Főoldal > Hirek > Miért fontos mobilunkon a rendezett kezdőképernyő?

t: 561

Miért fontos mobilunkon a rendezett kezdőképernyő?Amikor egy új mobiltelefont vásárolunk, mindig felemelő érzés üzembe helyezni azt. Minden a gyári helyén van, szépen és rendezetten, ráadásul semmi túlzsúfoltsággal nem találkozni. Ez az idilli kép azonban nem tart túl sokáig, hiszen az új alkalmazások telepítésével már önmagában tömötté válhat a kezdőképernyő. Elhoztunk néhány tippet és kerülendő dolgot, amelyek alkalmazásával olyan rendszerezett lehet mobiltelefonunk, mintha vadonatúj lenne. Tartsatok Velünk, hiszen a hatékonysághoz vezető első lépés a renddel kezdődik.

Mobiltelefon beállítások: Gyakori hibák és elkerülésük

A káosz mögött általában olyan egyszerű okok állnak, mint a használaton kívüli applikációk és widgetek, illetve a parancsikonok, amikről általában fogalmunk sincsen már, hogy miért kerültek oda. Sajnos a mobil készülékek is az asztali számítógépekhez hasonlóan képesek mindenféle digitális „szemét” tárolására. Ezek idővel felhalmozódnak, elveszik a hatékonyság és a látványa is visszataszító.

Mindezek elkerüléséhez érdemes már az elején egy rendszert kialakítani, amelyet a továbbiakban is tartani lehet. A fontosabb alkalmazásokhoz ajánlott a gyors elérést elősegíteni. A kezdőképernyő rendezettségének köszönhetően nem csak hatékonyabbak lehetünk, de telefonunk is gyorsabb maradhat.

Nézzük meg, hogy Androidos és iOS-es készülékeken mit lehet még megtenni a jobb végeredmény érdekében!

Android mobilok beállítása

Az Androidos telefongyártók különböző módokkal közelítik meg a megfelelő kezdőképernyő kialakítását. Számos lehetőség rejlik a beállítások között, amelyekkel elérhetjük a szép és rendezett célt. Az első és legegyszerűbb mód a képernyő „megtisztítása”. A felesleges, vagy nem használt alkalmazások ikonjait könnyedén el lehet távolítani úgy, hogy azok csak az alkalmazás listán belül legyenek elérhetők.

A gyors és könnyű eléréshez az egyik legjobb megoldás a mappák létrehozása lehet. Ezeket az ikonok egymásra húzásával tehetjük meg. Érdemes ezeket kategóriák szerint „berendezni”. Például a Facebook kerülhet egybe a Discorddal, mint Közösségi média alkalmazások. Ezek a mappák elhelyezhetők a képernyőn és az alkalmazás listán belül is.

Widgetek? Nagyon sok felhasználó alkalmazza ezeket a kiegészítő elemeket. Legyen szó az időjárásról, naptárról, vagy akár az emlékeztetőkről, összességében hasznosak, ellenben sok helyet el tudnak foglalni. Bizonyos widgetek mérete állítható, így a problémát könnyű orvosolni.

Az alkalmazás rácsok használatával is tudunk kicsit játszani, így kisebb ikonokat létrehozva felszabadítható néhány szabad hely további applikációknak zsúfoltság nélkül.

iPhone telefonok beállítása

Az iOS rendszerű mobilok felülete kissé más, mint az Androidos daraboké, azonban a végeredményt szinte ugyanúgy lehet elérni. A bökkenő csak annyi, hogy az iOS-en nincsen túl sok lehetőség a személyre szabáshoz. Kevesebb widget érhető el, és az alkalmazás listán belül is korlátozottak a lehetőségek.

Az iPhone applikáció könyvtáron belül az Androiddal ellentétben nem változtatható meg a mappák neve, hanem csak és kizárólag a fő képernyőn lehetséges. Alkalmazásokat nem tudunk itt elrejteni, hiszen csak törlése van lehetőség. A kezdő képernyőn az oldalak is szerkeszthetők. Adhatunk hozzá újakat, vagy eltávolíthatunk már meglévőket. Emellett sorrendet is kialakíthatunk könnyedén köztük, így nem kell az ikonokat egyesével áthúzni.

Végezetül

Rendszert kialakítani nem is olyan nehéz, inkább annak a megtartása időigényes, de higgyétek el, megéri! A hatékonyságot számos programmal is elő lehet segíteni. Ezekről egy korábbi cikkünkben írtunk is, melyet az alábbi linkre kattintva el is olvashattok.

Köszönjük, hogy ismételten Velünk voltatok! Találkozunk jövőhéten.


Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Amikor pár évvel ezelőtt megjelentek az első vezeték nélküli fülhallgatók, még senki nem gondolta, hogy mekkora népszerűségre fognak szert tenni. Az első darabokkal sok probléma volt, hiszen túl nagyok voltak, pár órán belül lemerültek és számos technikai gonddal küzdöttek.
Álláskeresőként nem egyszerű az ember dolga, hiszen számtalan hirdetést át kell böngészni, mire előkerülnek azok, amelyek megfelelők lehetnek. Ahhoz, hogy a munkáltatók figyelmét fel tudjuk kelteni, első sorban egy megfelelően elkészített önéletrajzra van szükségünk. Miért?
A Discord nevezetű, közösségi médiákhoz hasonló program körülbelül 7 évvel ezelőtt indult el. Eredetileg az e-sport kedvelőknek készült azzal a céllal, hogy legyen számukra egy olyan felület, ahol egyszerűen kommunikálhatnak egymással játék közben is. Az elmúlt években egyre nagyobb közösségek alakultak ki, így mára a játékosokon kívül több ezer...
Cikkünk első részében már megismerkedhettetek olyan dolgokkal, mint az operációs rendszer kiválasztása, vagy a processzorok meghatározása. A folytatásban beszélni fogunk egy keveset a grafikus kártyákról, a HDD és SSD közti különbségről, a szükséges RAM...