Főoldal > Hirek > Kedvenc akciókameránk, az Insta360 One RS

t: 605

Kedvenc akciókameránk, az Insta360 One RSValami igazán remek kamerára vágysz, de hiába keresed a megfelelőt egyszerűen nem találod? Ha igen, engedd meg, hogy kicsit segítsünk Neked, ugyanis mai cikkünkben elhoztuk bemutatni kedvenc akciókameránkat, ami bizonyára a világon mindenhol hatalmas sikert arat. Menő, innovatív, könnyen kezelhető és még ígéretes is, de mégis miről van szó? Hát az Insta360 legújabb modelljéről, a One RS-ről. Tartsatok velünk bátran, hiszen egy nem mindennapi eszközről lesz szó!

Az Insta360 kamera

A vállalat nem olyan régen adta ki One RS kamera modelljüket, amely nem csak felfrissített változata elődjének, hanem emellett a GoPro talán egyetlen olyan vetélytársa, amelytől el is várjuk a kifogástalan teljesítményt. Ennek nemcsak a 200.000 forintos kezdő ár az oka, hanem az is, hogy olyan kamera funkcióval is rendelkezik, amellyel vetélytársa még tervekben sem.

Hatalmas előnye az, hogy akárhova elviheted magaddal kompakt mérete miatt, ráadásul búcsút inthetsz a két fényképezőgép használatának is, hiszen a One RS egy készülékként képes akció felvételeket és 360 fokos filmeket is készíteni. Egyszerűen lenyűgöző!

A 360 fokos nézet a kamerában

Elődjéhez az Insta360 One-hoz képest az RS kamera modell is 3 részből épül fel. Az akkumulátorcsomagból, az objektív és érzékelő területből, amelyet modnak nevezünk, továbbá a processzorból. Érdemes megemlíteni azt is, hogy ezek a korábbi eszközökhöz képest már jóval újabbak és frissebbek.

A One RS kamera egy úgynevezett moduláris felépítéssel rendelkezik, ami annyit jelent, hogy az új funkciók nagy része az objektívmodulba került, a maradék pedig a processzorban található meg. A kamera egy 360 fokos és egy a Luica által tervezett 1 hüvelykes objektívvel rendelkezik. Előbbivel akár 6K-s, utóbbival pedig 4K-s felvételeket is készíthetünk. A 4K-s objektív neve a 4KBoost lett, amely egy fél hüvelykes érzékelővel rendelkezik.

48 megapixeles állóképeket és tisztább, élesebb videókat csinálhatunk vele. A 4K felbontásnál 60 képkocka/másodperc sebességgel forgathatunk 16:9 képarányban.

Az Insta360 One RS kamera legfontosabb jellemzői

Mint minden informatikai eszköznél, így ennél is találhatunk olyan információkat, kiegészítőket, vagy lehetőségeket, amelyek segíthetnek eldönteni azt, hogy érdemes-e megvásárolnunk az adott darabot. Nézzük is hát, hogy mit tartogat számunkra az Insta360 One RS kamera!

Láthatatlan szelfibot? Bizony! Jól olvastátok, ugyanis a 360 fokos módnak köszönhetően a bot teljesen eltűnik a felvételről, így nem rontja az összhangot és semmi fontosat nem takar el. A végeredmény olyan, mintha csak egy drónnal készítettük volna el.

Aktív HDR Az innovatív, új HDR is alkalmazható a kamerán, ráadásul nem is kell minden alkalommal bekapcsolgatni. Elég elmenteni kedvenc beállításink közé, majd felvétel közben egy érintéssel módot változtatva hozzá is férhetünk!

Lassított felvétel Az igazán értékes, és csodálatos pillanatokat nem is tudnánk szebben megragadni, mint a lassított felvétellel. Szerencsénkre ezt akár 8x-os lassítással is megtehetjük, emellett 360 fokos módban is alkalmazhatjuk.

Újítások a korábbi kamerákhoz képest

Ami a legfeltűnőbb lehet az a gyorsabb és erősebb Wi-Fi kapcsolat a kamera és más eszközök között. Erre azért van szükségünk, hogy a fájlokat gyorsan és problémamentesen tudjuk exportálni. Ezt a teljesen új hardvernek köszönhetjük.

Amit az előző modellből sokan hiányoltak, az a hőelvezető kialakítás volt. Ez a One RS-ben már megtalálható, így a rögzítőkeret hűvösen tartja a kamerát, így hosszabb ideig készíthetünk remek felvételeket.

Az Insta360 alkalmazás

A kamerához tartozó applikációba könnyen exportálható minden fájl, amit ráadásul hatékony szerkesztő eszközökkel személyre is szabhatunk. Használata egyszerű és gyors, ráadásul a módosítások azonnal mentésre kerülnek, így munkánk sem vész kárba.

Az úgynevezett villámvágás funkcióban az automatikus sablonokkal egy témát beállítva elintézhetjük, hogy a program magától szerkessze meg a fájlokat. Remek hír, hogy az Insta360 számítógépen is elérhető, így aki szívesebben vágná és szerkesztené a fényképeket vagy videókat az asztalnál, az nyugodtan megteheti azt.

Hol szerezhető be a kamera?

Egyelőre a One RS nálunk még nem kapható, de az Insta360 termékeinek egy része elérhető Magyarországon is. Az Alza.hu oldalán és az Emag-nál ezeket megtaláljátok. Ha mégis elnyerte tetszéseteket a bemutatott darab, akkor megéri várni rá, hiszen ritka az ilyen készülék.


Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A világon rengeteg idegennyelv van használatban, így nem csoda, hogy szinte mindenki beszél legalább egyet az anyanyelvén kívül. Nagyon sokan szeretnének újabbakat megtanulni, elsajátítani, és alkalmazni az életben anélkül, hogy a tanulásra hatalmas összegeket költenének el. Számos ember az alkalmazások mellett dönt, ami nem csoda, hiszen...
Okos szemüvegek? Igaz, hogy irreálisan hangzik? Pedig higgyétek el, ezek az elképesztő készülékek léteznek, ráadásul már többféle képpen jelen vannak világunkban. Találhatunk olyat, amely a valóságképet bővíti ki olyan információkkal, mint például az időjárás, vagy választhatunk Bluetooth hangszórót, ami szintén szemüveg formájában jelenik meg.
Tudta, hogy azoknak, akiknek a lakásukban mindig rend van, egy közös titkon osztoznak? Elege van abból, hogy sosincs ideje takarítani és jól jönne egy kis segítség? Akkor a ROIDMI Eve Plus robotporszívó és takarítóra van szüksége, ami megkíméli Önt is a fárasztó, órákon át tartó házimunkától.
A nagy tech vállalatok mindig arra törekednek, hogy az embereket össze tudják kötni a szolgáltatásaikkal. Ezzel a jól ismert Apple is így van, akik az Apple One szolgáltatással népszerűsítik magukat. Ez a lehetőség sokkal jobban megéri, mint külön-külön előfizetni bizonyos alkalmazásokra.