Főoldal > Hirek > Miért fontos a jó telefontok és hogyan válasszuk ki azt?

t: 231

Miért fontos a jó telefontok és hogyan válasszuk ki azt?A mai rohanó világban az egyik legnagyobb emberi butaság az okostelefonok védelmének elhanyagolása. Miért? Azért, mert már a legkisebb ütéstől is keletkezhetnek olyan sérülések eszközeink felületén, amelyet egy egyszerű telefontokkal elkerülhettünk volna. Sokan sajnos úgy gondolják, hogy ha odafigyelnek, vigyáznak a telefonra, akkor semmi probléma nem érheti őket, ám ez sajnos nem igaz. Mai cikkünkben kitérünk arra, hogy miért fontos a telefontok használata, illetve segítséget is nyújtunk a megfelelő darab kiválasztásához. Ha kíváncsiak vagytok ezekre, tartsatok velünk!

A védelem mindig fontos!

Legyen szó az építkezésen dolgozó emberekről, az autóban található biztonsági övekről, vagy jelen esetben a telefonokról, mindig nagyon fontos a megfelelő fizikai védelem. Rengeteg balesetet el tudunk kerülni ezekkel a védelmi eszközökkel, így bizonyára nem meglepő, ha azt mondjuk, hogy a mobiltelefonok biztonsága is fontos.

Ezeket az eszközöket minden nap használjuk, szinte már mindenhol velünk vannak. A leggyakoribb probléma a képernyőt érő ütések által létrejövő törések, kijelző repedések és karcolások csoportja. Az alapszintű védelmet igazán könnyedén megadhatjuk a kellemetlen esetek elkerülésének érdekében. Csupán egy olyan anyagból készült telefontokot kell választanunk, amely elnyeli az ütődések erejét. Ilyen például a szilikon, illetve a gumi. Fontos, hogy az adott tok a telefon sarkait is megfelelő védelemben tartsa, hiszen az üvegre ható erő ezeken a pontokon sokkal nagyobb lehet.

A műanyag verziókat érdemes elkerülni, hiszen szinte teljesen megbízhatatlanok ebben az esetben. Mindig nagyon fontos azt a szempontot figyelembe venni, hogy főként mikor és hogyan van a mobiltelefon használatban. A mindennapi rohangáláshoz elég lehet egy vékonyabb tok is, míg az olyan helyeken, mint az építkezések érdemes vastagabb és masszívabb darabra hagyatkozni. Utóbbinak oka egyszerűen csak annyi, hogy a vastagabb tok általában nagyobb ütéselnyelést ad telefonunknak.

Az igények

Ahány ember, annyi igény, szokták mondani. Ez az élet minden területén így van. A telefontokok között szerencsére mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Találkozhatunk olyan darabokkal, amelyek kifejezetten azoknak a személyeknek ajánlott, akiknél az akkumulátor viszonylag hamar lemerül. Ebben az esetben a telefontokba beépítve találhatunk egy kisebb akkumulátort. Emellett hasznos lehet még az irattartós megoldás is, melynek fő lényege az, hogy irataink egy része mindig nálunk lehet.

Fontos az üvegfólia?

A válasz rövid és egyszerű. Igen! Bár a védelem nagy részét a megfelelő tok biztosítja, vannak olyan dolgok, amelyektől nem véd. Ezekre az esetekre megfelelő az üvegfólia, sőt egyenesen butaság nem használni. Rengeteg apró karcolástól és töréstől védi meg képernyőnket, amiért hálásak lehetünk, ha megtörténik a baj.

Érdemes 9H keménységi besorolással rendelkező üvegfóliát választani, hiszen a piacon ez a legmegbízhatóbb. Ne spóroljunk ezen a kiegészítőn, hiszen egy olcsó, kínaiban megvásárolt darab soha nem lesz olyan megbízható, mint a szakemberek által is elismertek.

Az ideális telefontok

Szerencsére elég nagy a választék stílusunknak megfelelően, így színben és dizájnban sem szenvedhetünk hiányt. Érdemes a biztonsági szempontok alapján választani, illetve maga a tok felülete is döntő szerepet játszhat. Nem túl kényelmes és praktikus egy olyan darabbal mászkálni, amin nagyobb kristály kövek vannak, helyette célszerű olyan felületet keresni, amely a tapadást is elősegíti, hiszen így nehezebben ejtjük le telefonunkat.

A tok oldalán mindenképpen figyeljük meg, hogy merev-e a kialakított gombfedél, hiszen ez is nagyon fontos. Amennyiben vezeték nélküli töltőt használunk, nem túl célszerű a vastag tok, hiszen sokszor gátolják a problémamentes töltést. Ha éppen nem tudjuk kipróbálni a kiválasztott darabot, érdemes véleményeket olvasni, vagy a gyártótól informálódni.

Végezetül

Telefontokot szinte bárhol tudunk venni, azonban érdemes a márkaboltokban szétnézi, vagy akár az EMAG oldalán utána járni a lehetőségeknek. Telefonunk olyan élményeket ad számunkra, amelyek már önmagukban megérik azt, hogy védelemmel lássuk el. Ti használtok telefontokot?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az idei év kifejezetten fontos az Androidos eszközt használó emberek részére, hiszen megjelenésre kerülhet az Android 12-es verziója. A Google Pixel 3, vagy annál újabb készülékeken már elérhető, hiszen a Google volt az első, aki kiadta a fejlesztését. Szerintük idén a Samsung is publikálja a sajátjukat, de várható még az LG-től és a SONY-tól is.
Manapság a fejlett informatika mellett is nehéz olyan asztali számítógépet találni, ami minden szempontból megfelel igényeinknek. Ilyenkor remek ötlet lehet egy saját PC felépítése egészen az alapoktól. Ehhez természetesen a türelmen kívül szükségünk van arra is, hogy elfogadjuk azt a tényt, hogy bizonyos alkatrészek viszonylag drágák lehetnek.
Köztudottan a Dell az egyik legmegbízhatóbb számítástechnikai cikkeket gyártó márka, így bizonyára senkit nem fog meglepni az, hogy az XPS 15 2021-es laptopjuk a legjobb lehet több kategóriában is. Ár-érték arányban az XPS modellek családja az egyik legjobb. Mai cikkünkben a legújabb eszközt fogjuk bemutatni Nektek.
Az Apple Siri, a Google Asszisztens és cikkünk főszereplője, az Amazon Alexa is több feladat elvégzésére képesek, mint azt hinnénk. Ezek az úgynevezett virtuális asszisztensek egyre elterjedtebbek és valljuk be, ez teljesen érthető. Mai cikkünkben Alexát fogjuk Nektek bemutatni, aki ráadásul sokkal többet tud...