Főoldal > Hirek > Felhő alapú tárolási szolgáltatások mindenkinek!

t: 937

Felhő alapú tárolási szolgáltatások mindenkinek!A fontos fájlok és emlékek tárolására a mai modern világban nincs is egyszerűbb megoldás a felhő alapú szolgáltatásoknál. Az egész úgy működik, mint egy digitális irattároló, amelyben minden kéznél van bárhol is járunk. Az adatok tárolása és megosztása teljesen biztonságos ezeken a felületeken, így nem csoda, hogy akkora népszerűségnek örvendhetnek. Melyik a legjobb felhő tárhely? Cikkünkben elhoztuk 3 kedvenc programunkat, amelyekkel a felhőben tárolt adatok megtekintése egyszerű és biztonságos. Amennyiben kíváncsiak vagytok ezekre, úgy tartsatok Velünk bátran!

A legjobb Google felhő szolgáltatás

Valószínűleg senkit nem lep meg az a tény, hogy a Google Drive is szerepel kedvenceink között. Aki rendelkezik saját Google felhasználói fiókkal, az könnyedén hozzáférhet a felhő programhoz. A Drive integrálva van mind az Android, mind a Chromebook eszközökkel, így lehetőség van használatára asztali, webes, tabletes és telefonos módban is. Remek választás lehet azoknak, akik nap, mint nap használják a Google más alkalmazásait is. Ennek a praktikus applikációnak a használata könnyed és értelmezhető, de kérdés esetén remek útmutató segít eligazodni.

A Google Drive árazása: A Drive 15 GB-ig ingyen használható, ezen felül pedig megvásárolható még 100 GB havi 700, 200 GB havi 1100 és 2 TB havi 3600 forintért. A felhőtárhely használatára egy évre is elő lehet fizetni amennyiben 200 GB-ot, vagy 2 TB-ot szeretnénk igénybe venni. Ezeknek ára 7200 és 36.000 forint.

Felhő tárhely Apple felhasználóknak

Az Apple eszközöket használóknak egyszerűen elérhető iCloud macOS és iOS rendszereken is remekül működik. Az Apple ID-nak köszönhetően a két platform között remek a szinkronizálás, így akár munkában, akár otthon, de a felhőben tárolt fájlok mindig kéznél vannak. A felhő program javarészt néma csendben funkcionál a háttérben és beállítástól függően végzi a dolgát. A fájlok egyszerűen megoszthatók és az együttműködés is könnyebb a használatával.

Az iCloud kompatibilis a Windowssal is, ám az Android nem támogatja. Elérhető az iCloud+ és az Apple One részeként is, ám ez akkor éri meg, ha az Apple több alkalmazását is használatba vesszük.

Az iCloud felhő tárhely szolgáltatás díjai: Az iCloud 5 GB-ig ingyenes, utána az 50 GB 360, a 200 GB 1100 a 2 TB pedig 3600 forint egy hónapra.

Hasznos extrák

A felhőalapú tárolás egyik legrégebbi résztvevője nem más, mint a Dropbox. Szinte bármilyen eszközön elérhető, így a fájlok megosztása különböző platformok között is lehetséges. Remek választás olyan munkatársak között, akiknek különböző operációs rendszerű számítógépe van.

A többi szolgáltatással ellenben, a Dropbox rendelkezik néhány extrával. Többek között biztonságos jelszókezelői felülete van, illetve támogatja a digitális aláírást is. A mobilalkalmazáson belül pedig digitális dokumentumszkenner is helyet kapott, így a fájl elmentés még egyszerűbb vele.

A Dropbox tárhelyek árai: Az alap 2 GB teljesen ingyenes, azonban amit ez betelik, az alábbi lehetőségekkel lehet élni. A 2 TB havi 4320, évi 43.000 forint, a 3 TB-os változat pedig havi 7200, vagy évi 72.000 forint.

Végezetül

Az online, felhő alapú tárhelyek hatalmas előnyt jelentenek, hiszen könnyedén elérhetők bárhol és bármikor. Elősegítik a homeoffice működését is, így távolból is könnyű együtt dolgozni munkatársainkkal. Nem csak ilyen helyzetekben hasznos, hanem például új eszközre váltásnál is könnyebb velük az adatátvitel.

Ti mit gondoltok, melyik éri meg a legjobban? Van kedvenc szolgáltatásotok?


Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Egy új telefonból nem is olyan nehéz kihozni a maximumot gondolnánk, ugyanis számtalan egyszerű beállítás létezik hozzá. Ezeknek nagy része alapértelmezetten kikapcsolt állapotban érkezik a készülékkel, így sokaknak eszébe sem jutna, hogy léteznek ezek a lehetőségek.
A Nintendo Switch egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is, ami nem csoda, hiszen kedvező ára és kompaktsága bárkit könnyedén levesz lábáról. A vállalat 2021 végén piacra dobta a játékkonzol OLED kijelzős változatát is az LCD-s és Light verziók mellé. Mai cikkünkben az OLED tulajdonságaival ismerkedhettek meg...
Manapság sok szó esik arról, hogy az online világban hogyan tudod megvédeni magadat és adataidat, ami valljuk be, remek dolog, de mi van akkor, ha a való életben kerülsz bajba? Adataiddal bárki visszaélhet, nem csak az interneten, illetve vészhelyzet esetén sem számíthatsz a világhálóra.
A Samsung Február elején tartotta meg az év első Galaxy Unpacked rendezvényt, amelyen a sok újdonság között bemutatásra került az S23 Ultra mobilkészülék is. Sokan úgy vélik, hogy az Ultra az S23-mal újjászületett, de ez igaz lehet? A választ rátok bízzuk, ám ahhoz, hogy ezt el tudjátok dönteni, szükségetek lesz néhány információra...