Főoldal > Hirek > Alkalmazások és weboldalak a megfelelő önéletrajz elkészítéséhez

t: 201

Alkalmazások és weboldalak a megfelelő önéletrajz elkészítéséhezÁlláskeresőként nem egyszerű az ember dolga, hiszen kell írni egy remek önéletrajzot, számtalan hirdetést át kell böngészni, mire előkerülnek azok, amelyek megfelelők lehetnek. Ahhoz, hogy a munkáltatók figyelmét fel tudjuk kelteni, első sorban egy megfelelően elkészített önéletrajzra van szükségünk. Miért? Azért, mert ezzel tesszük meg az első benyomást, ami alapján, ha szimpatizálnak Velünk, máris közelebb kerülhetünk a célhoz: a megpályázott állás pozíció betöltéséhez. Cikkünkben összegyűjtöttünk olyan programokat és weboldalakat, amelyekkel egyszerűen létrehozhatjuk az önéletrajz és kísérőlevél dokumentumokat pillanatok alatt. Bízunk benne, hogy sokatok számára hasznos lesz írásunk, így vágjunk is bele!

Enchancv önéletrajz szerkesztő

Ez az angol nyelvű weboldal az egyik legprofesszionálisabb mindközül. Magas szintű és kiváló minőségű dokumentumokat készíthetünk el segítségével. A visszajelzések alapján már több, mint 2 millió sikeres önéletrajz született meg felületén. Grafikai hozzáértés nélkül is remek figyelemfelkeltő önéletrajzokat készíthetünk vele, hiszen a programban számtalan sablon áll rendelkezésünkre. Nekünk csak az adatokat és a szövegeket kell megadni, így mondhatni minden erőfeszítés nélkül használható. Az oldal havi díjas, melynek ára (a jelenlegi árfolyam szerint!) 4500 forint körül mozog.

Regisztrálni az enhancv.com weboldalon lehet.

Resume.com önéletrajz szerkesztő

Amennyiben a lehető legrövidebb idő alatt szeretnénk létrehozni az önéletrajzunkat, akkor a szintén angol nyelvezetű Resume.com lehet a befutó. Az oldal teljesen ingyen vehető használatba és a professzionálisabb funkciókért sem kell egyéb díjakat kifizetnünk. A CV szintén sablonokkal készíthető el, melyek különböző tematikák szerint jöttek létre. Találhatunk olyat, ami a szakmabeli tapasztalatokra épül fel, de olyat is, ami az erősségeinket részesíti előnyben.

Az önéletrajzi adatokat nagyon egyszerűen vihetjük fel a rendszerbe és az elkészült dokumentumokat különböző formátumokban is exportálhatjuk.

Canva dizájn és képszerkesztő

A Canva egy közismert, grafikus eszközök úgynevezett csomagja. Számos lehetőség rejlik benne, azonban számunkra most az önéletrajz készítő fontos. A testreszabhatóság talán itt érvényesül a legjobban, hiszen a sablonok mellett számos alakzat és "matrica", színsémák és betűtípusok érhetőek el. A Canva képszerkesztő odafigyel arra is, hogy semmiféle hiányosság ne szerepelhessen a végeredményünkben, erre figyelmeztet is bennünket a maga módján.

Maga a képszerkesztő program ingyenes, azonban bizonyos prémium tartalmakat csak úgy érhetünk el, ha havonta nagyjából 5000 forintot be tudunk áldozni erre.

Wix weboldal szerkesztő

A Wix egy általános célú webhelykészítő oldal, amelyen belül HTML és CSS ismeretek nélkül is remekül boldogulhatunk. Bár az önéletrajz készítés nem a fő területük, mégis úgy gondoljuk, hogy remekül érvényesíthetjük rajta a témát. Lényegében elkészíthetünk egy saját bemutatkozó weboldalt, amely ideális esetben bárki számára elérhető. Használhatjuk személyes portfólióként, így a potenciális munkáltatók is könnyedén megtalálhatnak bennünket.

A Wix alap funkcióiért nem kell fizetni, azonban a prémium szolgáltatások igénybevételéért már igen. Szerencsére a weboldalon található egy olyan rész is, ahol össze vannak hasonlítva az alap és prémium csomagok, így könnyedén eldönthetjük, hogy melyikre lehet szükségünk.

A Profession

A Profession-t bizonyára elég sokan ismerjük. Nem csoda, hiszen Magyarország egyik, ha nem a legnagyobb álláskereső platformja. Az álláshirdetéseken felül lehetőségünk van létrehozni önéletrajzunkat is, amely elkészült állapotban hozzáadódik profilunkhoz, majd az állásokra való jelentkezésnél automatikusan megjelenik a munkáltatók számára.

A Profession elérhető internetes weboldal és Profession mobilos alkalmazás formában is.

Végezetül

Ahhoz, hogy a számunkra megfelelő önéletrajzot létre tudjuk hozni, érdemes utána járni annak, hogy melyik önéletrajz szerkesztő program felel meg teljesen igényeinknek. Ezeken általában elkészült minta CV-k is szerepelnek, így ez is nagy segítséget adhat. Ne feledjük el, hogy önéletrajzunk teszi meg az első benyomást a munkáltató felé, így törekedjünk a legjobbakra.

Köszönjük, hogy ismét Velünk tartottatok! Reméljük, hogy sokatoknak tudtunk segíteni.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Discord nevezetű, közösségi médiákhoz hasonló program körülbelül 7 évvel ezelőtt indult el. Eredetileg az e-sport kedvelőknek készült azzal a céllal, hogy legyen számukra egy olyan felület, ahol egyszerűen kommunikálhatnak egymással játék közben is. Az elmúlt években egyre nagyobb közösségek alakultak ki, így mára a játékosokon kívül több ezer...
Cikkünk első részében már megismerkedhettetek olyan dolgokkal, mint az operációs rendszer kiválasztása, vagy a processzorok meghatározása. A folytatásban beszélni fogunk egy keveset a grafikus kártyákról, a HDD és SSD közti különbségről, a szükséges RAM...
Laptopot vásárolni nem is olyan egyszerű, mint azt gondolnánk. Kifejezetten időigényes művelet, még akkor is, ha tudjuk, hogy mit keresünk. Számtalan modell létezik, számtalan specifikációval, így teljesen normális, ha bőségzavarunkban azt sem tudjuk, hogy merre induljunk el. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány szempontot...
Egy SD kártya megvásárlásánál, vagy használatánál valószínűleg nem sokan gondolunk arra, hogy mekkora lehet annak sebessége, pedig többet számít ez az érték, mint gondolnánk! A megfelelő kártyával javítható a játékélmény, jobb fényképek készíthetők és akár nagyobb felbontású videókat is elérhetünk, vagy tárolhatunk.