen az applikációk.

Nimo technikai információk


A Nimo okos szemüveghez egy hordozható tok tartozik majd, amelyben beépített töltőállomás található, mint az Apple fülhallgatóknál. Bár nem rendelkezik olyan funkciókkal, mint a Bluetooth hangszórós szemüvegek, saját fejhallgatót tudunk csatlakoztatni hozzá, ezáltal zene lejátszására is alkalmas lesz.

A Nimo Planet

A gyártó már több, mint 4 éve dolgozik ezen a szemüvegen. Fejlesztésére eddig közel 100 millió forintot áldoztak, pedig még messze van a vége. Az Enterprise és Developer nevezetű programjaik keretein belül lehetőséget adnak különböző fejlesztőknek a korai betekintésre és a terméktesztelésre. Erre a weboldalukon lehet jelentkezni.

A Nimo Planet úgy tervezi, hogy 2023 első felében tudja majd árusítani a Nimo okos szemüvegeket Indiában és egyes amerikai városokban. Ezt körülbelül 270.000 forintos áron fogják megtenni.

Ti mit gondoltok?

Mennyire érdekes látni azt, hogy évről-évre mennyi remek készülék kerül a piacra, arról nem is beszélve, hogy a gyártók milyen remek módon ragadják meg és alkalmazzák a legújabb technológiákat. Az biztos, hogy egy ilyen készüléktől sokan fognak ledöbbenni. Mi nagyon kíváncsiak várjuk azt, hogy mi lesz ebből. Nektek mi a véleményetek?


Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Tudta, hogy azoknak, akiknek a lakásukban mindig rend van, egy közös titkon osztoznak? Elege van abból, hogy sosincs ideje takarítani és jól jönne egy kis segítség? Akkor a ROIDMI Eve Plus robotporszívó és takarítóra van szüksége, ami megkíméli Önt is a fárasztó, órákon át tartó házimunkától.
A nagy tech vállalatok mindig arra törekednek, hogy az embereket össze tudják kötni a szolgáltatásaikkal. Ezzel a jól ismert Apple is így van, akik az Apple One szolgáltatással népszerűsítik magukat. Ez a lehetőség sokkal jobban megéri, mint külön-külön előfizetni bizonyos alkalmazásokra.
Budapesten köztudottan mindig nagy a forgalom, mindegy, hogy hétköznapról, vagy hétvégéről beszélünk. A folyamatos dugó és tömeg miatt egyszerűbb tömegközlekedési eszközre pattanni, főleg ha naponta többször is át kell utaznunk a városon. A korábban BKK Futár néven működő alkalmazás helyett a BKV nemrégiben nyilvánossá tette a BudapestGO...
Bizonyára mindannyian hallottatok már az összecsukható okostelefonokról. Abban biztosan egyet érthetünk, hogy igazán különleges darabok ezek, de mint azt tudjuk, sajnos nem minden a külső. Ezek az eszközök kifinomultak és előfordulhat, hogy nem mindenki igényeinek felelnek meg.