Főoldal > Hirek > BudapestGO a könnyű budapesti tömegközlekedésért

t: 277

BudapestGO a könnyű budapesti tömegközlekedésértBudapesten köztudottan mindig nagy a forgalom, mindegy, hogy hétköznapról, vagy hétvégéről beszélünk. A folyamatos dugó és tömeg miatt egyszerűbb tömegközlekedési eszközre pattanni, főleg ha naponta többször is át kell utaznunk a városon. A korábban BKK Futár néven működő alkalmazás helyett a BKV nemrégiben nyilvánossá tette a BudapestGO nevezetű mobiltelefon programot, ami nem csak modernebb, de számos remek új funkcióval is rendelkezik. Ha kíváncsiak vagytok ezekre, akkor mindenképpen tartsatok velünk, még akkor is, ha esetleg nem a fővárosban éltek, ugyanis cikkünk számotokra is hasznos lesz.

A BudapestGO alkalmazás beszerzése

Szerencsére a BudapestGO elérhető mindenki számára. Éppen ezért letölthető iOS-es és Androidos eszközökre is. Az alkalmazás teljes mértékben ingyenes és pillanatokon belül telepíthető.

Androidos készüléken 18 MB, míg az iOS-en 42 MB tárhely igénye van. Ez szinte semmi, azonban cserébe minden tömegközlekedési helyzetben segítséget biztosíthat. Az alkalmazás minden esetben internetet és regisztrációt igényel.

A kezdőlap

Amint megnyitjuk a BudapestGO alkalmazást, a helymeghatározásunk engedélyezésével saját helyzetünket fogjuk látni a képernyőn. Itt megtekinthető minden közelünkben levő tömegközlekedési megálló, illetve az éppen haladó BKK-s járműveket is megfigyelhetjük. A megálló ikonokra kattintva elérhetővé válik a menetrend, és az elérhető járatok listája is.

A kijelző tetején egy kereső sávot is felfedezhetünk, amelyben járatokra, megállókra, vagy konkrét címekre is rákereshetünk. Az eredmények minden esetben tartalmaznak számunkra útvonalat, ahol azt is beállíthatjuk, hogy mikor indulnánk, vagy mikorra szeretnénk megérkezni az adott helyre.

Szintén ezen az oldalon értesülhetünk az aktuális forgalmi akadályokról, így láthatjuk azt is, ha egy adott busz éppen nem érint pár megállót baleset miatt, illetve a HÉV esetében a pótlóbuszokról is tudomást szerezhetünk.

Kedvenc megállók - állomások

Ezen az oldalon értelemszerűen azokat a megállókat, járatokat, vagy helyeket menthetjük el, amelyeket sűrűn használunk, vagy látogatunk. Ezzel elkerülhető az, hogy minden egyes alkalommal ki kelljen keresnünk ezeket.

Jegyek és bérletek online megvásárlása

Az eddig említett dolgok nem érhettek bennünket újdonságként, hiszen a BKK Futár teljes mértékben ezt tudta, azonban az újításoknak és az új alkalmazásnak köszönhetően már ennél többet is tudunk csinálni. A Jegyeim menüben lehetőségünk van már megvásárolni havi bérleteinket, továbbá különböző jegyeket és kiegészítőket is elérhetünk.

Ezen a ponton lép érvényességbe az a mondat, hogy a nem budapestieknek is hasznos lehet cikkünk, ugyanis a BudapestGO-n belül már vonat, Volánbusz és egyéb távolsági járatok jegyeit és bérleteit is kiválthatjuk. Ez azoknak is nagyon hasznos lehet, akik Pest megyén belül élnek, de napi szinten Budapestre járnak iskola, vagy munka okán. Ez a lehetőség könnyebbé teszi az átszállást a távolsági és a BKV járatai között.

Végezetül

Ezeken kívül még lehetőségünk van a BKK automaták, a MOL Bubik és még az ivókutak megtekintésére is a térképen, így azt merjük mondani, hogy a BudapestGO teljes mértékben tökéletes alkalmazás minden olyan embernek, akik napi szinten tömegközlekednek. Ti kipróbáltátok már?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Bizonyára mindannyian hallottatok már az összecsukható okostelefonokról. Abban biztosan egyet érthetünk, hogy igazán különleges darabok ezek, de mint azt tudjuk, sajnos nem minden a külső. Ezek az eszközök kifinomultak és előfordulhat, hogy nem mindenki igényeinek felelnek meg.
A mai világban sajnos az ember nem lehet már elég óvatos. Mint testi, mint lelki védelmünk nagyon fontos, így nem véletlenül találkozhatunk olyan eszközökkel, alkalmazásokkal, vagy telefonos funkciókkal, melyek minden vészhelyzetben remek segítséget nyújtanak számunkra. Mai cikkünkben ezek közül fogunk Nektek néhányat bemutatni!
Sokan már biztosan tudjátok, hogy a napokban bemutatásra kerültek a Samsung 2022-es termékei, köztük a szenzációs Galaxy S22-es okostelefon is. Ha még nem hallottál róla, akkor mindenképpen Neked ajánljuk cikkünket, ugyanis az újdonságokon kívül egy remek kedvezményt is bemutatunk a cikk végén!
A Nintendo Switch játékkonzolok az elmúlt pár évben nagy sikert arattak, ami nem csoda, hiszen világszerte imádják az emberek ezeket a játékokat. A kicsiktől egészen a felnőttek korosztályáig bárki találhat megfelelő játékot hozzá. Sokan lehet nem is tudják, de ezek a készülékek rendelkeznek olyan hasznos funkciókkal, amelyeket mindenképpen ...