Főoldal > Hirek > A legjobb ingyenes vírusírtó programok 2023-ra!

t: 1163

A legjobb ingyenes vírusírtó programok 2023-ra!A számítógépes vírusok sok ember életét keserítették már meg jelenlétükkel. Ezek a különös programkódok saját másolatokat helyeznek el más szoftverekben, vagy fájlokban. Ettől kezelhetetlenné és használhatatlanná válnak azok, a felhasználók pedig csak a fejüket fogva próbálják megoldani a problémát. Egy szuper vírusírtóval könnyedén megelőzhető ez a gond. Bár vannak olyan szoftverek, amelyek elég drágán érhetők el, az ingyenes darabok között is lehet megfelelőt találni. Cikkünkben megismerkedhettek kedvenc, díjmentes vírusírtó programjainkkal, amelyek remekül helyt állnak 2023-ban is!

Avast Antivirus

Az Avast Antivirus az egyik olyan program, amelyet magyar nyelven is lehet használni, így nem csoda, hogy hazánkban ennyien rajonganak érte. Jelenleg több, mint 435 millió elégedett felhasználóval büszkélkedhet. A program bárki számára elérhető, hiszen multiplatformos támogatással rendelkezik. Használatával szinte teljes mértékben kizárható a vírusok és káros programok előfordulása. Letöltése és telepítése pillanatok alatt megvan, felhasználói felülete pedig könnyedén érthető és használható.

Az Avast Antivirus nem lassítja a számítógépet működésével, emellett teljesen észrevétlenül dolgozik a háttérben meghúzódva. Vizsgálja az internet hálózatot, valamint a szoftvereket, fájlokat és egyéb alkalmazásokat is. Abban az esetben, ha problémát észlel, azt azonnal javítani kezdi, ezzel teljes biztonságot kínálva felhasználóinak. A gyanús fájlokat felhőn keresztül elemzésre küldi, amelyeket később más emberek is elérhetnek.

AVG vírusirtó

Az AVG vírusírtó is sokak számára ismerős lehet. A többféle vírus-és adatvédelmi funkcióval rendelkező program állandó megbízhatóságot ígér. Nem csak a számítógépet, hanem a hálózatot és az e-maileket is ellenőrzi a biztonság érdekében. A be-és kimenő levelek és weboldalak is számos vírust tartalmazhatnak, így bárki számára jól jöhet egy olyan biztos szoftver, mint az AVG vírusirtó.

Az AVG kiváló választás otthoni és irodai használatra egyaránt. Alacsony energiaforrást vesz fel, így a számítógépet sem befolyásolja. Nagy teljesítménye mellett népszerű még arról is, hogy felismeri, valamint hatástalanítja az ismert fenyegető vírusokat. Antivírus funkciója nem az egyedüli képessége, hiszen az online munkálatokat is megfigyeli, ellenőrzi a linkeket, és a szoftvereket és levelező programokat is védi. Felhasználói felülete letisztult és könnyedén értelmezhető, így kezdők számára is kiváló választás lehet.

Panda Antivirus

A Panda Antivirus remek védelmet nyújt akár munka, játék, vagy böngészés közben is. Szinte teljesen észrevehetetlenül dolgozik a háttérben, így nem befolyásolja a számítógép használatát sem. Kizárja a kártékony szoftvereket, így azokat nem is lehet telepíteni a PC-re. Az ellenőrzéseket valós időben végzi, így amint észlel valamit, azonnal jelzi a felhasználónak.

Az egyik legfontosabb funkciója nem más, mint az USB-n keresztül történő fájlfogadások és eszközök vizsgálata. Amennyiben úgy érzékelni, hogy a csatlakoztatni kívánt készülék nem megbízható, úgy elutasítja azt. Szerepel benne egy multimédia rész is, ami filmnézés és játék közben véd minden káros adattól és vírustól.

Bitdefender vírusirtó

A Bitdefender vírusirtó tökéletesen kielégíti igényeket. Villámgyors sebessége ellenére is alacsony energiaforrásra van szüksége. Könnyű használata miatt nem csak a haladók, hanem a kezdő felhasználók számára is kiváló választás lehet. A kártevők ellen úgynevezett gyors teszteléseket végez el a háttérben, így odafigyelve arra, hogy semmi ne zavarja a használatot. Véd a rosszindulatú internetes oldalak ellen is, így azokat véletlenül sem lehet megnyitni mellette. 2001 óta már többmillió elégedett felhasználóval büszkélkedhet.

A Bitdefender vírusirtó használatával vizsgálatokat lehet elvégezni, valamint fájlok és programok tisztítására is van lehetőség.

Végezetül

A vírusírtók használata roppant egyszerű és az esetek többségében a háttérbe vonulva végzik dolgukat anélkül, hogy bármit is zavarnának. A legtöbb program szinte teljesen díjmentes, így érdemes előre gondolkodni és választani egyet, hiszen nem tart semeddig telepíteni ezeket. Ennyit megér a biztonság, mert a vírusok nagyobb kárt tudnak okozni, mint azt el tudnánk képzelni! Weboldalunkon további számítógépes víruskeresők és vírusirtók között válogathatsz.


Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A világ legnépszerűbb mobil operációs rendszerének fejlesztői már gőzerővel dolgoznak az Android 14-es verzióján, amely 2023 őszére várható majd. Többek között olyan változások is várhatók, mint az adatvédelem, a biztonság és a teljesítmény javulása. A főbb céljuk között szerepel a nagyobb képernyőkön való használat élményének maximalizálása.
Kezdőként szeretnél Te is belecsöppeni az instant kamerák világába, de nem tudod, hogyan kezdj bele? Cikkünkben az Instax legújabb készülékével, a Mini 12-vel ismerkedhetsz meg, ami szerintünk remek kezdő készülék.
A fontos fájlok és emlékek tárolására a mai modern világban nincs is egyszerűbb megoldás a felhő alapú szolgáltatásoknál. Az egész úgy működik, mint egy digitális irattároló, amelyben minden kéznél van bárhol is járunk. Az adatok tárolása és megosztása teljesen biztonságos ezeken a felületeken...
Egy új telefonból nem is olyan nehéz kihozni a maximumot gondolnánk, ugyanis számtalan egyszerű beállítás létezik hozzá. Ezeknek nagy része alapértelmezetten kikapcsolt állapotban érkezik a készülékkel, így sokaknak eszébe sem jutna, hogy léteznek ezek a lehetőségek.