Főoldal > Hirek > Minden, amit a Dell XPS 15-ről tudni érdemes

t: 278

Minden, amit a Dell XPS 15-ről tudni érdemesKöztudottan a Dell az egyik legmegbízhatóbb számítástechnikai cikkeket gyártó márka, így bizonyára senkit nem fog meglepni az, hogy az XPS 15 2021-es laptopjuk a legjobb lehet több kategóriában is. Ár-érték arányban az XPS modellek családja az egyik legjobb. Mai cikkünkben a legújabb eszközt fogjuk bemutatni Nektek. Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, tartsatok velünk!

Dell XPS 15 alapok

A Dell XPS laptopokat sok dolog miatt lehet szeretni. Az ár kategóriában, amelyben jeleskednek, szinte ezek a legnépszerűbb, legegyszerűbb és legpraktikusabb Windows alapú készülékek. Idén, 2021-ben jelent meg az XPS 15 hüvelykes változata, amely már most sokak kedvence világszerte.

Ez a Dell modell egy 3.5 K-s OLED kijelzővel rendelkezik. Remek személyre szabhatósága miatt több kivitelezésekben is kapható. Ezekben a laptopokban a legújabb Intel processzorral is találkozhatunk, ez opcionálisan saját igényeinktől függ. Lehetőségünk van Intel Core I7-el ellátott eszközt is vásárolni. Ebben az esetben az OLED helyett egy 4K-s UHD kijelzőt kapunk.

Az OLED-es változatok drágábbak, míg a 4K UHD-s eszközök jobb felbontással, és ígéretesebb akkumulátor idővel rendelkeznek.

Új és jobb felhasználói élmények?

Az XPS 15-el egészen biztosan! Javasolt az OLED képernyőt választani egy erősebb chip-el, hiszen így nem csak egy remek fényerővel rendelkező, erős készüléket kaphatunk, hanem a magával ragadó minőséget és a kialakítása által adott lehetőségeket is kiélvezhetjük. A hasonló 15 hüvelykes laptopokhoz képes ezek az egyik legjobbak.

Amennyiben egy olyan hétköznapi eszközt keresünk, amellyel lehetőségünk van fantáziánkat is érvényesíteni, akkor jobb választásunk nem is lehetne. A szuper fényerő és a remek színmegjelenítés miatt a fényképek szerkesztése a Photoshop segítségével olyan élményeket nyújthat, melyeket máshol nem nagyon tapasztalhatunk.

Minden, amire szükségünk lehet

A szükséges és fontos dolgok is rendelkezésünkre állnak, nem is akárhogyan. Ezeken a remek laptopokon elérhető a Windows 10 Pro operációs rendszer is, ami a zökkenőmentes és sokoldalú számítógépes élményekért felel. A portok hasonlóan, mint a korábbi XPS modelleknél három darab USB-C, fejhallgató, illetve Micro SD olvasóból állnak.

A kényelmes használatot a vékony, lekerekített keret biztosítja. A Dolby Vision technológiának köszönhetően eddig még nem látott színmegjelenítést láthatunk. Ezzel a Netflix-es sorozatokat még jobban kiélvezhetjük a 10x sötétebb fekete szín, valamint a 40x fényesebb megjelenítés miatt. Az akár 2 TB-os SSD-nek köszönhetően a rendszer másodpercek alatt elindul mindenféle akadály nélkül. A 64 GB memória lehetővé teszi a nagyobb teljesítményt igénylő alkalmazások egyidejű futtatását is.

Felhasználóbarát teljesítmény és funkciók

Az XPS 15 nagyobb területű hőelvezetést kapott, így emiatt nem melegszik olyan gyorsan. Ezt a kettéválasztott ventilátor és a dupla hőelvezetésű csövek teszik lehetővé. Az online megbeszélések és videóhívások az új 2,25 milliméteres webkamerával lehetnek élvezetesebbek, amely nemcsak kisebb, mint az előző modelleké, de még minőségben is jobb. Apró mérete miatt a dizájnt sem rontja el.

Készülékünkbe biztonságosan akár kétféle módon is bejelentkezhetünk. Az egyik lehetőségünk az infravörös kamera és a Windows Hello által nyújtott arcfelismerő funkció, a másik pedig a bekapcsoló gombba beépített ujjlenyomat olvasó.

Remek kiegészítő funkció a Dell Mobile Connect nevezetű program is, amely lehetővé teszi azt, hogy a mobiltelefonunkra érkező értesítések, hívások, vagy akár SMS-ek a laptopon jelenlejek meg. Ezzel a telefon által nyújtott zavaró tényezőket zárhatjuk ki.

Végezetül

Szerintünk összességében egy igazán remek laptopot kínál a Dell, azonban a 600.000 forint körüli ára miatt azoknak ajánlott, akik minden funkcióját ki tudják használni. Érdemes szem előtt tartani azt is, hogy ebben az ár kategóriában kevés ilyen szuper készülék van. Ti mit gondoltok az XPS 15-ről?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az Apple Siri, a Google Asszisztens és cikkünk főszereplője, az Amazon Alexa is több feladat elvégzésére képesek, mint azt hinnénk. Ezek az úgynevezett virtuális asszisztensek egyre elterjedtebbek és valljuk be, ez teljesen érthető. Mai cikkünkben Alexát fogjuk Nektek bemutatni, aki ráadásul sokkal többet tud...
Mint azt már sokan tudhatjuk, a Microsoft idén júniusban bejelentette a Windows 11 közeledő megjelenését. Az új felületen találkozhatunk majd a megújult Start menüvel, a jobban kihasználható támogatásokkal és a teljesen megújuló Windows Store-ral is. Ahhoz, hogy számunkra is elérhető legyen majd a frissítés, rendelkeznünk kell egy olyan ...
Amióta az okostelefonok jelen vannak az életünkben, azóta évről-évre újabb és okosabb modellek kerülnek a boltok kínálatába. Emiatt sokszor a még kiválóan működő telefonunkat is lecseréljük az újabb változatokra. Karácsonyi, vagy születésnapi ajándékként is sokan kapnak új eszközöket.
A Realme alaposan betalált a GT Master Edition telefonnal; ár-érték arányban kimagasló, noha a kategóriája korlátokat is szab számára. Túlzás lenne azt állítani, hogy a 125 ezres árkategóriát képviselő készülék nélkülöz mindenféle kompromisszumot, összességében viszont sokak számára optimális választás lehet.