Főoldal > Hirek > Minden, amit az eSIM-ről érdemes tudni

t: 518

Minden, amit az eSIM-ről érdemes tudniBizonyára van köztetek olyan, aki már hallott az eSIM fogalmáról. Ez nem csoda, hiszen már több szolgáltató alkalmazza, azonban akinek teljesen idegen már a fogalom is, annak bizonyára tudunk majd újdonsággal szolgálni. Az eSIM drámai változásokat hozhat a közeljövőben a mobiltelefonok használatában, ezzel viszont az eltávolítható SIM kártyák ideje lassan lejárhat. Amennyiben kíváncsiak vagytok arra, hogy mit hozhat a jövő, akkor mindenképpen tartsatok Velünk!

Mi is az az eSIM?

Az eSIM az eltávolítható kártyákkal ellentétben állandó részét képzik a telefonoknak, emellett lehetővé teszik azt is, hogy akár 2 különböző telefonszámot is használhassunk 1 eszközön. Segítségével mobilhálózati kapcsolatot teremthetünk tabletre, vagy okosórára is.

Az egész eSIM téma még egy alakulóban levő technológia. Több, mint 10 éve dolgoznak már rajta és pár éve már elérhetővé is vált. Emellett természetesen fejlesztések alatt áll folyamatosan annak érdekében, hogy minél jobb élményt és szolgáltatást tudjon nyújtani.

Az eSIM alkalmazása

Azok számára, akik ragaszkodnak régebbi eszközeikhez, mint mondjuk egy iPhone 8-hoz, azoknak sajnos reménytelen az eSIM-re való váltás. Az Apple okostelefonjai közül az iPhone XR-től, a Samsungnál pedig a Galaxy S20 FE-től élhetünk a technológiával.

eSIM használat és aktiválás

A SIM kártyával ellentétben, az eSIM-ek aktiválásához a telefont fel kell oldani. (Nem jelszóval, vagy PIN kóddal, hanem szolgáltatói szempontból!) Szerencsére minden szolgáltató rendelkezik egy külön oldallal, ahol részletesen végig vezetnek az aktiválási folyamaton. Az egész procedúra internet kapcsolatot igényel!

Hogyan használható egyszerre két telefonszám?

Első körben győződjünk meg arról, hogy eszközünk rendelkezik két db eSIM, vagy egy eSIM-SIM kombinációs lehetőséggel. Ha ez megvan, akkor kapcsolatba kell lépnünk a szolgáltatónkkal, akik egy aktivációs linket, vagy QR kódot fognak küldeni számunkra.

Az iPhone tulajdonosok az Apple Support oldalon található cikk segítségével tudják aktiválni a kettős eSIM használatát.

A dupla telefonszám használat kifejezetten remek lehet az üzletemberek számára, hiszen egy eszközről intézhetik a céges hívásokat és a személyes, privát dolgokat is.

Egy kis „nosztalgia”

Lehet sokan nem tudják, de a SIM kártya magyarul annyit jelent, hogy előfizetői azonosítói modul. Ezek a kis kártyák integrált áramköröket használva tárolják biztonságosan az IMSI azonosítót és a különböző kódokat is. Ezek mind a felhasználó azonosítására alkalmasak.

Kezdetekben bankkártya méretre szabták őket, ám az évről-évre kisebb mobiltelefonok miatt a SIM kártyák is összezsugorodtak. Minden egyes kártya rendelkezik két darab egyedi jelszóval, melyeket PIN és PUK kódoknak nevezünk.

Azt tudtátok, hogy az első SIM kártyát 1991-ben alkalmazták? Több, mint 30 éve vannak jelen az egyre modernebb technológiában. Azt, hogy mikor búcsúzhatunk Tőlük el, még kérdéses, hiszen még bőven évekre vagyunk ettől. Ti mit gondoltok erről?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Samsung M8 2020 novemberében került bemutatásra, ám még csak hónapokkal ezelőtt került piacra. Bár nem tökéletes monitorként és televízióként sem, egyben mégis egy olyan elérhető alternatívának bizonyul, melyért sok ember pénztárcája hálás lehet. Mivel a mai világban 1-1 ilyen készülék ára már elég magas, egyre többen használnak 2 az 1-ben...
Azok számára, akiket valóban érdekel az elektrotechnika, nem árt pár alapvető fogalmat megismerni. Ilyen többek között az ellenállások fogalma is, amelyek kritikus szerepet töltenek be a különféle áramkörök működésében. Nézzük meg tehát, mik az ellenállások, és milyen típusaik vannak?
Mint azt már sokan tudhatjátok, idén augusztus végén, vagy szeptember elején hivatalosan is elérhető lesz az Android 13-as operációs rendszer. Mint minden verziónak, a 13-nak is lett egy kódneve, ami nem más, mint a Google Tiramisu. Számos új funkció és frissítés jött létre a Google által, melyeket már kíváncsian várunk...
Amikor házimoziról esik szó, mindenkinek az jut eszébe először, hogy az otthoni filmnézés minél jobban hasonlítson az igazi mozira. Ehhez a mai modern projektorok jelenthetik a kiváló alternatív megoldást. Bár a házimozi kialakítása ezekkel az eszközökkel nem olyan egyszerű, mint egy modern televízióval...