Főoldal > Hirek

Magyar fizikus kutatásai mutattak rá egy veszélyes biztonsági hibára, melynek kihasználásával az egész Internetet egyszerűen tehetik tönkre hekkercsoportok néhány fontosabb és népszerűbb oldal megbénításával vagy leállításával.
A Fehér ház viccesnek találta az ötletet és úgy is reagált rá, de a rajongók nem tágítanak az ötlettől és már gyűjtést is szerveznek a hatalmas beruházásra a legnagyobb közösségi finanszírozó oldalon.
Egy helikopter fúródott a földbe a kóreai Top Gear című autós műsor felvétele közben ami egy Corvette ZR1-es autóval versengett de a pilóta elszámította a fordulót.
A vezeték nélküli energia továbbítás, illetve az indukciós töltési technológia nem új keletű. Léteznek már efféle eszközök amiket vezeték nélkül töltünk, így például az elektromos fogkefék vagy a hajvágó gépek amik egy dokkolón keresztül tölthetőek.
A Google reptér 120 ezer négyzetméteren fog elterülni, lesz rajta egy 1600 nm-es terminál és egy kétszer akkora épület az irodáknak, boltoknak, továbbá egy 6000 négyzetméteres hangár, és egy 300 férőhelyes parkoló
A The Document Foundation bejelenti a LibreOffice 4.0-t, a szabad irodai programcsomagot, amelyről a közösség 2001 óta álmodott
A Mozilla elérhetővé tette böngészőjének, a Firefoxnak 18.0.2-es verzióját.
Magyarországon is elérhető a Google Street Views program, melynek segítségével bejárhatjuk a Grand Canyont, az Amazonas őserdőit, az Antarktiszt, vagy éppen az óceánok mélyeit.
Sorozatos hekkertámadás a Twitteren, ami Magyarországot is elérte, több ezer felhasználó adatait lopták el a kifinomult és összehangolt technikával dolgozó adathalászok, köztük a New York Times blogot is feltörték.
Emberi életeket tettek kockára a sorozatosan meghibásodott Dreamliner akkumulátorok, amik feltehetőleg gyártási figyelmetlenség miatt bekövetkezett kémiai reakció okozott.
Elindul teszt futására a különleges Facebook- kereső, segítségével humoros hozzászólásokat, meghökkentő vallomásokat, szokásokat tudhatunk meg különböző személyekről, a világ bármely pontján, akár ismerősünket is megtalálhatjuk.
Az okostelefonosok több mint 40%-a az ágyba is magával viszi a készüléket és azt intenzíven használja is mielőtt kikelne az ágyából. Az EriccsonLab felmérése a kényes, hibákra is kitért, amikre a felhasználók kellemetlenül egyenes válaszokkal illették.
Új kommunikációs technológiát fejleszt az Intel, ami megkönnyíti Stephen Hawking életét és segíthet neki a kommunikációban. Az új szerkezet a még működő izmok jeleit érzékelné és azokat alakítaná át érthető beszéddé.
Hatalmas problémát jelent látszólag a Facebooknak a fiatalkorúak kordában tartása mert képtelenek beazonosítani a hamis adatokat megadó tinédzserek millióit a közösségi oldalon.
Közkedvelt a nagyméretű iPhone, sikeres lehet az ötlet. Szárnyra szökkent egy kínai lapban, hogy az Apple egy új nagyméretű iPhone-t készül forgalomba helyezni ami várhatóan nagy sikert fog aratni...

Els  Elz  Kvetkez  Utols