Főoldal > Hirek > Bemutatkozik a Realme GT Master Edition

t: 221

Bemutatkozik a Realme GT Master Edition



A Realme alaposan betalált a GT Master Edition telefonnal; ár-érték arányban kimagasló, noha a kategóriája korlátokat is szab számára. Túlzás lenne azt állítani, hogy a 125 ezres árkategóriát képviselő készülék nélkülöz mindenféle kompromisszumot, összességében viszont sokak számára optimális választás lehet.

Realme GT Master Edition technikai paraméterei

Kézbe véve a telefont azonnal meggyőződhetünk az összeszerelés minőségéről; nem tapasztalhatunk lötyögő gombokat, a készülékház kellően masszív, ergonómiai szempontból is kifogástalan. A hátlap műanyagból készült, ami kicsit rontja az összképet. A dobozban találunk egy 65 wattos adaptert, ami alig több mint 30 perc alatt képes feltölteni a 4,3 Ah-s akkumulátort.

A kijelző gyakorlatilag kifogástalan, és nem túlzó az állítás, hogy ebben az árkategóriában nem várunk ennél többet. Az AMOLED kijelző 1080x2400 pixel felbontásra képes 120 Hz mellett. A képminőség tökéletesen éles, ami gyakorlatilag megegyezik a legfőbb vetélytársak képességeivel. A Master Edition esetében a fekete valóban fekete, a beesési szögekre sem lehet panaszunk.

A Master Edition-ben egy Snapdragon 778G rendszerchip dübörög, a készülék 6 GB RAM-mal és 128 GB villámgyors UFS tárolóval rendelkezik. A rendszerképességnek köszönhetően a multitasking gyors, mégsem mondható energiazabálónak.

A telefon főkamerája hozza azt, amit elvárunk tőle, ami elsősorban a fejlett szoftveres támogatásnak, illetve az erős HDR funkciónak köszönhető. Persze a 64 megapixeles kép az esetek túlnyomó többségében indokolatlan, de legalább adott. 16 megapixel esetén kiváló dinamikát tapasztalunk és még a fehéregyensúlyra sem lehet panaszunk. Sőt, a készülék szenzorzoom-ra képes, ami szinte tökéletes teljesítményt ad. Éjjeli fotómód esetén a textúraminőség is kiváló. Összefoglalva, a kamerarendszer remek eredményre képes éjjel-nappal, akármilyen feladat elé állítjuk. Ebben az árkategóriában kimagasló csomagnak tekinthetjük.

Videókészítés esetén sincs okunk különösebb panaszra. A főkamera 4K videó készítésére alkalmas, ami nem feltétlenül várható el ebben az árkategóriában, ráadásul az elektronikus képstabilitás is kiváló. Ennek használata esetén a képélesség sajnos nem mondható tökéletesnek, ráadásul a meleg színek megjelenítése némi kívánnivalót hagy maga után, a kontrasztok kifejezetten erősek. Képstabilitás nélkül a kép kellően éles. A hangminőség viszont kifejezetten jó, a háttérzajok szűrése kiválóan teljesül, már amennyire egy hasonló készüléktől elvárható.

A készülékhez 4300 mAh kapacitással rendelkező akkumulátor tartozik, ami önmagában kellően izmosnak tűnhet, ám a 120 hertzes kijelző miatt okkal tartunk attól, hogy aktív használat esetén a kelleténél rövidebb rendelkezésre állással szembesülünk. Ne felejtsük el azonban, hogy a hardveres csomag kiválóan optimalizált egységekből áll. Átlagos használat esetén kétnapos használatra számíthatunk. És ami rendkívül pozitív, a 65 wattos adapter akár negyedóra alatt 65%-ig röpíti a töltöttségi szintet.

A Realme GT Master Edition a felső-középkategória egyik kiemelkedő ár-érték aránnyal rendelkező készüléke napjaink kereskedelmi kínálatában. A kiváló ergonómiai tulajdonságokhoz szinte tökéletes AMOLED kijelző társul. A kameracsomag nagyszerű, a gyorstöltéssel az üzemidőre sem lehet panaszunk. Egyedüli negatívum a Snapdragon 778G rendszerchip, ami erőforrás tekintetében elmarad a 888-as változattól, de az extrém erőforrásigényű feladatokat leszámítva ezt aligha érezzük; cserébe viszont nem kell melegedéstől tartani. Letisztult dizájn és nagyszerű ár – ez a Realme GT Master Edition.




Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

2021 szeptember 20-án végre elérkezett hozzánk az iOS 15-ös verziója. Bejelentése még a nyáron megtörtént, azóta pedig tűkön ülve várhattuk eljövetelét. Korábban a béta verziókat már le lehetett tölteni, azonban ezeknek a használata még mindig nem tanácsolt, hiszen javarészt a fejlesztők részére hozzák nyilvánosságra.
Nemrég beköszöntött az ősz és szeptember lett. Ez sok mindent jelent, azonban számunkra most egy igazán fontos esemény áll az első helyen. Ez nem más, mint a már jól ismert Apple Event, amit minden évben ilyenkor rendeznek meg. Ezen a világszintű eseményen szokták bemutatni az újdonságokat, ami idén sem történt másképpen.
Bizonyára sokunkkal megtörtént már az a szituáció, hogy a Wi-Fi valamiért nagyon lassú volt, vagy egyáltalán nem is működött. Ez nagyon sok esetben zavaró lehet, hiszen szinte már mindenhez szükségünk van gyors internet kapcsolatra. Legyen szó otthoni munkavégzésről, tanulásról, esetleg akár szórakozásról. A lassú internetkapcsolat sajnos nagyon...
Bizonyára mindenki hallott már hackerek által feltört tárhelyekről, weboldalakról, programokról, sajnos mi is bármikor a hackerek áldozatai lehetünk. Ennek általában két fő oka lehet. Szoftverhiba, vagy saját hibák, könnyelműségünk lehet az ok, tehát érdemes odafigyelni minden apró dologra. Ha mindent igyekszünk megtenni annak az érdekében...