Főoldal > Hirek > Kipróbáltuk a csúcskategóriás Honor Magic4 Pro okosmobilt

t: 485

Kipróbáltuk a csúcskategóriás Honor Magic4 Pro okosmobiltA Honor végre előállt egy igazi csúcsmobillal, ami a függetlenné vált gyártót ebben a kategóriában is ráhelyezi a térképre. A készüléket tökéletes kialakítás, villámsebesség és kifogástalan adatkommunikáció jellemzi. De nézzük sorjában!

Elsőként a külső jegyek fogják meg a tekintetünket. A Honor Magic4 Pro okosmobilt minimális oldalsó kávák jellemzik, rendkívül finom és esztétikus kerekítésekkel. Az alsó káva is rendkívül vékony, így olyan érzésünk van, mintha a teljes készülék egy kijelző lenne. A hátlap kidolgozása nagyon szép, a hatalmas „kamerasziget” inkább kameratárcsának nevezhető; sok helyen olvashattuk, hogy a megoldást a Huawei Mate 40 Pro kéttárcsás megoldása ihlette. Nehéz lenne ezzel vitatkozni.

A Magic4 Pro összeszelelése és anyagminősége tökéletes, noha ebben az árkategóriában ez nyilván elvárható. A gomboknál nyoma sincs lötyögésnek, a fém-üveg felületek tökéletesen illeszkednek egymáshoz. A készülék IP68-as védelemmel rendelkezik, ami kissé műszaki megközelítésben azt jelenti, hogy a por behatolása ellen teljes védelemmel van ellátva, illetve a készülék védett víz behatolása ellen tartós vízbemerítés esetén, a gyártó által megadott paraméterek szerint. Ez a védelmi szint egy kerti lámpának is dicsőségére válna.

A Honor Magic4 Pro mobilkészülék 163,6 x 74,7 x 9,2 milliméteres paraméterekkel rendelkezik, amihez 215 grammos súly társul. Noha a jelenlegi felhozatalban is találhatunk ennél nagyobb és nehezebb készüléket, a Magic4 Pro cseppet sem az a kényelmesen fogható és könnyen zsebbe csúsztatható fajta.

Az OLED kijelző értelemszerűen tökéletes betekintési szögeket és megbízható fényerő-állítást biztosít. A panel 1312 x 2848 pixeles felbontással rendelkezik, ami elég rendhagyónak tűnik, viszont a megjelenítés tűéles.

A Magic4 Pro Snapdragon 8 Gen 1 rendszerchipet kapott, ami bizony nem jó hír, hiszen ez a változat jelentős melegedéssel és sebességkorlátozással sújtott… Szerencsére már van „pluszos” megoldás, ami kiküszöböli ezeket a problémákat, csak hát a Magic4 Pro nem ebből kapott. Jó hír viszont, hogy a készülék így is villámgyors, sehol egy akadás még fokozott igénybevétel esetén sem.

A főkamera 50 megapixeles felbontással és 1/1,56" szenzormérettel rendelkezik. Az ultraszéles kamera 1/2,5” méretű ideális képességeket biztosít. A végeredmény tökéletes, nagyfokú részletességet kapunk, a dinamikára sem lehet panasz, a színek is élethűek, a lencserajzolat pedig tiszta. Nappali fény esetében a végeredmény gyakorlatilag kifogásolhatatlan, az éjjeli fotózásnál érezhető némi oda nem illő sárgás beütés.

A készülék 4600 mAh-s akkumulátort kapott, ami a méretekhez képest nem túl jelentős. Viszont a 100 wattos adapter fél óra alatt nulláról százra húzza a töltöttséget, ezért jár a piros pont a Honor részére. A vezetékmentes töltés hasonló teljesítmény mellett, de 10 perccel lassabban megy végbe.

Összefoglalva, a Honor Magic4 Pro egy kiváló felsőkategóriás készülék, ami a legtöbb területen kimagasló teljesítményre képes. A hangminőség és az üzemidő kapcsán lehet némi hiányérzetünk, ha mindenképpen gyengeséget szeretnénk találni. A legfőbb probléma a „készüléken kívül” az árcímkén található; a 470 ezres induló ár kissé túlzónak mondható.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

4 év után a Garmin visszahozta az aktívitásmérő eszközét, melynek neve a Vivosmart 5 lett. Az okoskarkötő számos szükséges fejlesztést és újítást kapott az előző modellhez képest. Csatlakozott hozzá a GPS követés, melyet sokan hiányoltak az eddigi órákból is, illetve az incidensérzékelő funkciót is beleépítették. A nagyobb gombokon és..
A mai világban számtalan módon küldhetünk üzeneteket online formában. Az interneten rengeteg ilyen applikációval találkozhatunk, így távoli rokonokkal és ismerősökkel is könnyedén tarthatjuk a kapcsolatot. A Telegram is egy ilyen alkalmazás, azonban jóval többet kínál...
A Google minden tavasszal megrendezi fejlesztői konferenciáját, amelyen minden új készüléket és szoftvert bemutatnak. Ez idén sem történt másképpen. A 2022-es konferencián a hardvertermékek aratták a legnagyobb érdeklődést. Ez nem csoda, hiszen olyan régóta várt készülékeket jelentettek be, mint a Pixel Buds Pro, a Pixel Watch, a Pixel Tablet...
A Google nemrég tartotta meg az éves fejlesztői, 1/0-s konferenciáját. A vállalat kapva az alkalmon bemutatta az idén érkező szoftvereket és hardvertermékeket is. Az ülésen egyértelmű sikert arattak az újdonságok. A show-t az új készülékek vitték el, ami nem csoda, hiszen a Google tudja, hogy mivel nyűgözheti le az embert...