Főoldal > Hirek > A Google nemrégiben bemutatott szoftverei

t: 267

A Google nemrégiben bemutatott szoftvereiA Google nemrég tartotta meg az éves fejlesztői, 1/0-s konferenciáját. A vállalat kapva az alkalmon bemutatta az idén érkező szoftvereket és hardvertermékeket is. Az ülésen egyértelmű sikert arattak az újdonságok. A show-t az új eszközök vitték el, ami nem csoda, hiszen a Google tudja, hogy mivel nyűgözheti le az embert. Mai cikkünkben a személyes kedvenc Google szoftvereinket fogjuk bemutatni Nektek, így ha benneteket is érdekel az, hogy mikkel találkozhatunk 2022 végén, akkor mindenképpen tartsatok Velünk!

Az Android 13 operációs rendszer

Mint azt sokan már tudhatják, a Google 2022 őszére jelentette be az Android 13 érkezését. Az operációs rendszerről eddig ismert információkon felül megtudhattunk a konferencián olyan dolgokat is, amelyektől még izgatottabban várhatjuk a megjelenését.

Az egyik Google szoftver kedvencünk a többnyelvű felhasználók támogatása, amely alatt az értendő, hogy adott alkalmazásokat beállíthatunk olyan nyelvre, amely nekünk szimpatikus, így az angol nyelvű böngészés mellett lehetőség van akár németül használni a Twittert is.

Emellett a csoportos beszélgetéseken belül is küldhető lesz titkosított üzenet, és az RCS szöveges szabvány támogatást is kiterjesztették. Azok, akik okosotthonnal rendelkeznek, 2022 végétől könnyebben teremthetnek kapcsolatot eszközeik közt.

A Google Pénztárca

Ez a fejlesztés talán nem is annyira újdonság, hiszen korábban is találkozhattunk már vele, azonban a Google úgy döntött, hogy inkább elengedik a dolgot. Most azonban a felhasználók újra kipróbálhatják, ráadásul fantasztikus fejlesztésekkel együtt.

Remek módja a hitelkártyák, tömegközlekedési bérletek, vagy orvosi igazolványok tárolására és könnyű használatára, azonban a hírek szerint számíthatunk digitális azonosító igazolványok alkalmazására is. Ennek köszönhetően jogosítványunktól kezdve egészen a személyi azonosítókig bármit hozzáadhatunk majd virtuális pénztárcánkhoz.

A Google gyakran öli meg saját fejlesztéseit, így kíváncsian várjuk, hogy ebből mi lesz.

Új biztonsági funkciók

Nemsokára a kétlépcsős azonosítás is biztonságosabb módon fog zajlani, továbbá az adathalászat ellen már nem csak a Gmail lesz védett, hanem a Google Dokumentumok, az Excel és a PowerPoint is.

A virtuális bankkártyahasználat is sokkal védettebb lesz, hiszen minden egyes automatikus kártya adat kitöltésnél a rendszer egy random generált számot fog megjeleníteni a képernyőn, így senki nem fogja látni az igazi, hiteles számokat. Szerintünk ez egy nagyon fontos és remek óvintézkedés a Google részéről.

Új nyelvek a Google Fordítóban

Bizony! Még mindig lehet hova bővíteni az elérhető nyelvek listáját. A nemsokára érkező nyelvek leginkább Ázsia, Afrika és Dél-Amerika területein terjedtek el, így minket nem teljesen érintenek, azonban jó látni, hogy így fejlődik a szoftver.

Végezetül

Jövőheti cikkünkben a bemutatásra került hardvertermékekkel érkezünk majd Nektek, addig is reméljük Nektek is pont annyira tetszettek ezek az újdonságok, mint nekünk! Van már kedvencetek?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Google Dokumentumok alkalmazást világszerte több, mint 100 millió ember használja minden egyes nap. Látszólagos egyszerűsége mögött viszont számos felfedezhető funkció és hatékonyságnövelő eszköz található.
A mai világban nehéz olyan okostelefont vásárolni 100.000 forint alatt, amely minden szempontból megfelel az elvásároknak. A csúcskategóriás darabokat nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak, így a kedvező áron elérhető, ám remek készülékek igazi kincseknek számítanak. A hosszas kutatás elkerülésének érdekében mai cikkünkben bemutatjuk Nektek a...
Gondolkodtál már azon, hogy honnan tudnál legálisan filmeket letölteni, úgy hogy utazás közben, hosszabb várakozások alatt, vagy esetleg internet problémáknál el tudd ütni valamivel az idődet? Ha igen, akkor remek helyen vagy, ugyanis mai cikkünkben be fogjuk mutatni azt, hogy mindezt hogyan tudod kivitelezni.
Voltál már olyan helyzetben, hogy a szinte vadonatúj televíziódnál az egyetlen negatívum a pocsék hangminőség volt? Ezzel sajnos nagyon sokan tudnak azonosulni, azonban az új TV vásárlás helyett van egy egyszerűbb és olcsóbb megoldás is!