Főoldal > Hirek > Így alakítsuk ki a tökéletes PC-sarkot

t: 152

Így alakítsuk ki a tökéletes PC-sarkotA rendezetten kialakított számítógépes sarok ideális bármire, legyen szó munkáról vagy szabadidős tevékenységről. Amennyiben most először szeretnél belevágni egy megfelelő környezet kialakításába, vagy szeretnél változtatni az eddigi szokásaidon, jó helyen jársz: ebben a cikkben pár hasznos ötlettel merőben megváltoztathatod a számítógép nyújtotta élményt.

Bútorozz be

A megfelelő felszerelésbe beletartoznak a jól kiválasztott bútorok. Az íróasztalok esetében érdemes átgondolnod, hogy mennyi hellyel rendelkezel, és milyen rendszerességgel szeretnél odaülni. Napi több óra, vagy csak heti egy-két rövid alkalom? Netán nem is ülni, hanem állni szeretnél a gép előtt? Az optimális kialakításhoz ezeket a szempontokat mindenképpen érdemes megfontolnod. Ha megvan az asztal helye és mérete, stílusa, ahhoz illő széket válassz, amin kényelmesen tudsz ülni, és nem okoz sehol feszülést a testedben. 

Kábelkezelés

A PC-k esetében több konnektorra lesz szükséged, hiszen biztosítanod kell a megfelelő áramellátást. Kezdőként, de akár öreg motorosként könnyű beleesni abba a hibába, hogy a kábelek bekötésekor nem figyelsz azok sorrendjére, vagy hamar az utadba kerülnek, amikor kinyújtod a lábaidat, kockáztatva, hogy lerántasz valamit. A kábelekkel zsúfolt íróasztal nemcsak bosszantó, de zavaró is. 

Ha az íróasztalodon nincsenek kivágott lyukak vagy átvezetők, amelyek segítenek a kábelek rendszerezésében, attól még van megoldás. Erre remekül alkalmazható a kábelcsipesz: segít egy helyen tartani a vezetékeket. Akár egy csokorba fogva elvezetheted, vagy az asztalra külön ráerősítheted az adott kábelt: így az USB mindig kéz közelben lehet, míg a többi vastagabb vezeték könnyedén elrejthető lesz. 

Kihasznált helyek

Ha sok irattal vagy füzettel kell dolgoznod, netán rengeteg könyvet olvasol, azok könnyen felhalmozódhatnak az íróasztalon, visszahozva a rendetlenséget a jól kialakított rendszerbe. Válassz ezért ennek megfelelő, fiókkal ellátott íróasztalt, vagy vásárolj a polcok közül ideálisat. 

Bízunk benne, hogy ezzel a cikkel már hozzá segítettünk a rendszerezettebb asztalhoz - és ha már tudod, is mire vágysz, nézz szét a Bonami honlapján!

A fotó forrása:

LStockStudio / Shutterstock.com
Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Mint az tudhatjuk, az Apple egy elég sokoldalú vállalat és világszerte hatalmas népszerűségnek örvendhetnek. Számtalan termékkel rendelkeznek, köztük okostelefonokkal, laptopokkal és fülhallgatókkal is.
A mai rohanó világban az egyik legnagyobb emberi butaság az okostelefonok védelmének elhanyagolása. Miért? Azért, mert már a legkisebb ütéstől is keletkezhetnek olyan sérülések eszközeink felületén, amelyet egy egyszerű telefontokkal elkerülhettünk volna. Sokan sajnos úgy vannak vele, hogy ha odafigyelnek, akkor semmi probléma nem érheti őket...
Az idei év kifejezetten fontos az Androidos eszközt használó emberek részére, hiszen megjelenésre kerülhet az Android 12-es verziója. A Google Pixel 3, vagy annál újabb készülékeken már elérhető, hiszen a Google volt az első, aki kiadta a fejlesztését. Szerintük idén a Samsung is publikálja a sajátjukat, de várható még az LG-től és a SONY-tól is.
Manapság a fejlett informatika mellett is nehéz olyan asztali számítógépet találni, ami minden szempontból megfelel igényeinknek. Ilyenkor remek ötlet lehet egy saját PC felépítése egészen az alapoktól. Ehhez természetesen a türelmen kívül szükségünk van arra is, hogy elfogadjuk azt a tényt, hogy bizonyos alkatrészek viszonylag drágák lehetnek.