Főoldal > Hirek > Az Apple újdonságai

t: 128

Az Apple újdonságaiSzeptember 14-én megrendezésre került a már sokak által várt híres esemény. Ez nem más, mint a már jól ismert Apple Event, amit minden évben ilyenkor rendeznek meg. Ezen a világszintű eseményen szokták bemutatni az újdonságokat, ami idén sem történt másképpen. Elhoztuk bemutatni a legújabb eszközöket és funkciókat, így ha érdekel, hogy mivel álltak elő, akkor mindenképpen tarts velünk!

Az iPhone 13-as család

Mint minden évben, idén is piacra dobtak egy új iPhone-t, ami nem más, mint a 13-as model. Idén 4 különböző darabot kaphatunk, amelyek nem mások, mint az iPhone 13, a Mini, a Pro, illetve a Pro Max. Különlegességük nem más, mint az Apple A15 Bionic chip, amely a legfejlettebb és legújabb fejlesztése a vállalatnak. A legkisebb választható tárhely 128 GB lesz, azonban a Pro modelleket akár 1 TB-os verzióban is megvásárolhatjuk majd.

Az új iPhonok akkumulátora 19 órát is kibír, így akár a YouTube-on is eltölthetünk hosszabb időket is. Super Retina XDR kijelzőjük 28%-al nagyobb fényerővel rendelkezik, mint a korábbi 12-es modellek. Természetesen rendelkeznek por-csepp-és vízállósággal is, amelyek IP68-as besorolással rendelkeznek. Az iPhone 13 megkapta az eddigi legcsúcsabb duplakamerarendszert, amely akár 47%-al jobb felvételeket képes csinálni gyenge fények mellett is.
A doboz tartalma évről-évre kevesebb lett, így idén is már csak a készüléket és egy USB-C Lightning kábelt találhatunk benne. A készülékeket szeptember 17-től lehet előrendelni, majd szeptember 24-től lehet megvásárolni az üzletekben.

iPhone kamera trükkök

Az új iPhone-ok legszembetűnőbb funkciói között találhatjuk meg az úgynevezett Cinematic Mode videófunkciót is. Ez lényegében egy videós portré mód, amelynek segítségével remek felvételeket készíthetünk. Különlegessége, hogy a fókuszt automatikusan állítja be nekünk, illetve a hátteret minimálisan elhomályosítva teszi lehetővé azt, hogy a lényegre tudjunk koncentrálni.

Amennyiben szeretnénk kisfilmeket, vagy nagyobb videókat összevágni, akkor ez egy remek funkció lehet számunkra. A Clips nevezetű videószerkesztő alkalmazás segítségével pedig mégkönnyebben tehetjük meg ezt.

A Pro modellek kamerái lencse frissítéseket is kaptak, szám szerint hármat. A teleobjektív, a széles és az ultraszéles látószögeket élvezhetjük majd velük. Emellett átestek szín és fény javításokon is.

iPad és iPad Mini

Az új iPad-ek idén vékonyabbak, illetve a sarkaik lágyabb lekerekítést kaptak, így megjelenésben és kényelemben is remekül helyt állnak majd. 8,3 hüvelyk széles képernyővel és már USB-C bemenettel rendelkeznek, így mondhatni társultak az új generációs iPhone-ok csoportjához. Eltűntették róluk a home gombot, ezáltal a TouchID új helyre szorult, ami végül a készülék felső pereme lett.

Ezek mellett 4K-s felbontású kamerákkal és 5G modemekkel lettek felszerelve. A Pro verziók kompatibilisek a második generációs Apple Pencil-ekkel is, míg a sima iPad-ek csak az első generációs változatokkal. Ezek vezeték nélkül töltődnek majd az eszközök oldalain. A legolcsóbb új iPhone verziók A13-as Bionic chip-et kaptak, ami a vállalat szerint 20%-os teljesítmény növelés az előző készülékekhez képest.

Apple Watch 7

Az Apple az órák terén hozta a legminimálisabb változásokat, így sok újdonságot nem találhatunk. A legnagyobb változást a kijelzőkön vehetjük észre majd, hiszen 20%-al nagyobb képernyőfelületet kapunk a 6-os szériához képest, emellett 70%-al világosabb is lett.

Akkumulátoruk szinte változatlan maradt. Akár 18 órás üzemidővel is rendelkeznek, azonban emellett kiemelték azt is, hogy a töltési idő rövidebb lett.

Végezetül

Mint minden évben, az Apple most is remek készülékekkel állt elő. Emellett várható még egy újdonság tőlük idén, amely nem más, mint az iOS 15. Ez várhatóan szeptember vége fele jelenik majd meg, az új készülékek elérhetőségével együtt. Ti várjátok már?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Bizonyára sokunkkal megtörtént már az a szituáció, hogy a Wi-Fi valamiért nagyon lassú volt, vagy egyáltalán nem is működött. Ez nagyon sok esetben zavaró lehet, hiszen szinte már mindenhez szükségünk van gyors internet kapcsolatra. Legyen szó otthoni munkavégzésről, tanulásról, esetleg akár szórakozásról. A lassú internetkapcsolat sajnos nagyon...
Bizonyára mindenki hallott már hackerek által feltört tárhelyekről, weboldalakról, programokról, sajnos mi is bármikor a hackerek áldozatai lehetünk. Ennek általában két fő oka lehet. Szoftverhiba, vagy saját hibák, könnyelműségünk lehet az ok, tehát érdemes odafigyelni minden apró dologra. Ha mindent igyekszünk megtenni annak az érdekében...
Az okosórák használata egyre elterjedtebb. Az internet segítségével szinte bárhol találhatunk számunkra megfelelő darabokat. Stílusosak, kényelmesek, és konkrétan a telefonunkat is helyettesíthetik. Használatuk roppant egyszerű és szerencsére 2021-ben már több ezer különböző modell és márka között tudunk válogatni.
Augusztus 11-én a Samsung megtartotta a szokásos évi eseményét, amelyen bemutatásra kerültek a legújabb termékek. A kínálat idén két okosórával, két telefonnal és egy vezetéknélküli fülhallgatóval bővült. Az esemény világszerte elérhető volt, és a remek új készülékek hatalmas pozitív fogadtatásnak örvendezhetnek.