Főoldal > Hirek > Otthoni mozi rendszer kialakítása projektorral

t: 524

Otthoni mozi rendszer kialakítása projektorralAmikor házimoziról esik szó, mindenkinek az jut eszébe először, hogy az otthoni filmnézés minél jobban hasonlítson az igazi mozira. Ehhez a mai modern projektorok jelenthetik a kiváló alternatív megoldást. Bár a házimozi kialakítása ezekkel az eszközökkel nem olyan egyszerű, mint egy modern televízióval, azonban apró segítségekkel igazi élményeket csempészhetünk otthonunkba. Mai cikkünkben bemutatjuk Nektek azt, hogy hogyan alakíthattok a nappalitokból saját házimozit.

Projektor vs. TV a házimoziban

Technikailag a mai TV-k sokkal jobb képminőséget biztosítanak, mint a projektorok túlnyomó többsége. Világosabb a háttérfényük, kiváló minőséggel rendelkeznek, ráadásul gyorsabb és gyakoribb frissítéseket is kaphatnak, azonban ezek ellenére is bátran kijelenthetjük, hogy az igazi mozis élményt nem tudják 100%-ban biztosítani.

A projektorok sokkal nagyobb felületen tudják megjeleníteni a kívánt tartalmat. A legtöbbjük 100 hüvelyk feletti képernyőmérettel indul. A sötét szobában vetített film sokkal közelebb érződik egy mozis pillanathoz, éppen ezért éri meg jobban.

Projektorvásárlás előtti tudnivalók

Számos népszerű projektor márkát érdemes megtekinteni, mint például a Sony, LG, BenQ, vagy éppen Epson, ugyanis a projektor piacon tőlük kaphatjuk meg a legmegfelelőbb darabokat. Mielőtt azonban a vásárlásba ugranánk, érdemes néhány tudnivalót figyelembe venni. Az első és legfontosabb nem más, mint a vetítési távolság felmérése. Ez a méret a projektor lencséje és a vetítési felület közötti táv.

A legtöbb készülék mellé fel van tüntetve ez a szám, így már csak le kell mérnünk azt, hogy a kívánt helynek megfelel-e a méret. A távolság eltérő lehet típusonként, olyan tényezők miatt, mint az izzó típusa, vagy a lencsék minősége. Kisebb térhez ajánlott a rövid vetítési távolságot támogató projektorok közt körbe nézni.

Hogyan vásároljunk projektort?

Mindenek előtt bizonyosodjunk meg arról, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre. Ezzel az adattal máris le tudjuk szűkíteni a lehetőségek körét. A legjobb, ha az 1080 pixeles HD-s projektorok között keresgélünk, hiszen messze a legjobb minőséget biztosítják. Miután megtaláltuk a kiszemelt darabot, nincs más hátra, mint felszerelni azt.

A projektor felszerelése

Számtalan rögzítési móddal találkozhatunk, legyen szó állványról, vagy fali konzolról, azonban tájékozódjunk az internetről, vagy a kézikönyvből arról, hogy saját készülékünkhöz mi kompatibilis. Ezeket a kiegészítőket szinte bárhol meg lehet vásárolni.

Fontos, hogy ne az ülőgarnitúra felett helyezkedjen el, hiszen a ventilátor búgása hosszútávon zavaró lesz.

Végső projektorbeállítások

Fontos tudni, hogy minden projektor egyedi, így adott helyekhez és használati módokhoz vannak optimalizálva. A fény a legnagyobb ellenségük, nem véletlenül ülünk a moziban is sötétben. A tökéletes élményhez sötétítsünk be, és kerüljük a közvetlen falra való vetítést.

A megfelelő hangrendszerrel párosítva máris remek pillanatokat tölthetünk el kedvenc Netflix-es sorozatunkat, vagy YouTube-os videóinkat nézve. Ti kipróbálnátok?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Honor végre előállt egy igazi csúcsmobillal, ami a függetlenné vált gyártót ebben a kategóriában is ráhelyezi a térképre. A készüléket tökéletes kialakítás, villámsebesség és kifogástalan adatkommunikáció jellemzi. De nézzük sorjában!
4 év után a Garmin visszahozta az aktívitásmérő eszközét, melynek neve a Vivosmart 5 lett. Az okoskarkötő számos szükséges fejlesztést és újítást kapott az előző modellhez képest. Csatlakozott hozzá a GPS követés, melyet sokan hiányoltak az eddigi órákból is, illetve az incidensérzékelő funkciót is beleépítették. A nagyobb gombokon és..
A mai világban számtalan módon küldhetünk üzeneteket online formában. Az interneten rengeteg ilyen applikációval találkozhatunk, így távoli rokonokkal és ismerősökkel is könnyedén tarthatjuk a kapcsolatot. A Telegram is egy ilyen alkalmazás, azonban jóval többet kínál...
A Google minden tavasszal megrendezi fejlesztői konferenciáját, amelyen minden új készüléket és szoftvert bemutatnak. Ez idén sem történt másképpen. A 2022-es konferencián a hardvertermékek aratták a legnagyobb érdeklődést. Ez nem csoda, hiszen olyan régóta várt készülékeket jelentettek be, mint a Pixel Buds Pro, a Pixel Watch, a Pixel Tablet...