Főoldal > Hirek > A legjobb instant kamera kezdőknek – Fujifilm Instax Mini 12

t: 715

A legjobb instant kamera kezdőknek – Fujifilm Instax Mini 12Kezdőként szeretnél Te is belecsöppeni az instant kamerák világába, de nem tudod, hogyan kezdj bele? Cikkünkben az Instax legújabb készülékével, a Mini 12-vel ismerkedhetsz meg, ami szerintünk remek kezdő készülék. Az Instax kamerák megragadó és aranyos megjelenéssel rendelkeznek. Használatuk nem csak egyszerű, hanem élvezetes is, hiszen a legapróbb pillanatok is megörökíthetők velük. A minőségi instant kamerák között szinte a legkedvezőbb áron érhetők el, a legújabb Mini 12 is csak 33.000 forintba kerül. Ha még több részletre vagy kíváncsi, akkor mindenképpen tarts Velünk!

Az Instax kamera mánia

Az Instax kamerák népszerűsége részben annak köszönhető, hogy bárhol és bármikor, szinte másodpercek alatt nyomtatott formában kézzelfoghatók az elkészült fényképek. Az egyedi és ikonikus formát bárhol fel lehet ismerni, hiszen a készülékből árad a vidámság és a kreativitás. Ez javarészt a változatos színes, műanyag burkolatnak és a buborékhoz hasonló felépítésnek köszönhető.

Működéséhez mindössze két darab, jó minőségű AA-s ceruzaelemre van szükség. A filmeket külön kell megvásárolni a kamerákhoz, a Mini 12 esetében pedig a FUJIFILM Instax Mini Instant Film a megfelelő. Ennek mérete 62 mm x 46 mm és a kinyomtatás után nagyjából 1,5 perccel már meg is jelenik az elkészített fénykép. (A kép megjelenésének idejét a környezet hőmérséklete befolyásolja.)

A Mini 12 kamera

A Mini 11 utódjaként megjelent kamera számos téren változott, hogy a felhasználói élményt még jobbá varázsolja. Maga a kamera mérete minimálisan csökkent a Mini 11-hez képest. A 104 x 66.6 x 122 mm-es készülék könnyedén elfér akár kézben is, az elemek, a film és pánt nélkül pedig mindössze 306 grammos súllyal rendelkezik. 5 színben kapható, így a fehér mellett a rózsaszín, lila, kék és zöld pasztell árnyalatai is elérhetők.

Az egyik jelentős változás a fényképeken látszik meg a legjobban, hiszen sokkal világosabb és élesebb, kontrasztosabb a végeredmény, akár szelfi módban is. Utóbbi a lencse körüli tárcsa elforgatásával kapcsolható be, de a makró mód is hasonlóan érhető el. A makró fényképezésnél a 30-50 cm közelségben levő témák tökéletes és elképesztően éles minőségben kaphatók lencsevégre, a close-up segítségével pedig a téma könnyedén a kép közepére igazítható.

A Mini 11-hez képest az automatikus vakukezelés is újdonságnak számít, hiszen az már csak akkor villan fel, ha arra tényleg szükség van. A vakura sokan panaszkodtak a 11-nél is, mert zavaró volt, hogy minden egyes kattintásnál bekapcsol, még jó fényviszonyok mellett is. A beállítások automatikusan alkalmazkodnak a környezethez, illetve amennyiben a készülék nincs használatban, 5 perc után automatikusan kikapcsol, hogy ne merüljön feleslegesen.

Az Árukereső alkalmazásban számos olyan kiegészítő található meg az Instax Mini 12-höz, mint a különböző védő tokok, filmek és hasonlók. Az árakat a felületen össze lehet hasonlítani, így az is jól látható, hogy hol érdemes ezeket beszerezni.

Az INSTAX UP! alkalmazás

Bizony! Már applikáció is tartozik ezekhez a remek készülékekhez, melynek neve az INSTAX UP! Android és iPhone mobil és tablet alkalmazás. A fotókat egyszerűen be lehet szkennelni az alkalmazásban, így digitális formában is tárolhatók lesznek. Ennek az egyik legjobb része, hogy így barátaidnak is el tudod küldeni a képeket, így mindenkinek lehet belőle saját példánya. Készíthetsz saját gyűjteményt, vagy akár kollázsokat is, és az alap fehér háttereket is könnyedén megváltoztathatod.

Az app felületén ezen kívül naprakész információkat és híreket olvashatsz az Instax világából, valamint számos tipp és inspiráció közül válogathatsz kedvedre.

Szerintünk remek dolog az, hogy a mai modern világban még van kereset az ilyen készülékekre, hiszen az Instax kamerákkal az emlékek megőrzése igazán remek élmény. A képeket albumokban is lehet gyűjteni, amelyeket szinte bármilyen formában megtalálni. Te mit gondolsz?


Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A fontos fájlok és emlékek tárolására a mai modern világban nincs is egyszerűbb megoldás a felhő alapú szolgáltatásoknál. Az egész úgy működik, mint egy digitális irattároló, amelyben minden kéznél van bárhol is járunk. Az adatok tárolása és megosztása teljesen biztonságos ezeken a felületeken...
Egy új telefonból nem is olyan nehéz kihozni a maximumot gondolnánk, ugyanis számtalan egyszerű beállítás létezik hozzá. Ezeknek nagy része alapértelmezetten kikapcsolt állapotban érkezik a készülékkel, így sokaknak eszébe sem jutna, hogy léteznek ezek a lehetőségek.
A Nintendo Switch egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is, ami nem csoda, hiszen kedvező ára és kompaktsága bárkit könnyedén levesz lábáról. A vállalat 2021 végén piacra dobta a játékkonzol OLED kijelzős változatát is az LCD-s és Light verziók mellé. Mai cikkünkben az OLED tulajdonságaival ismerkedhettek meg...
Manapság sok szó esik arról, hogy az online világban hogyan tudod megvédeni magadat és adataidat, ami valljuk be, remek dolog, de mi van akkor, ha a való életben kerülsz bajba? Adataiddal bárki visszaélhet, nem csak az interneten, illetve vészhelyzet esetén sem számíthatsz a világhálóra.