Főoldal > Hirek > A legjobb webkamerák

t: 286

A legjobb webkamerákA járványhelyzet miatt rengeteg ember kényszerült otthoni munkavégzésre. Közülük sokaknak elengedhetetlen kiegészítő lett egy webkamera, hiszen konferencia hívásokhoz, megbeszélésekhez, vagy egy egyszerű munkavégzés során kifejezetten megkönnyíti a munkát, ráadásul sokkal személyesebbé is teszi azt.

Miért hasznosak a webkamerák?

Legyen szó baráti, családi, vagy munkahelyi beszélgetésről, egy webkamera sokkal személyesebbé teheti a kommunikációt, akár a Skype-on, akár bárhol máshol. Emellett számos videós is használja ezeket az eszközöket élő adásoknál, ezzel a nézők számára minőségi és érdekes tartalmat hoznak létre.

A karantén miatt rengeteg diák kényszerült otthonába a négy fal közé, így számukra is fontos kellék lett a webkamera. A tanárok így figyelemmel tudták kísérni a gyermekek jelenlétét és szorgalmát. Elhoztuk azokat a kamerákat, amikről azt gondoljuk, hogy ár-érték arányban érdemes lehet velük dolgozni, sőt még egyéb mindennapi használatokban is helytállnak.

Logitech C920s

Ez a webkamera képes 720 és 1080 pixeles felbontásra is, így akár egy Zoom alkalmazáson keresztül folytatott megbeszélés is bárki számára élvezetes lehet. Képminősége tiszta, éles és a természetes színkészlet mellett még részletgazdag is, ami nagyon sokat számít.

Kialakításának köszönhetően szinte bármilyen monitorra felhelyezhető. Le- és fel dönthetősége miatt kedvünkre állíthatjuk saját igényeink szerint. Amennyiben befejeztük használatát, a lencsét lefedhetjük a saját kis védőborításával, így védve saját biztonságunkat. Magyarországon akár 32.000 forinttól kapható.

Logitech Brio Ultra HD Pro

A webkamera márkánál maradva folytatjuk listánkat, hiszen ezt a darabot bűn lenne kihagyni. Modern és letisztult megjelenése szinte minden környezethez alkalmazkodik. Nem csak azok számára ajánlott, akik otthonról dolgoznak, hiszen a diákok tanórái közben is remekül helyt áll ez a kamera.

Kristálytiszta képminősége lehetővé teszi a Google Classroom felületén tartott gördülékeny kommunikációt is. A kamera egy beépített mikrofonnal is rendelkezik, így természetes hangot és képet is tud venni egyszerre. Legyen bármilyen fényviszony a szobában, a Brio tökéletes teljesítmény nyújt bárki számára.

A Logitech Brio Ultra HD Pro itthoni ára 80.000 forint körül kezdődik, ami nem éppen egy alacsony ár, de minden téren megéri a pénzét.

Razer Kiyo webkamera

Ez a webkamera igazán különleges, ennek ellenére valószínű hogy sokan nem is hallottak még róla. Ez a kis eszköz szintén minden téren helyt áll, azonban van egy olyan tulajdonsága, amivel más webkamerák nem igazán rendelkeznek. Ez nem más, mint a lencse körüli fénygyűrű. Ez segíti elő azt, hogy a sötétben is kiváló képet produkáljon.

A könnyű tárolásnak és használatnak támogatója a hajlíthatósága. Szinte bármilyen szögben használható, így mindig azt mutatja, amit kell. A Razer Kiyo webkamera már 35.000 forinttól kapható, ami egy ilyen remek termékért abszolút jó ár.

Ezzel a webkamerával nem kell diáknak, vagy irodistának lenni, ugyanis elképesztően jó társ lehet egy gamernek is, így ha éppen Twitch-en szeretne közvetíteni, akkor a nézők biztosan értékelni fogják a látványt.

Végezetül

Egy webkamera tényleg nagyon hasznos, főleg ebben a modern világban, azonban a dolgoknak sajnos van rossz oldala is. Oda kell figyelni arra, hogy ha már nem használjuk a kameránkat, kapcsoljuk ki, hiszen nagyon kellemetlen szituációkat is okozhat. Számtalan alkalommal történt olyan, hogy valakit megfigyeltek, éppen ezért nagyon óvatosan kell bánni ezekkel az eszközökkel.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az elmúlt évtizedben jelentős változáson esett át a filmipar. Ennek hatására elkezdtek megjelenni szerte a világban olyan szolgáltatások, amelyekre előfizetve korlátlan mennyiségű filmet és sorozatot tekinthetünk meg különböző nyelveken. Elhoztunk néhány alkalmazást és azok szolgáltatásait, amikre szerintünk megéri előfizetni 2021-ben is.
Mint azt az első részben megtudhattuk, rengetegféle tablet létezik. Előző cikkünkben a csúcskategóriás és picit drágább eszközökről volt szó, azonban most azoknak a kedvében szeretnénk járni, akik alacsony költségvetésből szeretnék megoldani a vásárlást.
2020 végén rekord mennyiségű tabletet vásároltak az emberek, ami nem csoda, hiszen újra nagy szerepet töltenek be életünkben. Számos diák használja tanuláshoz, szórakozáshoz, de a felnőttek körében is eléggé népszerűek ezek az eszközök. Méretüknek köszönhetően bárhová magunkkal vihetjük őket, így praktikusságuk is értelmet nyer.
Az utcán, sportolás közben és otthon is számos ember használ fülhallgatót. Az utóbbi években elterjedt vezeték nélküli darabok használata sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, éppen ezért elég nagy népszerűséget kaptak. Kapva az alkalmon számos cég állt elő saját termékkel, amelyek között bárki megtalálhatja a számára megfelelőt.