Főoldal > Hirek > Kedvenc Android 13 funkcióink

t: 655

Kedvenc Android 13 funkcióinkMint azt már sokan tudhatjátok, idén augusztus végén, vagy szeptember elején hivatalosan is elérhető lesz az Android 13-as operációs rendszer. Mint minden verziónak, a 13-nak is lett egy kódneve, ami nem más, mint a Google Tiramisu. Számos új funkció és frissítés jött létre a Google által, melyeket már kíváncsian várunk. Mai cikkünkben összegyűjtöttük Nektek saját kedvenceinket, így ha Ti is ugyanúgy izgatottan várjátok a megjelenését, akkor mindenképpen tartsatok velünk!

Új személyre szabhatósági lehetőség

Mint azt tudhatjuk, jelenleg az Android 4 színt támogat a témák beállításához. Ez nem túl sok, és számos lehetőséget is korlátoz. Azonban az Android 13-ban már akár 16 szín közül is válogathatunk majd, ezzel még személyesebbé téve telefonunkat.

Továbbfejlesztett adatvédelem az Android 13-ban

Az alkalmazások sajnos szinte mindenhez hozzáférnek manapság, így nem csoda, hogy a Google ez ellen lépést tett. Innentől az Android 13 operációs rendszert használó mobilokon minden alkalmazás engedélyt fog kérni a médiafájlok, vagy helymeghatározás megosztására. Így természetesen a Google sem fogja tudni azt, hogy mikor hol járunk.

Emellett megtekinthető lesz az elmúlt 24 órában adatokhoz hozzáfért alkalmazások listája is.

Másolás és beillesztés az Android 13-ban

Ezek az egyszerű műveletek is kaptak egy kisebb frissítést. A kimásolásnál egy lebegő panel fog megjelenni a képernyőn, amelyen akár URL esetén kiválaszthatjuk a böngészőben való megnyitást is. Egészen egyszerűen a kimásolt szöveget beilleszthetjük egy másik, közelben levő eszközre is. A vágólapra került információk bizonyos idő után maguktól törlésre kerülnek majd.

Médialejátszó

Az Android 13 médialejátszója szebb és kifinomultabb külsővel büszkélkedhet. Az értesítési panelt lenyitva találkozhatunk majd vele, illetve a lezárt képernyőn az aktuális album képét láthatjuk majd. Könnyebb lesz az audio kimenet kiválasztása is, aminek köszönhetően egyszerűen válthatunk egyik eszközről a másikra.

Google pénztárca

A Google úgy döntött, hogy szeretné végre használatba helyezni a digitális pénztárcát. Ennek mi kifejezetten örülünk, hiszen nem csak hitelkártyáinkat vehetjük fel bele, hanem akár igazolványainkat, bérleteinket, vagy akár oltási igazolványainkat is. Ez a remek fejlesztés az Android 13-ban végre lehetővé teszi azt, hogy egyáltalán ne kelljen pénztárcát tartanunk magunknál.

Több nyelv használata

Az egyik legújabb funkcióval már különböző alkalmazásokban különböző nyelveket is használhatunk. Ennek köszönhetően a játékokat játszhatjuk angol nyelven, míg a híreket olvashatjuk akár németül is, mindezt egyetlen beállítás segítségével. Hát nem remek?

Végezetül

A Google jelenleg is fejleszti az Android 13-at, így kíváncsian várjuk a további fejleményeket. Mi már izgatottan várjuk a megjelenését. Ti hogy vagytok vele?


Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Amikor házimoziról esik szó, mindenkinek az jut eszébe először, hogy az otthoni filmnézés minél jobban hasonlítson az igazi mozira. Ehhez a mai modern projektorok jelenthetik a kiváló alternatív megoldást. Bár a házimozi kialakítása ezekkel az eszközökkel nem olyan egyszerű, mint egy modern televízióval...
A Honor végre előállt egy igazi csúcsmobillal, ami a függetlenné vált gyártót ebben a kategóriában is ráhelyezi a térképre. A készüléket tökéletes kialakítás, villámsebesség és kifogástalan adatkommunikáció jellemzi. De nézzük sorjában!
4 év után a Garmin visszahozta az aktívitásmérő eszközét, melynek neve a Vivosmart 5 lett. Az okoskarkötő számos szükséges fejlesztést és újítást kapott az előző modellhez képest. Csatlakozott hozzá a GPS követés, melyet sokan hiányoltak az eddigi órákból is, illetve az incidensérzékelő funkciót is beleépítették. A nagyobb gombokon és..
A mai világban számtalan módon küldhetünk üzeneteket online formában. Az interneten rengeteg ilyen applikációval találkozhatunk, így távoli rokonokkal és ismerősökkel is könnyedén tarthatjuk a kapcsolatot. A Telegram is egy ilyen alkalmazás, azonban jóval többet kínál...