Főoldal > Hirek > 5 tipp régi mobiltelefonod felhasználására

t: 444

5 tipp régi mobiltelefonod felhasználására

(Fotó: wired.com.uk )

Amióta az okostelefonok jelen vannak az életünkben, azóta évről-évre újabb és okosabb modellek kerülnek a boltok kínálatába. Emiatt sokszor a még kiválóan működő telefonunkat is lecseréljük az újabb változatokra. Karácsonyi, vagy születésnapi ajándékként is sokan kapnak új okoseszközöket, ami miatt a korábbi mobiltelefonok vagy a szekrényben, vagy az ágy alatti dobozban végzik. Elhoztunk 3 olyan remek tippet, amivel megmenthetjük az előző mobiltelefonjaink életét. Ha kíváncsiak vagytok ezekre a lehetőségekre, akkor mindenképpen tartsatok velünk.

Adományozzuk, vagy ajándékozzuk el régi mobiltelefonunkat

Számos jótékony lehetőség létezik a világon. Sok tartós élelmiszert, ruhát, illetve gyerekeknek játékokat tudunk eladományozni különböző ezzel foglalkozó helyen, azonban nem áll meg itt a lista vége. A már nem használt, de tökéletes állapotban levő mobiltelefonjainkat is átadhatjuk másoknak, akár rászorulóknak, akár rokonoknak. Rengeteg örömet tud okozni azoknak, akik sajnos nem engedhetik meg maguknak egy új mobiltelefon vásárlását.

Mielőtt tovább adnánk készülékeinket mindenképpen végezzünk egy gyári visszaállítást, ami azért fontos, hogy személyes adatainkat és információinkat eltávolítva megóvjuk ezeket.

Pénzkeresési lehetőségek a régi mobillal

A már nem használt, de jó állapotú mobiltelefonjainkat többféleképpen is eladhatjuk. Léteznek olyan cégek, akik arra építkeznek, hogy a használt eszközöket felvásárolják, majd tovább értékesítik azokat. A legtöbb rendelkezik egy olyan weboldallal, ahol kikalkulálhatjuk, hogy mennyit is ér jelen állapotban a készülékünk, illetve kérvényezhetjük feléjük annak bevételét.

Amennyiben szeretnénk úgy eladni használt mobiljainkat, hogy a kívánt árban vegyék meg, akkor a legegyszerűbb, ha magánszemélyek felé hirdetjük meg azt. Ilyenkor egy rövid leírásban közölhetjük az érdeklődőkkel az eszköz állapotát és az árát is. Ezt megtehetjük a Facebook-on, illetve Jófogás-on is.

Amennyiben sem eladni, sem porosodni hagyni nem szeretnénk eszközeinket, akkor a következő megoldások lehetnek a megfelelőek

Régi telefonok felhasználása a mindennapokban

GPS Köztudott, hogy a GPS használata eléggé meríti a telefon akkumulátorát, azonban ezzel a megoldással több okból is kényelmessé alakíthatjuk az utazásainkat. Egy megfelelő telefontartóval a műszerfalon egészen egyszerűen kivitelezhető a dolog.

Biztonsági kamera, vagy bébi monitor Számtalan olyan alkalmazás létezik, amelyeken keresztül lakásunkat, irodánkat, vagy esetleg alvó gyermekeinket is figyelemmel kísérhetjük. Régi telefonunkat erre felhasználni remek ötlet. Miután mindkét eszközre letöltöttük a kiválasztott alkalmazást, beállíthatjuk azokat személyre szabva, majd használatba is vehetjük.

Felhasználás szórakozáshoz és kikapcsolódáshoz Amennyiben nem szeretnénk legújabb mobilunk tárhelyet lefoglalni könyvekkel, filmekkel, játékokkal, vagy zenékkel, akkor régi telefonunk erre megfelelő lehet. Ezzel a fő mobilunkat használhatjuk ténylegesen arra, amit fontosnak érzünk, míg ha pihenésre vágyunk, minden erre szükséges alkalmazást és fájlt megtalálhatunk a másik eszközön, régi mobiltelefonunkon.

Okos otthon rendszerének irányítása Az otthonunkban megtalálható szinte összes okos eszközt egyetlen okostelefonnal képesek vagyunk irányítani. Ez egy remek felhasználási módszer lehet a szekrényben porosodó telefonunknak, hiszen igenis fontos szerepe lenne a mindennapjainkban. A készülékekhez tartozó alkalmazásokat telepítve bárhonnan irányíthatjuk azokat.

Végezetül

Mint azt láthattuk, tényleg számos remek megoldást találhatunk a már nem használt készülékeink megmentésére. Sokkal jobb, ha működésben vannak, hiszen így teljes mértékben ki tudjuk őket használni. Adományozni és ajándékozni mindig szép dolog, de ha összekötjük a kellemest a hasznossal, akkor még a saját dolgunkat is megkönnyíthetjük.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Realme alaposan betalált a GT Master Edition telefonnal; ár-érték arányban kimagasló, noha a kategóriája korlátokat is szab számára. Túlzás lenne azt állítani, hogy a 125 ezres árkategóriát képviselő készülék nélkülöz mindenféle kompromisszumot, összességében viszont sokak számára optimális választás lehet.
2021 szeptember 20-án végre elérkezett hozzánk az iOS 15-ös verziója. Bejelentése még a nyáron megtörtént, azóta pedig tűkön ülve várhattuk eljövetelét. Korábban a béta verziókat már le lehetett tölteni, azonban ezeknek a használata még mindig nem tanácsolt, hiszen javarészt a fejlesztők részére hozzák nyilvánosságra.
Nemrég beköszöntött az ősz és szeptember lett. Ez sok mindent jelent, azonban számunkra most egy igazán fontos esemény áll az első helyen. Ez nem más, mint a már jól ismert Apple Event, amit minden évben ilyenkor rendeznek meg. Ezen a világszintű eseményen szokták bemutatni az újdonságokat, ami idén sem történt másképpen.
Bizonyára sokunkkal megtörtént már az a szituáció, hogy a Wi-Fi valamiért nagyon lassú volt, vagy egyáltalán nem is működött. Ez nagyon sok esetben zavaró lehet, hiszen szinte már mindenhez szükségünk van gyors internet kapcsolatra. Legyen szó otthoni munkavégzésről, tanulásról, esetleg akár szórakozásról. A lassú internetkapcsolat sajnos nagyon...