Főoldal > Hirek > A leghasznosabb programok számítógépre

t: 674

A leghasznosabb programok számítógépreA programok fontos szerepet játszanak az informatika világában. Minden egyes program más és más feladatot végez, és ez az egész egy nagy rendszert foglal magába. Számos különböző fajtájukat ismerjük, mint például vírusírtók, számítógép gyorsítók, és még sok más. Ahhoz, hogy eszközeinket biztonságban tartsuk, nekünk kell elvégezni az alap lépéseket, amik nem mások, mint kiválasztani a megfelelő programokat. De melyek ezek?

Böngészők

Az internet is elengedhetetlen része az életünknek, mivel nélküle se kommunikálni, se dolgozni nem tudnánk kényelmesen, hiszen sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint bármilyen másik megoldás. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy ne legyen legalább egy böngésző program kedvenc laptopunkra vagy számítógépünkre telepítve.
A jól ismert Google Chrome az egyik legkedveltebb böngésző. Hogy miért? Egyszerű, gyors és megbízható, nem mellesleg lehetővé teszi számunkra a biztonságos böngészést. Ezek mellett felhasználóbarát, és kedvünk szerint személyre is tudjuk szabni megjelenését. Amennyiben privát oldalon szeretnénk internetezni, az inkognító mód áll rendelkezésünkre.

Hasonló lehetőségeket kínál nekünk a Mozilla Firefox is, ami képes akár 2000 nyomkövetőt blokkolni egyszerre, ezzel biztosítva a biztonságos szörfözést az interneten. A testreszabhatóság ennél a böngészőnél is opcionális, illetve ezen kívül kiegészítő programokat is telepíthetünk hozzá. A legjobb ezekben a böngészőkben, hogy ha elnyerik tetszésünket, egészen egyszerűen és ingyenesen letölthetjük őket iPhone mobiltelefonunkra, vagy akár iOS tabletekre is.

Vírusírtók és számítógép gyorsítók

Amennyi jó oldala lehet egy számítógépnek, függetlenül ettől találkozhatunk rossz és hátráltató dolgokkal is. Sajnos sokan futnak bele nap, mint nap vírus támadásokba. Soha nem lehet tudni, hogy egy ártatlan letöltés milyen problémákat tud okozni. Mit lehet ellene tenni? Számos vírusírtó program létezik, amik már akkor jelzik a gondot, mielőtt az megtörténne.

Az egyik legnépszerűbb vírusirtó program az Avast Free Antivirus. Mint azt a neve is mondja, ez egy ingyenes letöltésű program, emellett elérhető magyar nyelven is. Az Avasttal szinte teljesen kizárható a vírustámadás, sőt a kártékony fájlokat is elmenti magának egy felhőbe, majd azokat később ha más is letöltené, figyelmezteti az illetőt. Telepítése és használata roppant egyszerű. A legjobb az egészben, hogy létezik belőle egy mobiltelefonos vírusirtó verzió is, így telefonunk is biztonságban működhet.

A legjobb ingyenes gyorsító program a CCleaner, ami minden felesleges fájlt töröl számítógépünkről. Abban az esetben, ha programot szeretnénk törölni, de maradtak belőle adatok, vagy egyéb töredék fájlok, annak törlését befejezi nekünk, így nem kell tartanunk attól, hogy laptopunkon marad, ezzel lassítva azt.

Média lejátszó

Bár szinte minden eszköz rendelkezik beépített média lejátszóval, mégis van egy olyan program, amely kifejezetten előnyös, ha le van töltve. Ez nem más, mint a VLC Media Player. Teljesen ingyenes letöltésű, és szinte minden média fájlformátumot képes lejátszani. A nem magyar nyelvű filmektől sem kell vele megijednünk, hiszen villámgyorsan hozzá tudunk társítani bármilyen letöltött feliratot. Ingyenes, gyors, és könnyen kezelhető. Kell ennél több?

Végezetül

Természetesen számtalan számítógépes rendszer-segédprogram közül tudunk még válogatni, így mindenki megtalálja a magának megfelelőket. Rengeteg ingyenes, és komolyabb verziót alkalmazhatunk, ezek mind rajtunk múlnak. Egy új számítógép mindig izgalmat és kihívásokat okoz, oda kell figyelni arra, hogy biztonságban tartsuk adatainkat és gépünket, hiszen élettartama a mi kezünkben van.

Ahányféle kategória, annyiféle lehetőség kínálkozik felénk. Érdemes utánajárni a dolgoknak, hiszen egy kis odafigyeléssel sok gondtól megóvhatjuk számítógépünket. Emellett fontos odafigyelni arra is, hogy számítógépünk tudja-e futtatni megfelelően a kiválasztott programokat.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

2021-et írva senki nem lepődik meg azon, ha az utcán laptop táskával mennek el mellettünk. Annyira megszokott része lett az életünknek, hogy szinte már elengedhetetlen számunkra. Rengetegen végzik munkájukat rajta, illetve számos diák tanulását is elősegíti. Ezek mellett alkalmasak szórakozásra is, ezért elég sokoldalú eszközökről van szó.
Moziba járni mindenki szeret. A magával ragadó filmek, a hangzás és a popcorn terjedő illata. Ezek mind olyan dolgok, amik megadják az igazi mozihangulatot, és szerencsére a mai világban ezt az élményt otthonunkba is becsempészhetjük. Az úgynevezett hangprojektorok lehetővé teszik számunkra, hogy nappalinkból egy házimozi jöjjön létre akár...
Közös életünk az okos eszközökkel a 2000-es évek elején kezdődött, amikor egyre több okosabb telefon került képbe. Ezek évről-évre egyre modernebbek lettek, márkák tűntek el és jöttek létre, majd az egyre nagyobb népszerűség miatt az évek alatt számtalan népszerű alkalmazást érhettünk el. A 2010-es évekre már akkora szerepe lett az okos...
2021-ben biztosan nem újdonág az, hogy a világ tele van okos televíziókkal. Ez már megszokott, de mi van akkor, ha az ember nem tud, vagy nem szeretne megvenni egy okos TV-t, de mégis vágyik arra, hogy hasonló legyen az érzés?