Főoldal > Hirek > Surfshark – Mire jó a VPN?

t: 336

Surfshark – Mire jó a VPN?2021-ben nem meglepő az, hogy szinte mindenki rendelkezik olyan online felhasználói fiókkal, amely hálózathoz van kötve. Számos előnye van ennek a dolognak, azonban érdemes kitérni a kockázatos, kevésbé biztonságos részekre is. Biztosan rengeteg ember találkozott már adat visszaélésekkel, vagy spam jellegű reklámokkal, amelyek sokszor már rémisztően összefüggenek a keresési előzményeinkkel. A Surfshark az úgynevezett VPN-t alkalmazza, ami abban segít, hogy biztonságosan tudjunk internetezni. Cikkünkben ezt a remek programot fogjuk bemutatni.

Mi az a VPN?

A VPN a Virtual Private Network rövidítése, ami magyarul annyit jelent, hogy Virtuális Privát Hálózat. Mint ahogyan azt a nevéből kitalálhatjuk, ez a remek találmány elősegíti számunkra azt, hogy böngészési adataink - akár káros szándékkal kutakodók elől is - teljesen rejtve legyenek. Ez miért jó? Mert számtalan adatlopással kapcsolatos esetről lehet hallani, amit egy jó VPN szoftver meggátol.

Emellett egy jó VPN rendelkezik még egy olyan szuper funkcióval is, ami kikapcsolja a reklámokat nekünk, így nem kell tartanunk az idegesítő és állandóan felbukkanó hirdetésektől sem. Használat közben titkosítja az IP-címünket, és még a rosszindulatú alkalmazásokat is blokkolja. Kell ennél több?

A Surfshark VPN

A Surfshark nevezetű VPN program világszerte 65 országban, több, mint 3200 szerveren van jelen. Működésében olyan, mint bármelyik másik VPN alkalmazás, ám találhatunk olyan funkciókat is, amelyek teljesen egyediek, csak a Surfshark VPN-re jellemzőek.

Az úgynevezett ár diszkrimináció sajnos elég népszerű az internetes vásárlásoknál. Országtól függően változnak a termékek árai, amiből sok cég profitot szeretne növelni, viszont a Surfshark VPN erre is talált megoldást. Egészen egyszerűen, a privát módnak köszönhetően, átállíthatjuk a tartózkodási helyünket, így lehet szó bármilyen termékről, biztosan meg tudjuk vásárolni az eredeti árán.

Számos hálózat blokkolja a Netflixes tartalmak megtekintését, hiszen nagy adatforgalmat igényel, továbbá sok olyan film és sorozat van ezen az applikáción, amit egyes országokban nem tekinthetünk meg. A VPN segítségével ez megváltozhat, hiszen minden mű elérhetővé válik számunkra, és azokat bárhol, bármikor megtekinthetjük hálózattól függetlenül.

A Window 10-hez kell VPN?

A Windows 10 operációs rendszer rendelkezik beépített VPN-klienssel, amely lehetővé teszi a VPN-kiszolgáló kézi beállítását. A manuálisan beállított VPN használatához azonban szükséges egy VPN előfizetés (pl. Surfshark), mert a konfiguráláshoz szükségesek például a szolgáltatás hitelesítő adatai.

Hol tudom letölteni a Surfsharkot?

A Surfshark VPN letöltése szinte minden platformon elérhető, a Windows-tól kezdve az Androidos készülékekig. A hivatalos weboldalon minden készülékhez elérhető a letöltési link.

Végezetül

Lényegében ez a nagyszerű program arra összpontosít, hogy a virtuális korszak közepén mindenki biztonságosan böngészhessen. A VPN is ezt biztosítja, továbbá az irányítás szinte 100%-ban a saját kezünkben van. A Surfshark előfizetői ára nagyjából 700 forint egy hónapra, ami szerintünk bőven megéri, ha szeretnénk magunkat és adatainkat is biztonságban tudni.

Egyszerűbben nem is tudnánk végrehajtani ezeket a dolgokat. Ne feledjük! A XXI. században kiemelten fontos védeni adatainkat, számítógépünket és természetesen a személyazonosságunkat is. Kevés olyan remek programmal találkozhatunk, ami ennyi mindentől megóv bennünket.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A járványhelyzet miatt rengeteg ember kényszerült otthoni munkavégzésre. Közülük sokaknak elengedhetetlen kiegészítő egy webkamera, hiszen konferencia hívásokhoz, megbeszélésekhez, vagy egy egyszerű társas munkavégzésnél kifejezetten megkönnyíti a munkát, ráadásul sokkal személyesebbé is teszi azt.
Az elmúlt évtizedben jelentős változáson esett át a filmipar. Ennek hatására elkezdtek megjelenni szerte a világban olyan szolgáltatások, amelyekre előfizetve korlátlan mennyiségű filmet és sorozatot tekinthetünk meg különböző nyelveken. Elhoztunk néhány alkalmazást és azok szolgáltatásait, amikre szerintünk megéri előfizetni 2021-ben is.
Mint azt az első részben megtudhattuk, rengetegféle tablet létezik. Előző cikkünkben a csúcskategóriás és picit drágább eszközökről volt szó, azonban most azoknak a kedvében szeretnénk járni, akik alacsony költségvetésből szeretnék megoldani a vásárlást.
2020 végén rekord mennyiségű tabletet vásároltak az emberek, ami nem csoda, hiszen újra nagy szerepet töltenek be életünkben. Számos diák használja tanuláshoz, szórakozáshoz, de a felnőttek körében is eléggé népszerűek ezek az eszközök. Méretüknek köszönhetően bárhová magunkkal vihetjük őket, így praktikusságuk is értelmet nyer.