Főoldal > Hirek > Hogyan erősíthetjük fel a Wi-Fi jelet otthonunkban?

t: 872

Hogyan erősíthetjük fel a Wi-Fi jelet otthonunkban?Bizonyára sokunkkal megtörtént már az a szituáció, hogy a Wi-Fi valamiért nagyon lassú volt, vagy egyáltalán nem is működött. Ez nagyon sok esetben zavaró lehet, hiszen szinte már mindenhez szükségünk van gyors internet kapcsolatra. Legyen szó otthoni munkavégzésről, tanulásról, esetleg akár szórakozásról. A lassú internetkapcsolat sajnos nagyon sok kellemetlen pillanatot okozhat számunkra. Elhoztunk 7 olyan tippet és megoldást, amelyek sokat segíthetnek nekünk egy ilyen helyzetben. Ha érdekel, hogy melyek ezek a trükkök, akkor mindenképpen tarts velünk!

A router megfelelő elhelyezése

A router tökéletes elhelyezése nagymértékben meghatározza a WI-FI jel erősségét a lakásban, nem egyszerű kiválasztani a tökéletes helyet. Sajnos már a legkisebb polc is blokkolhatja az erős jelet, így nem mindegy, hogy hol helyezzük el eszközünket. Fontos kiemelni, hogy minél központibb helyre rakjuk, annál nagyobb az esélyünk arra, hogy a ház minden pontjában elérhessük a stabil és erős WI-FI jelet.

A legkedvezőbb természetesen egy olyan hely, ami minden olyan készülékhez közel esik, amit minden nap használunk. Ilyen például a számítógépünk, a mobiltelefonunk és sok esetben a televízióink is. Helyezzük a routert egy nyitott és akadálymentes pontra a lakásban, ahol könnyen hozzá tudunk férni és ahol minden probléma nélkül tud dolgozni. Semmiképpen se tegyük sarokba, szekrényekbe, vagy fiókokba, ugyanis ezek azok a helyek, ahol a legjobban blokkoljuk a Wi-Fi működését, az internet jel erősségét.

Az Ethernet

A mai világban már lassan el is felejtjük azt, hogy léteznek kábelek. Szinte már mindenre van vezetéknélküli megoldás, köztük az internetre is. Az Ethernet egy remek megoldás lehet számítógépekhez, vagy akár játékkonzolokhoz is. Fontos, hogy használatához a Wi-Fi mindenképpen legyen kikapcsolva a készüléken.

Az Ethernet gyorsabb és stabilabb, mint a vezetéknélküli internet, így sokkal jobb megoldás lehet. Nem befolyásolják más eszközök, így teljes mértékben annak adja át az internetet, amelyikhez kábelen hozzá van csatlakoztatva. Egyetlen hátránya az, hogy a kábel miatt az eszközök tartózkodási helye eléggé korlátozott, emiatt kevésbé lehet kényelmes.

A router frissítése

Minden router eltér a többitől, azonban a legnagyobb és legfontosabb eltérés az nem más, mint a hatókör. Azt, hogy kinek milyen erős Wi-Fi-re van szüksége, mindenki maga dönti el. Saját igényeink szerint érdemes nézelődni és segítséget kérni egy új router vásárlása előtt. Nagyobb otthonokba érdemes úgy keresgélni, hogy az adott típus legyen képes kommunikálni különböző jelerősítőkkel is, hiszen ezek segítségével tudjuk eljuttatni az internetet a ház legtávolabbi pontjaira is.

A megfelelő jelszavas védelem

Sok esetben szembesülhetünk olyannal, hogy a router jelszavát könnyedén kitalálják a szomszédok, vagy az utcán tartózkodó idegenek. Mivel az ilyen kalóz felhasználók is a mi internetünket használják, így az még jobban leterhelődik, ezáltal lassúvá is válik. Fontos, hogy mint bárhol máshol, itt is erős jelszót állítsunk be, így elkerülve a hackereket is.

( Korábbi cikkünket elolvasva azt is megtudhatjátok, hogy mit tehetünk a hacker támadások ellen. )

A használatlan eszközök lecsatlakoztatása az internetről

Sokan nem tudják, hogy ha nem használunk éppen egy eszközt, de a Wi-Fi be van kapcsolva rajta, az is lassíthatja az internetet a lakásban. Előfordulhat, hogy a háttérben megnyitva maradt a YouTube alkalmazás és ezt elfelejtettük, azonban így az internetre kapcsolódva az folyamatosan dolgozik a háttérben, ezzel lassítva a jelet. Érdemes kikapcsolni a Wi-Fi-t, ha éppen nem használjuk azt az eszközön.

Router újraindítása?

Sokan mindig a router újraindítást választják, azonban ez hosszú távon és sűrűn alkalmazva egyáltalán nem ajánlott! Természetesen, ha valami nem működik rendesen meg lehet próbálni egy újraindítással megoldani, de ha utána sem oldódott meg a probléma, érdemes a következő tippet végrehajtani.

A szolgáltató felkeresése

Amennyiben megoldhatatlan problémát észlelünk, érdemes felvenni a kapcsolatot a szolgáltatóval. Ők általában központilag látják a probléma forrását, és ha szerencsések vagyunk, akkor távoli eléréssel javítják a hibát, vagy még aznap kiküldenek egy szerelőt, aki kijavítja a hibát. Ne féljünk segítséget kérni tőlük.

Végezetül

Az internet problémák bármikor utolérhetnek bennünket, ez sajnos elkerülhetetlen. Szerencsére számtalan megoldás létezik erre, így a dolog könnyen kiküszöbölhető. Te próbáltad már valamelyik megoldást?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Bizonyára mindenki hallott már hackerek által feltört tárhelyekről, weboldalakról, programokról, sajnos mi is bármikor a hackerek áldozatai lehetünk. Ennek általában két fő oka lehet. Szoftverhiba, vagy saját hibák, könnyelműségünk lehet az ok, tehát érdemes odafigyelni minden apró dologra. Ha mindent igyekszünk megtenni annak az érdekében...
Az okosórák használata egyre elterjedtebb. Az internet segítségével szinte bárhol találhatunk számunkra megfelelő darabokat. Stílusosak, kényelmesek, és konkrétan a telefonunkat is helyettesíthetik. Használatuk roppant egyszerű és szerencsére 2021-ben már több ezer különböző modell és márka között tudunk válogatni.
Augusztus 11-én a Samsung megtartotta a szokásos évi eseményét, amelyen bemutatásra kerültek a legújabb termékek. A kínálat idén két okosórával, két telefonnal és egy vezetéknélküli fülhallgatóval bővült. Az esemény világszerte elérhető volt, és a remek új készülékek hatalmas pozitív fogadtatásnak örvendezhetnek.
Az akkumulátorok meghatározó részei a mindennapoknak, még ha ezt nem is vesszük észre. Nélkülük mobiltelefonjainkat és laptopjainkat sem tudjuk használni, hiszen ezek a készülékek javarészt az akkumulátor miatt működnek hosszú órákon keresztül. Összegyűjtöttünk néhány mítoszt, melyek között találhatunk igaz és hamis tényeket is.