Főoldal > Hirek > Nintendo, avagy nulláról a csúcsra

t: 386

Nintendo, avagy nulláról a csúcsraA mai világban szinte mindenki látott, vagy már ki is próbált egy vagy több videójátékot. Meglepően sok játékkészítő szakember dolgozik ebben az ágazatban. Nem csak a nagy és ismert vállalatok vannak, mint az Xbox, vagy a PlayStation, hanem olyanok is, akik kisebb szériában fejlesztik és árulják ezeket a termékeket. Cikkünk az egyik nagyobb gyártóról, márkanévről fog szólni, amely nem más, mint a Nintendo. Ha érdekel Téged, hogyan jutottak el oda, ahol ma tartanak, akkor tarts velünk a történetükben.

A Nintendo kezdete

A Nintendo 1889 szeptemberében alakult meg Kiotóban, Japánban. Eredetileg kézzel gyártott kártyák gyártásával foglalkoztak, de a XX. század közepén már próbálkoztak taxi- illetve szállodaüzemeltetéssel is. Kevésbé köztudott tény, hogy a cég résztulajdonosa a Seattle Mariners baseball és az Atlanta Hawks kosárlabda csapatának is. A vállalat az elmúlt évtizedekben kezdett el a videójátékok gyártására nagyobb figyelmet szentelni, aminek eredménye az lett, hogy elért egy olyan szintű népszerűséget, ami már hosszú évek óta töretlen.

Legelső kiadott konzoljuk a Color TV-Game volt, amiből megjelenése után közel 3 millió példány kelt el. Első verziója 1977-ben jelent meg, és azóta már több játékkonzolt is kiadtak. Első nemzetközi sikerüket az úgynevezett NES hozta meg, amiből közel 60 millió darabot adtak el. Ez a típus nagyon fontos a történelmükben, mivel ezeken jelent meg legelőször a Super Mario Bros, ami mai napig az egyik legnépszerűbb mászkálós kalandjáték.

Mario és társai akkora népszerűségnek örvendenek, hogy számtalan mobiltelefonos játékot is készítettek róluk. Ilyen például a Super Mario Run, vagy a Mario Kart Tour. Ezeket a játékokat is a Nintendo forgalmazza.

A Wii korszak

A Wii volt a Nintendonak a forradalmi korszaka. Ahogyan fejlődött a világ, úgy nyíltak újabbnál újabb kiskapuk a videójátékok világában is. A Wii népszerűségét a mozgásérzékelő és vezeték nélküli távirányítói hozták. Ráadásként ez a konzol az internetre kapcsolódva tudta letölteni a frissítéseket, illetve üzeneteket is lehetett már vele fogadni.

Legnépszerűbb játékai a Wii Sports, amelyben számos sportban helyt állhatunk, a Zelda, amelyben a főhőssel kell útnak indulni, hogy megmenthessük húgát, aki nem más, mint maga Zelda. Talán az egyik legnépszerűbb játék azóta is a híres Just Dance, amiben megmutathatjuk tánctudásunkat párban, vagy akár 4 fős csapatban is. Népszerűbbnél népszerűbb zenékre kell teljesítenünk a megadott koreográfiát, miközben minél több pontot érünk el.

Ezeken kívül számtalan LEGO, Mario és akció-kaland játék jelent meg, aminek hatására a Wii lett a 2000-es évek egyik legnépszerűbb játékkonzolja.

Nintendo Switch

Talán a Switch eszközök megjelenése hozta meg a nagy áttörést, mind minőségben, mind élvezetben. A Nintendo Switch eszközei nem csak azért nagyszerűek, mert egy HDMI kábel segítségével bármilyen TV-re ki lehet tenni, hanem azért is, mert mérete alkalmazkodik ahhoz, hogy akármikor elvihessük magunkkal A-ból B-be minden gond nélkül. A dobozban a gép mellé kapunk egy úgynevezett dokkolót, aminek szerepe az eszköznek a töltése, illetve ebbe a dokkolóba van bevezetve a HDMI kábel. A Switch egy érintőképernyővel van ellátva, aminek segítségével játékon kívül egyszerűbben böngészhetünk.

