Főoldal > Hirek > Minden, amit az Apple Watch Ultráról tudni érdemes

t: 578

Minden, amit az Apple Watch Ultráról tudni érdemesAz Apple 2022 szeptemberének végén kezdte el értékesíteni az első csúcsteljesítményű okosóráját, a Watch Ultrát. Az eddigi legsokoldalúbb és legmasszívabb készülék sokakban a mai napig vegyes érzelmeket kelt mérete és ára miatt. Az óra leginkább a kalandok szerelmeseinek készült el, de természetesen bárki megvásárolhatja. Amennyiben Ti is kíváncsiak vagytok arra, hogy mit kaphatunk az Apple Watch Ultra személyében, akkor tartsatok Velünk!

Ámulatba ejtő külső adottságok

A 49 mm-es titántokos okosóra megalkotásánál egy első osztályú, sportoláshoz alkalmas készülék elérése volt a cél. Ez kinézetében és funkcionalitásában is egyaránt megjelenik. A titántok nagyon masszív, viselete pedig meglepően kényelmes. Teljes mértékben korrózióálló, ami lényegében annyit jelent, hogy a környezet vegyi anyagainak hatására sem következik be minőségromlás, vagy elszíneződés. Ez az egész a lapos zafírkristály kijelző körül helyezkedik el, így védve az előlap széleit az ütődésektől.

Az eszköz IP6X-es porállósággal és 100 méteres vízállósággal rendelkezik. Kijelzője az eddigi legnagyobb és legragyogóbb az Apple Watch-ok között, a fényerőért pedig 2000 nit felel. Ez kétszer több, mint amennyi a vállalat többi okosórájába került.

Hasznos újdonságok

Mivel az Ultrát nem csak a sportoláshoz tervezték, hanem extrémebb szabadtéri tevékenységekhez is, így nem meglepő, hogy az óra kapott olyan funkciókat, amelyek más Apple Watch-okban nem szerepelnek. Ilyen többek között az Éjszakai módban található Útjelző számlap is. Akár 8 komplikáció is elhelyezhető rajta, a számkör helyére beállítható az iránytű, illetve gyenge látási viszonyok mellett a számlap és annak tartalmának körvonalai piros színbe borulnak.

A korona méretét megnövelték, illetve az oldalsó gomb is jobban kiemelkedik a tokból. Ez a változás azt segíti elő, hogy a készülék vastag kesztyűben is könnyedén kezelhető legyen.

Újítások a kalandvágyóknak

A Watch Ultra több olyan újítást kapott, amelyekkel a kalandok közben remekül tájékozódhatunk, vagy küldhetünk baj esetén jeleket. Az egyik ilyen az új Művelet gomb, amely nem másért felel, mint a gyors irányításért, az edzések vezérléséért, illetve útvonal vagy merülés indításáért. A megújított GPS-antenna kétfrekvenciás GPS-el és pontos helymeghatározással rendelkezik.

Az eddigi megszokott 1 hangszóró helyett az Ultrában egyből kettő is található. Ezzel a hívások, vagy értesítések jobban hallhatók a szabadban is. Az egyik vészhelyzeti funkció az nem más, mint a 86 decibeles sziréna, amely akár 180 méter távolságból is hallható. Az új Mélységmérővel valós időben mérhetjük a víz hőmérsékletét, vagy a vízfelszín alatti mélységet 40 méterig.

További információk

Akkumulátora a megszokotthoz képest jóval erősebb. Szokványos használat mellett akár 36, míg alacsony töltöttségi módban akár 60 óra is lehet. Az órához 3 különböző szíj is kapható, melyek különböző sportokhoz illeszkednek. A saját fejlődésünkhez elengedhetetlen az, hogy eredményeinket részletesen tudjuk követni, így a Watch Ultrában már pulzuszónák, illetve futótechnikai és teljesítménybéli adatok is elérhetők.

Ezeken kívül a szokásos egészségi és biztonsági funkciók is helyet kaptak, így már említettük, az óra a hétköznapi használatra is alkalmas. Az eredményeket az Apple tevékenység mérő alkalmazásában lehet megtekinteni. A készülék jelenlegi ára 420 ezer forint, így érthetővé válik az, hogy miért kelt sok emberben vegyes érzelmeket.

Nektek mi a véleményetek az Apple Watch Ultráról?


Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Te magad is szeretsz spórolni és mindig a legjobb ajánlatokra lecsapni? Erre ez egyik legjobb mód, ha teret engedünk a használt termékeknek is. Ez a helyzet az eBay-el is, ami a világ legnagyobb online aukciós felülete. Bár sok jó vételt el lehet csípni, sajnos az átverésekből is akad bőven. Tarts Velünk és ismerkedj meg olyan tippekkel..
Te is szeretnél képeket, esetleg videó- és hangfájlokat letölteni a böngésződben, de van, hogy nem működik a jobb klikk és mentés kombináció sem? Ebben az esetben a legjobb megoldást a böngésző bővítmények nyújtják, melyek mélyebbre ásnak az oldalaknak a HTML kódjaikban, így „túljárva” a weboldal eszén. Összegyűjtöttünk a kedvenceinket...
Bizonyára Nektek is feltűnt az, hogy a 2022-es év mennyire gyorsan eltelt. Valljuk be, számtalan érdekességgel és újdonsággal találkoztunk az elmúlt évben is. Ilyen például a Nothing okostelefon, az összecsukható mobilkészülékek, illetve még sok más applikáció, program és készülék is. Összegyűjtöttük személyes kedvenceinket 2022-ből...
2022 egy egészen lenyűgöző év volt a technológia világban. Számos fontos esemény és megjelenés zajlott le és eddigi kedvenc készülékeink is új arcot kaptak, hiszen számos vállalat inkább a fejlesztés mellett döntött az újdonságok megvalósítása helyett. Bizony, eltelt egy újabb év, azonban ez nem jelent mást, mint azt, hogy elhoztuk ismét az idei...