Főoldal > Hirek > Minden, amit az Amazon Alexa tud

t: 1041

Minden, amit az Amazon Alexa tudAz Apple Siri, a Google Asszisztens és cikkünk főszereplője, az Amazon Alexa is több feladat elvégzésére képesek, mint azt hinnénk. Ezek az úgynevezett virtuális asszisztensek egyre elterjedtebbek és valljuk be, ez teljesen érthető. Mai cikkünkben Alexát fogjuk Nektek bemutatni, aki ráadásul sokkal többet tud, mint egy időjárás jelentés, vagy a lámpák fel- és lekapcsolása. Amennyiben kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen remek dolgokat képes elvégezni, akkor mindenképpen tartsatok velünk!

Az Xbox One konzolok irányítása

A Microsoft az Xbox One konzolok megjelenítésével együtt elérhetővé tette a hangvezérléses technikákat is, azonban ezek nem indultak el. Az évek elteltével is hiányolhatjuk ezeket a funkciókat, de a büszke Alexa tulajdonosok számára nem lehet ilyen probléma. Hogy miért?

Az Alexa több, mint 100.000 alkalmazással és készséggel rendelkezik, melyek között szerepel az Xbox is. Az Amazonnak hála a tervezett hangvezérlési technikák remekül működnek, sőt még modernebbek is lettek, mint az várható volt. Lehetőségünk van ki-és bekapcsolni konzulunkat, irányítani a hangerőt, illetve a játékokat is elindíthatjuk Alexával.

Teendőink listájának kezelése az Alexa segítségével

Sokaknak biztosan ismerős lehet a Todoist feladatkezelő alkalmazás, hiszen ez az egyik legjobb a kategóriában. Alexával akármilyen helyzetről is legyen szó, bármikor elérhetjük ezt az applikációt. Egy egészen egyszerű paranccsal megkérhetjük a virtuális asszisztensünket, hogy adjon hozzá, vagy vegyen le teendőket a listáról, illetve meg is kérdezhetjük tőle azt, hogy mik várnak még elintézésre.

Az Alexa a konyhában is segít nekünk

A konyhában mindig jól jön egy kis segítség, főleg ha éppen olajos a kezünk és nem szeretnénk vele a képernyőt összefogdosni. Alexa egy kérésre segít nekünk a receptben, a mértékegységek átváltásában, illetve kérésre időzítő bőrébe is bújik, így ha ételünk elkészül, arról biztosan tudni fogunk.

Számos olyan alkalmazást társíthatunk eszközünkhöz, melyekkel felvezethetjük napi étkezéseinket, illetve ezzel a kalória bevitelünket is kiszámíttathatjuk. Ez egy olyan remek funkció, amelyet biztosan sokan igénybe tudnánk venni annak érdekében, hogy saját dolgunkat megkönnyíthessük.

Intelligens otthoni rutinok

Ez elsőre furán hangozhat, azonban ez egy igazán remek funkció. Aki rendelkezik olyan okos eszközökkel, melyeket lehet telefonnal irányítani, annak még hasznos is lehet. Hogy miért? Alexával egészen egyszerűen beállíthatunk olyan parancsokat, melyekkel akár reggel a kávéfőző, az időjárás jelentés, vagy akár kedvenc, megnyugtató lejátszási listánk a beállított időben elindul. Ez remek segítség a korán kelésnél, hiszen a frissen lefőtt kávé illata és a kellemes hangulat könnyebbé teheti reggelünket.

Tárgyak megkeresése az Alexával

Biztosan sokunkkal megesett már az, hogy hirtelen nem találtuk telefonunkat, majd pár órán belül olyan helyen leltünk rá, amire nem is gondoltunk volna. A TrackR alkalmazással és Alexával többé ilyen nem fordulhat elő velünk. Csak egy kérés, és Alexa már meg is csörgeti telefonunkat, ami akkor is hangosan csörren fel, ha éppen néma módban van.

A TrackR alkalmazás hazánkban egyenlőre még csak Androidos eszközökön érhető el.

Alexa, mint személyi edző

Számtalan fitnesz applikáció érhető el Alexához, így az edzés szinte bökkenő mentesen haladhat. Amennyiben egy gyakorlat nehéznek tűnik, Alexa segítségével mozgó ábrákon tekinthetjük meg végrehajtásukat. Legyen szó a napi lépés számlálásról, az elégetett kalóriákról, vagy egyéb egészségügyi mérésről, kérésre a virtuális asszisztensünk tudatja ezeket az adatokat velünk.

Összefoglalva

Alexát különböző hangszórókba beépítve érhetjük el legegyszerűbben, melyeknek ára eltérő lehet, de akár már 20.000 forint alatt is találhatunk ilyen eszközt. Ahhoz azonban, hogy ezt az egészet használni tudjuk, értenünk és beszélnünk kell az angol nyelvet, hiszen sajnos Alexa még nem érhető el magyar nyelven. Ti mit gondoltok róla?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Mint azt már sokan tudhatjuk, a Microsoft idén júniusban bejelentette a Windows 11 közeledő megjelenését. Az új felületen találkozhatunk majd a megújult Start menüvel, a jobban kihasználható támogatásokkal és a teljesen megújuló Windows Store-ral is. Ahhoz, hogy számunkra is elérhető legyen majd a frissítés, rendelkeznünk kell egy olyan ...
Amióta az okostelefonok jelen vannak az életünkben, azóta évről-évre újabb és okosabb modellek kerülnek a boltok kínálatába. Emiatt sokszor a még kiválóan működő telefonunkat is lecseréljük az újabb változatokra. Karácsonyi, vagy születésnapi ajándékként is sokan kapnak új eszközöket.
A Realme alaposan betalált a GT Master Edition telefonnal; ár-érték arányban kimagasló, noha a kategóriája korlátokat is szab számára. Túlzás lenne azt állítani, hogy a 125 ezres árkategóriát képviselő készülék nélkülöz mindenféle kompromisszumot, összességében viszont sokak számára optimális választás lehet.
2021 szeptember 20-án végre elérkezett hozzánk az iOS 15-ös verziója. Bejelentése még a nyáron megtörtént, azóta pedig tűkön ülve várhattuk eljövetelét. Korábban a béta verziókat már le lehetett tölteni, azonban ezeknek a használata még mindig nem tanácsolt, hiszen javarészt a fejlesztők részére hozzák nyilvánosságra.