Főoldal > Hirek > Kedvenc VPN programjaink

t: 381

Kedvenc VPN programjainkA VPN nem más, mint egy virtuális privát számítógépes hálózat. Használatával elektronikusan tárolt és továbbított adatainkat tudhatjuk biztonságban. Lényegében olyan, mint egy védelmet nyújtó alagút, hiszen a nyilvános hálózatokon is úgy dolgozhatunk, hogy közben protekciót biztosít számunkra. A megfelelő VPN program kiválasztása nem egyszerű, hiszen felelősségteljes döntést igényel, továbbá olyan sok lehetőség közül tudunk válogatni, hogy sokszor döntésképtelenségbe is eshetünk. Mai cikkünkben bemutatjuk saját kedvenceinket. Amennyiben kíváncsiak vagytok ezekre, tartsatok velünk.

A Surfshark VPN

A Surfshark-ról korábban már írtunk cikket oldalunkon. Ez a VPN program nagyon sokak által kedvelt és leginkább az általános szintű felhasználók számára ajánlott. Használatával elkerülhetjük pl. a Netflix fölrajzi korlátozásait, így lényegében olyan műsorokat is megtekinthetünk, amelyeket alapból nem is érhetnénk el.

Egyik kedvenc extra funkciónk nem más, mint a „kill” kapcsoló. Ez a remek kiegészítő gyakorlatilag megszakítja a kapcsolatot a nyilvános hálózatokkal, amennyiben a VPN-el hiba történik. Támogatják a többlépcsős VPN biztonságot is, amely még egy extra védelmet nyújt számunkra. Ez lényegében úgy működik, hogy az adatforgalom a számítógépről először kettő darab VPN kiszolgálóhoz jut el, majd innen érkezik be a célszerverre.

Mullvad VPN

A svéd származású vállalat az úgynevezett WireGuard-nak köszönhetően került előtérbe. Megfelelő lehet azon felhasználók számára, akik már elbírnak a haladó szintű tevékenységekkel is. A Mullvad VPN program egy teljesen egyszerű szolgáltatást kínál. Az alap dolgokon felül olyan segítséget is nyújt számunkra, mellyel további lépéseket tehetünk meg adataink védelmének érdekében.

Az egyik ilyen fontos lépés az nem más, mint a WebRTC letiltása. Bekapcsolva hagyásával láhatják IP-címünket akkor is, ha VPN-t használunk, így a teljes biztonságért érdemes ezt elhagyni. A Mullvad minden nagyobb platformhoz kínál alkalmazást, ám az Androidos változat még Béta verzión fut. Az összes applikációjuk nyílt forráskódú, melyeket GitHub segítségével is leellenőrizhetünk.

TunnelBear VPN

Ez a program remek választás az újoncoknak. A VPN választás nehéz lehet abban az esetben is, ha nem teljesen tudjuk mire való, vagy mit tud. A TunnelBear mókás kis animációkkal segít ezeket tudatni velünk. Megmutatják a program működését, használatát, illetve lényegét is. Sok esetben könnyebb elérni a technológiát, ha barátságosak vagyunk, amit a vállalat nagyon jól megmutatott.

A kedves medvéken kívül természetesen ugyanazon biztonsági funkciókat tartalmazza, mint bármely más program. Hatalmas különdíjban részesülnek azonban, hiszen az ingyenes próbaverziónak hála könnyedén kipróbálhatjuk anélkül, hogy azonnali elkötelezettségbe vetnénk magunkat.

A Nord VPN

A Nord sokak számára lehet ismerős, hiszen ez az egyik legnépszerűbb VPN program. Ennek oka a széles szerver választék és az elfogadható előfizetői ár. Sűrűn esik át biztonsági ellenőrzéseken az adatvédelmi szabályok miatt, azonban eddig soha nem találtak problémát.

Egyszerű alkalmazásokon belüli felületekkel rendelkezik, így használata sem okoz fejtörést. Lehetőségünk van tartózkodási országunk kiválasztására is. Ebben az esetben a program automatikusan illeszkedik az országban érvényben levő jogszabályokhoz, így még biztonságosabbá és szerethetőbbé téve a használatot.

Kiegészítésképpen

Természetesen VPN-t telefonunkon is tudunk használni. Erre például jó megoldás lehet a Secure VPN. Továbbá ha éppen személyiségünket szeretnénk megvédeni, nem ajánlott VPN mögé bújni, ugyanis ez csak adatainkat képes biztonságban tartani. A Tor nevezetű program ugyanazt tudja, mint a VPN, azonban mégis eltérnek egymástól. Mivel a Tor névtelenséget biztosít, így senki nem tudja kideríteni azt, hogy kik is vagyunk valójában. Képesek látni azt, hogy mit tevékenykedünk, de nem tudják személyhez kötni.

Letöltése után szinte azonnal összekapcsolja a számítógépet az internettel. Mivel keresési kéréseink hálózaton belül a szerverek között ugrálnak, a böngészés jóval lassabb lehet, azonban védelmünkért cserébe megéri várakozni. A jó hír az, hogy a Tor teljesen ingyenes.

Ti mit gondoltok a VPN adta lehetőségekről? Szoktátok őket használni?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A rendezetten kialakított számítógépes sarok ideális bármire, legyen szó munkáról vagy szabadidős tevékenységről. Amennyiben most először szeretnél belevágni egy megfelelő környezet kialakításába, vagy szeretnél változtatni az eddigi szokásaidon, jó helyen jársz: ebben a cikkben pár hasznos ötlettel merőben megváltoztathatod a számítógép ...
Mint az tudhatjuk, az Apple egy elég sokoldalú vállalat és világszerte hatalmas népszerűségnek örvendhetnek. Számtalan termékkel rendelkeznek, köztük okostelefonokkal, laptopokkal és fülhallgatókkal is.
A mai rohanó világban az egyik legnagyobb emberi butaság az okostelefonok védelmének elhanyagolása. Miért? Azért, mert már a legkisebb ütéstől is keletkezhetnek olyan sérülések eszközeink felületén, amelyet egy egyszerű telefontokkal elkerülhettünk volna. Sokan sajnos úgy vannak vele, hogy ha odafigyelnek, akkor semmi probléma nem érheti őket...
Az idei év kifejezetten fontos az Androidos eszközt használó emberek részére, hiszen megjelenésre kerülhet az Android 12-es verziója. A Google Pixel 3, vagy annál újabb készülékeken már elérhető, hiszen a Google volt az első, aki kiadta a fejlesztését. Szerintük idén a Samsung is publikálja a sajátjukat, de várható még az LG-től és a SONY-tól is.