Főoldal > Hirek > A megfelelő hangprojektor kiválasztása

t: 425

A megfelelő hangprojektor kiválasztásaVoltál már olyan helyzetben, hogy a szinte vadonatúj televíziódnál az egyetlen negatívum a pocsék hangminőség volt? Ezzel sajnos nagyon sokan tudnak azonosulni, azonban az új TV vásárlás helyett van egy egyszerűbb és olcsóbb megoldás is! A hangprojektorok egyre népszerűbbek, mivel a legmodernebb tévék is sok esetben kicsi és rossz minőségű hangszórókkal rendelkeznek. A megfelelő projektor kiválasztása több szempontot vesz igénybe, amiket probléma nélkül átnézni nehéz lehet. Mai cikkünkben azzal fogunk foglalkozni, hogy miként találhatjuk meg a számunkra tökéletes eszközt. Ha kíváncsiak vagytok tippjeinkre, akkor mindenféleképpen tartsatok Velünk!

Miért lehet szükséged hangprojektorra?

Erre a kérdésre órákon keresztül lehetne válaszolni, hiszen kevés negatívumot találnánk. Ezek a készülékek nem csak kompaktságuk miatt népszerűek, hanem a könnyű kezelhetőségük és remek hangzásuk miatt is. Ezek mellett remek alternatívaként számíthatunk rájuk, ha éppen mozi-hangzást szeretnénk elérni otthonunkban. Hozz ki többet Te is tévé készülékedből a megfelelő hangprojektorral!

Nem mellesleg kedvenc Netflix-es, vagy HBO Go-s sorozataidat is feldobhatod vele.

A megfelelő méret

A tökéletes méret sok mindentől függhet. Figyelembe kell venni a helyet, ahová tervezzük a projektort, illetve a csatornák számát is. Ezeknek fontos szerepe van, hiszen a kifogástalan hangzást biztosítják. Minél több csatornával rendelkezik a soundbar, annál jobb minőséggel fog megszólalni.

A legnépszerűbbek a 2, illetve 3 csatornás felszereltségű készülékek, azonban, ha a hely is engedi, a 3 csatornás a tökéletes. Hogy miért? Egyszerűen azért, mert a párbeszéddel csak a középső hangszóró foglalkozik, így élvezhetőbbé téve a filmnézést. Nagyon fontos a vásárlás előtt lemérni a szabad helyet, hiszen a médiakonzolon el kell férnie a projektornak, továbbá célszerű olyat választani, ami pont elfér a TV lábai között.

A hangprojektor csatlakoztatása

A mai világban már szinte mindent vezeték nélkül használunk, azonban a hangprojektor működtetéséhez javasoljuk a vezetékes megoldásokat. Léteznek Bluetooth-os verziók is, azonban azok nem annyira ajánlottak. Időigényesebb az üzembe helyezésük és a vezérlésük is bonyolultabb.

Mi a legnépszerűbb lehetőségre szavazunk, ami nem más, mint a HDMi ARC. Ezzel a kábellel érhetjük el azt, hogy hangprojektorunk közvetlenül a TV-vel működjön együtt. Ez annyit jelent, hogy nem kell két távirányítót használnunk, illetve a televízió bekapcsolásakor a projektor is egyből hozzá igazodik. Könnyű és kényelmes, ráadásul ezeket a kábeleket a mai készülékek mellé kapjuk a dobozban.

Mennyit érdemes hangprojektorra költeni?

Összességében 4 ár kategóriáról beszélhetünk, melyekben jobbnál-jobb eszközöket találhatunk, de nézzük is ezeket.

35.000 Ft alatt: Ezek a darabok javarészt a kisebb projektorok, mind méretben, mind tudásban, azonban remek választási lehetőségek azok számára, akik csak a Tv hangminőségén szeretnének javítani, s mindezt bizonyos kereten belül.

35.000 Ft – 140.000 Ft Ez a legnépszerűbb kategória, hiszen ezen belül találkozhatunk a legtöbb ember számára kedvező ajánlatokkal. Kaphatunk már olyan darabokat is, amelyek vezeték nélküli mélynyomóval is rendelkeznek. Márka téren a legtöbb Samsung, Sony és LG is itt helyezkedik el.

140.000 Ft – 350.000 Ft Ebben a kategóriában már kiváló minőséget kaphatunk. Érvényesül például a térbeli hangzás és a műholdas hangszóró is, azonban ezek a készülékek már sokkal komolyabbak, mint amire sokan vágynak.

350.000 Ft felett A legnagyobb tudású és legmerészebb darabokat kétség kívül itt fogjuk megtalálni, hiszen ebben az ár kategóriában már komplett házimozi rendszert vásárolhatunk.

Végezetül

A további szempontok közt a megjelenés és a dizájn szerepel, azonban ez már egy olyan dolog, amit mindenki a saját ízlése szerint dönthet el. Szerintünk abszolút megéri felpörgetni egy ilyen készülékkel az otthoni filmnézéseket, hiszen remek élményt adhat bárkinek. Ti mit gondoltok?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Valami igazán remek kamerára vágysz, de hiába keresed a megfelelőt egyszerűen nem találod? Ha igen, engedd meg, hogy kicsit segítsünk Neked, ugyanis mai cikkünkben elhoztuk bemutatni kedvenc akciókameránkat, ami bizonyára a világon mindenhol hatalmas sikert arat. Menő, innovatív, könnyen kezelhető és még ígéretes is, de mégis miről van szó?
A világon rengeteg idegennyelv van használatban, így nem csoda, hogy szinte mindenki beszél legalább egyet az anyanyelvén kívül. Nagyon sokan szeretnének újabbakat megtanulni, elsajátítani, és alkalmazni az életben anélkül, hogy a tanulásra hatalmas összegeket költenének el. Számos ember az alkalmazások mellett dönt, ami nem csoda, hiszen...
Okos szemüvegek? Igaz, hogy irreálisan hangzik? Pedig higgyétek el, ezek az elképesztő készülékek léteznek, ráadásul már többféle képpen jelen vannak világunkban. Találhatunk olyat, amely a valóságképet bővíti ki olyan információkkal, mint például az időjárás, vagy választhatunk Bluetooth hangszórót, ami szintén szemüveg formájában jelenik meg.
Tudta, hogy azoknak, akiknek a lakásukban mindig rend van, egy közös titkon osztoznak? Elege van abból, hogy sosincs ideje takarítani és jól jönne egy kis segítség? Akkor a ROIDMI Eve Plus robotporszívó és takarítóra van szüksége, ami megkíméli Önt is a fárasztó, órákon át tartó házimunkától.