Személyes kedvencünk nem más, mint az, hogy a Nintendo E-Shopban lehetőségünk van letölteni akár a YouTube-ot is. Amennyiben ingyenes játékokat keresünk, megtalálhatjuk a Fortnite-ot, az Asphalt 9-et, vagy akár a híres Tetris-t is. Az E-Shopban egyébként megtalálhatjuk az összes Nintendo Switch kompatibilis játékot, melyet megvásárolhatunk, emellett folyamatos akciókkal is találkozhatunk.

Véleményünk szerint a legnépszerűbb Switch-es játékok kétség kívül a Marioval és társaival kapcsolatos játékok, a Just Dance különböző verziói, mindenki kedvence, az Animal Crossing, és a Zelda. Számtalan más játékot is megvásárolhatunk, hiszen mindenféle kategóriából válogathatunk.

A karantén időszaka

Egészen pontosan egy évvel ezelőtt kezdődött el itthon a karanténos időszak, aminek eredménye az lett, hogy nagyon sokan dolgoznak otthonról, szinte minden diák online oktatásban vesz rész, és sajnos nagyon sokan lettek munkanélküliek. Az unalmas időket általában filmnézéssel, olvasással, de vannak, akik videójátékokkal ütik el. Ez természetesen minden olyan vállalatnak kedvező, akik ilyen termékeket forgalmaznak, hiszen a Nintendo 2020-ban nagyjából 40%-al több terméket adott el, mint 2019-ben.

Kétség kívül sokat dobott a vírushelyzet a játékkonzolok életében. A konzol játékok minden helyzetben remekül helyt állnak, legyen szó baráti összejövetelekről, vagy csak egy esős unalmas nap.

Hogyan tovább konzoljáték?

Sajnos előreláthatóan nem tudni mikor lesz ennek a vírushelyzetnek vége, de egy valami egészen fix. Unalom ellen mindig megoldás lehet egy konzol játékparti. A Nintendo sok olyan játékkal rendelkezik, amit akár többjátékos módban is élvezhetünk. Érdemes figyelni mikor jelennek meg újdonságok, de addig is nincs más hátra, mint előre: jó szórakozást!Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A programok fontos szerepet játszanak az informatika világában. Minden egyes program más és más feladatot végez, és ez az egész egy nagy rendszert foglal magába. Számos különböző fajtájukat ismerjük, mint például vírusírtók, számítógép gyorsítók, és még sok más. Ahhoz, hogy eszközeinket biztonságban tartsuk, nekünk kell elvégezni az alap lépéseket.
2021-et írva senki nem lepődik meg azon, ha az utcán laptop táskával mennek el mellettünk. Annyira megszokott része lett az életünknek, hogy szinte már elengedhetetlen számunkra. Rengetegen végzik munkájukat rajta, illetve számos diák tanulását is elősegíti. Ezek mellett alkalmasak szórakozásra is, ezért elég sokoldalú eszközökről van szó.
Moziba járni mindenki szeret. A magával ragadó filmek, a hangzás és a popcorn terjedő illata. Ezek mind olyan dolgok, amik megadják az igazi mozihangulatot, és szerencsére a mai világban ezt az élményt otthonunkba is becsempészhetjük. Az úgynevezett hangprojektorok lehetővé teszik számunkra, hogy nappalinkból egy házimozi jöjjön létre akár...
Közös életünk az okos eszközökkel a 2000-es évek elején kezdődött, amikor egyre több okosabb telefon került képbe. Ezek évről-évre egyre modernebbek lettek, márkák tűntek el és jöttek létre, majd az egyre nagyobb népszerűség miatt az évek alatt számtalan népszerű alkalmazást érhettünk el. A 2010-es évekre már akkora szerepe lett az okos...