Főoldal > Hirek > Mit tud a Nintendo Switch OLED?

t: 788

Mit tud a Nintendo Switch OLED?A Nintendo Switch egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is, ami nem csoda, hiszen kedvező ára és kompaktsága bárkit könnyedén levesz lábáról. A vállalat 2021 végén piacra dobta a játékkonzol OLED kijelzős változatát is az LCD-s és Light verziók mellé. Cikkünkben az OLED tulajdonságaival ismerkedhettek meg, így ha kíváncsiak vagytok ezekre, akkor tartsatok Velünk bátran!

A megszokott Nintendo külső

A Switch OLED kinézetben nem igazán tér el a sima készüléktől. A 7 hüvelykes kijelzőn igazán élénk színek köszönnek vissza, ami nem csak a játék, hanem használat közben is remek élményt adnak. A készülék hátulján egy állítható támaszték is helyet kapott, amivel az asztali alkalmazása kényelmesebb lett, mint valaha. Új dokkolóján két USB, egy TV-hez csatlakozásra szükséges HDMI és egy új, vezetékes LAN port helyezkedik el. Utóbbival az online játék élménye lett stabilabb. (Abban az esetben, ha a televízión játszunk.)

A Nintendo Switch OLED alapja egy NVIDIA Tegra processzor. Belső tárhelye 64 GB, de ezt egy a készülékkel kompatibilis microSD kártyával bármikor bővíthetjük. Dokk nélkül a Switch mérete 102x242x13.99 mm (a kontrollerekkel együtt), súlya pedig mindössze 320 gramm. Méretének köszönhetően kis helyen is kényelmesen elfér, és könnyedén hordozható.

Miben különbözik az OLED az LCD kijelzőtől?

Lényegében az OLED-es kijelzők nem rendelkeznek háttérvilágítással, mint az LCD-sek. Ehelyett bizonyos pixelek által kibocsátott fények segítségével jelenítik meg a felhasználóknak a képet. A pixel fény kikapcsolásának esetében előhozható a mélyfekete szín, amellyel nagyobb kontraszt érhető el.

Milyen módokban használható a Nintendo játékkonzol?

Meglepően sokféleképpen lehet vele játszani, nem úgy, mint vetélytársainak esetében (Xbox és PlayStation). A legnépszerűbbek egyike a kézi mód, amelyben az egyszemélyes Nintendo játékok élveznek előnyt. Ebben az esetben a helyi, illetve online barátokkal is könnyedén játszhatunk bárhol és bármikor. Az asztali módban a már korábban említett kitámasztó segítségével bármilyen síkfelületen elhelyezhető a Nintendo és aktuális minden kétszemélyes játékhoz.

A több játékos szórakozáshoz akár 8 konzol is össze csatlakoztatható, így nagyobb társaságban is tökéletes választás. Az Online tagsági előfizetéssel rendelkező felhasználók könnyedén játszhatnak távoli barátokkal és elérhetnek minden olyan játékot, amelyek NES és SuperNES funkciókkal is rendelkeznek.

Egyéb lehetőségek

Az eszköz menüjében többek között híreket olvashatunk a játékokkal kapcsolatban, megtekinthetjük barátlistánkat és kedvünkre vásárolhatunk új tartalmakat a Nintendo eShop felületén. Emellett a felhasználói fiókot és a saját játékokat is ezen az oldalon találhatjuk meg. Az OLED modell kompatibilis minden Switch játékkal. Többek között a Super Mario, Zelda, Animal Crossing és egyéb népszerű játékok közül lehet választani.

A Lítium-ionos, 4310 mAh-es akkumulátor 4,5-9 óra üzemidővel rendelkezik (ez az idő az éppen használatban levő játéktól függ).

A Nintendo történetéről korábban már írtunk, így ha kíváncsiak vagytok arra, hogy mi vezetett el a Switch OLED-ig, akkor mindenképpen olvassátok el.

Végezetül

A készülék jelenlegi ára körülbelül 160.000 forint, de vásárlás előtt érdemes körülnézni az Árukereső felületén is. Számos olyan kiegészítő vásárolható meg a konzolhoz különböző viszonteladóknál, mint az extra Joy-Conok, tokok, fóliák és még sok apróság, amit érdemes lehet még beszerezni.

Ti mit gondoltok a Switch OLED-ről?


Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Manapság sok szó esik arról, hogy az online világban hogyan tudod megvédeni magadat és adataidat, ami valljuk be, remek dolog, de mi van akkor, ha a való életben kerülsz bajba? Adataiddal bárki visszaélhet, nem csak az interneten, illetve vészhelyzet esetén sem számíthatsz a világhálóra.
A Samsung Február elején tartotta meg az év első Galaxy Unpacked rendezvényt, amelyen a sok újdonság között bemutatásra került az S23 Ultra mobilkészülék is. Sokan úgy vélik, hogy az Ultra az S23-mal újjászületett, de ez igaz lehet? A választ rátok bízzuk, ám ahhoz, hogy ezt el tudjátok dönteni, szükségetek lesz néhány információra...
Olyan elérhető áru mobiltelefont keresel, amelyben bátran megbízhatsz? Engedd meg, hogy bemutassuk számodra a Samsung Galaxy A13 készüléket. Bár hatalmas meglepetéseket nem rejt, minősége és teljesítménye pont megfelelő a hétköznapokhoz. Tarts Velünk és ismerkedj meg ezzel a remek készülékkel!
Az Apple 2022 szeptemberének végén kezdte el értékesíteni az első csúcsteljesítményű okosóráját, a Watch Ultrát. Az eddigi legsokoldalúbb és legmasszívabb készülék sokakban a mai napig vegyes érzelmeket kelt mérete és ára miatt. Az óra leginkább a kalandok szerelmeseinek készült el, de természetesen bárki megvásárolhatja.