Főoldal > Hirek > Beállítások, amelyekkel maximalizálhatod Samsung telefonod

t: 752

Beállítások, amelyekkel maximalizálhatod Samsung telefonodEgy új Samsung telefonból nem is olyan nehéz kihozni a maximumot gondolnánk, ugyanis számtalan egyszerű beállítás létezik hozzá. Ezeknek nagy része alapértelmezetten kikapcsolt állapotban érkezik az új készülékkel, így sokaknak eszébe sem jutna, hogy léteznek ezek a lehetőségek. A One UI 2018-as megjelenése óta elérhetőbb és tovább fejleszthetőbb az egész felhasználói felület is. Tartsatok Velünk és ismerkedjetek meg néhány hasznos beállítással, hogy a legtöbbet hozhassátok ki készülékeitekből!

A mobiltelefon kezdetek

Mielőtt belevágunk, fontos leszögezni azt, hogy ezek a funkciók az újabb Galaxy mobiltelefon készülékekre vonatkoznak. Az Androidos márkák között a Samsung rendelkezik a leghosszabb szoftvertámogatási rendszerrel, így fontos meggyőződni arról, hogy telefonunk mindig naprakész állapotban legyen. Ezt könnyedén ellenőrizhetjük a Beállítások alkalmazásban a Szoftverfrissítés menü alatt.

Az Android mobiltelefon beállításai kétféle módon érhetők el. Vagy a Beállítások applikáció megnyitásával, vagy az értesítési menü lehúzásakor megjelenő fogaskerék ikon megérintésével. Vágjunk is bele a lényegbe!

Android beállítások

Az első lehetőség, amit érdemes bekapcsolni, azok a gesztus mozdulatok. Ezt a funkciót évekkel ezelőtt mutatták be és a navigációs sáv elengedése volt vele a cél. Bár sokan még mindig a 3 gombos verziót részesítik előnyben, számos területen könnyíti meg dolgunkat, ha ezt leváltjuk. A Megjelenés beállításainál található a navigációs sávra vonatkozó lehetőségek listája. A legnépszerűbb a csúsztatási mozdulatok alulról és oldalról. Ezeknek érzékenységét és funkcióját is változtathatjuk, illetve az oldalsáv szerepét is meghatározhatjuk.

A következőről lehet sokan nem tudnak, de a képernyő felbontása is maximalizálható bizonyos modelleken. Az alap az 1080 pixeles Full HD, azonban ehelyett alkalmazható az úgynevezett WQHD+
A kijelző mellett maradva beszéljünk egy jópofa funkcióról is, ami nem mást, mint az Always On Display. Segítségével a gyors idő és értesítés megtekintés érhető el. Alapból dupla kattintással érhető el, ami valljuk be a nevéhez képest nem valami logikus. A képernyő lezárásának beállításainál érhető el ez a funkció, ami bár jól néz ki, az akkumulátor merülésében is részt vesz. Ugyanitt a lezáró képernyőn megjelenő óra is személyre szabható. Akár egy sötét háttérrel rendelkező képet is megjeleníthetünk ezen a felületen.

Az akkumulátor védelméért

Az akkumulátorokkal kapcsolatos tényekről és tévhitekről már olvashattatok korábban, ám azt tudtátok, hogy egy egyszerű beállítással megvédhetjük azokat? Amennyiben több évre tervezünk a telefonnal, úgy elengedhetetlen, hogy az akksi megfelelő állapotban tudjon maradni. Először is érdemes 50 és 80%-os töltöttégi szint között tartani, hiszen sem a folytonos teljes töltöttség, sem a nullára merítés nem egészséges.

A Samsung beállítások között található egy olyan funkció, amely védelemként szolgál. Ez a kiegészítő maximalizálja az akkumulátor tölthetőségét 85%-ra. Bár így állandó -15%-tól kell megválnunk, az akkumulátor cserébe hálás lesz érte éveken keresztül.

Végezetül

Bár ezek nagyon alapbeállítások, a mindennapi használatot mégis nagyon megkönnyítik. Azokat, amelyek elősegítik az akkumulátor gyorsabb merülését, érdemes pár napig tesztelgetni, hiszen nem mindenki használja egyformán telefonját. Mit értünk ezalatt? Csak annyit, hogy annak, aki nem sok mindenre használja készülékét, nem biztos, hogy akkora változást fog eredményezni a funkció, mint annak, aki a nap minden órájában használja az eszközt.

Ti használjátok már valamelyik beállítást?


Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Nintendo Switch egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is, ami nem csoda, hiszen kedvező ára és kompaktsága bárkit könnyedén levesz lábáról. A vállalat 2021 végén piacra dobta a játékkonzol OLED kijelzős változatát is az LCD-s és Light verziók mellé. Mai cikkünkben az OLED tulajdonságaival ismerkedhettek meg...
Manapság sok szó esik arról, hogy az online világban hogyan tudod megvédeni magadat és adataidat, ami valljuk be, remek dolog, de mi van akkor, ha a való életben kerülsz bajba? Adataiddal bárki visszaélhet, nem csak az interneten, illetve vészhelyzet esetén sem számíthatsz a világhálóra.
A Samsung Február elején tartotta meg az év első Galaxy Unpacked rendezvényt, amelyen a sok újdonság között bemutatásra került az S23 Ultra mobilkészülék is. Sokan úgy vélik, hogy az Ultra az S23-mal újjászületett, de ez igaz lehet? A választ rátok bízzuk, ám ahhoz, hogy ezt el tudjátok dönteni, szükségetek lesz néhány információra...
Olyan elérhető áru mobiltelefont keresel, amelyben bátran megbízhatsz? Engedd meg, hogy bemutassuk számodra a Samsung Galaxy A13 készüléket. Bár hatalmas meglepetéseket nem rejt, minősége és teljesítménye pont megfelelő a hétköznapokhoz. Tarts Velünk és ismerkedj meg ezzel a remek készülékkel!