Főoldal > Hirek > 2022 év technikai újdonságai

t: 169

2022 év technikai újdonságaiBizonyára Nektek is feltűnt az, hogy a 2022-es év mennyire gyorsan eltelt. Valljuk be, számtalan érdekességgel és technikai újdonsággal találkoztunk az elmúlt évben is. Ilyen például a Nothing okostelefon, az összecsukható mobilkészülékek, illetve még sok más applikáció, program és készülék is. Összegyűjtöttük személyes kedvenceinket 2022-ből, így ha kíváncsiak vagytok, akkor tartsatok Velünk és emlékezzünk vissza közösen ezekre a pillanatokra!

A Nothing okostelefon

Az egyik kedvenc készülékünk egyértelműen a Nothing telefon volt. Különlegessége az átlátszó hátlapja, amelyben 900 darab LED-es fényforrás kapott helyet. A készülék megjelenése egyszerű, mégis vonzó és lenyűgöző. A fő kamerája egy 50 MP-es darab. Kijelzője 6,55 hüvelykes, emellett pedig 120 Hz-es adaptív frissítési frekvenciával is rendelkezik.

A készülék jelenleg már 180.000 forintért is megvásárolható, így az ára is megfizethető. Kell ennél több?

Az SD kártyák sebességének fontossága

2022-ben azt is megtudhattátok, hogy miért fontos a megfelelő gyorsaságú SD kártya. Sokaknak az az első kérdés, ami egy SD kártyával kapcsolatban megfogalmazódik, hogy mit számít a gyorsaság, ha csak a tárhelyet szeretnénk megnövelni? Valljuk be, a kérdés teljesen jogos, hiszen ez egy SD kártya funkcionalitása, azonban hatalmas különbség lehet két darab között.

Az SD kártyák sebességi osztályokba vannak sorolva, ezen belül is 3 kategóriába. Sebességi, UHS sebességi és videó sebességi osztályba. Remek példa a Nintendo Switch játék konzol, illetve a 4K-s és 6K-s mozikamerák is. Utóbbiak nem működnek gyors és nagy tárhelyű SD kártya nélkül, míg a Nintendo-n minél gyorsabb kártyát alkalmazunk, annál nagyobb játékokat érhetünk el mindenféle hátrány nélkül.

Információk az e-SIM kártyákról

Bár az e-SIM kártya nem teljesen újdonság, mégis érdekesnek találjuk. Egyre több szolgáltató alkalmazza ezeket az „eszközöket”, melyek állandó részét képzik telefonjainknak. Maga az e-SIM még egy önmagában fejlődő technológia, de már számtalan ember használja. Ennek ellenére nem minden készüléken érhető el. Például a Samsung felhasználók körében csak a Galaxy S20 FE, vagy annál újabb, míg az Apple iPhone-nál az XR modelltől indulva megjelent készülékek támogatják a technológiát.

Érdemes összecsukható mobilkészüléket vásárolni?

2022-ben arról is beszéltünk egy kicsit, hogy érdemes-e összehajtható készüléket vásárolni. Bár ezek az eszközök roppant mód kifinomult daraboknak számítanak, nem mindenki igényeinek felelnek meg. Az első ilyen telefont a Samsung dobta piacra és azóta egyre több vállalat próbálkozik a megfelelő konkurenciát megalkotni. 2023-ban több híres márka is készül a saját darabjának bemutatására, amit már Mi is kíváncsian várunk.

Számos érvet és ellenérvet lehet találni ezekről a készülékekről az interneten, köztük azt, hogy bár nagy kereset van rájuk és olyan élményeket adnak, amit más telefonok nem tudnak, jóval törékenyebbek és árban is elég borsosak, de természetesen mindenki el tudja dönteni azt, hogy számára megéri-e.

Végezetül

Természetesen lehetne még sorolni az elmúlt év kedvenceit, de igyekeztünk a legjobbakat előnyben részesíteni. Nektek melyik volt az a készülék, vagy esetleg program, ami 2022-ben a kedvencetek volt?

Kíváncsian várjuk már azt, hogy mit fog hozni számunkra az újév. Amennyiben Ti is, akkor mindenképpen tartsatok Velünk 2023-ban is. Sikerekben és boldogságban gazdag új évet kívánunk mindenkinek!Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

2022 egy egészen lenyűgöző év volt a technológia világban. Számos fontos esemény és megjelenés zajlott le és eddigi kedvenc készülékeink is új arcot kaptak, hiszen számos vállalat inkább a fejlesztés mellett döntött az újdonságok megvalósítása helyett. Bizony, eltelt egy újabb év, azonban ez nem jelent mást, mint azt, hogy elhoztuk ismét az idei...
Az év legjobb Androidos alkalmazásait keresed? Akkor remek helyen jársz! A Google Play Áruház a legnagyobb felület, ahol Androidos applikációkhoz férhetünk hozzá. Legyen szó pénzügyről, utazásról, vagy éppen szórakozásról, cikkünkben megtalálhatod a kategóriák legnépszerűbb darabjait. Amennyiben kíváncsi vagy 2022 kedvenceire, akkor mindenképpen...
A francia eredetű Devialet legújabb vezetéknélküli hangszórója az első 360 fokos hangzással rendelkező darabok egyike. Amennyiben érdekelnek téged a futurisztikus megjelenésű tech eszközök és az izgalom jelentése számodra egyenlő a remek basszus hangzásával, akkor mindenképpen tarts Velünk!
Gyors és precíz porszívózásra, illetve felmosásra vágysz, de sosincs elég időd arra, hogy mindezt megvalósíthasd? Semmi ok a pánikra! Az év legkedveltebb robot készüléke pillanatok alatt leveszi a terhet a válladról és Neked nincs más dolgod, mint megbízni a Shark AI Ultra-ban.