Főoldal > Hirek > Izgalmas Android 14 funkciók

t: 705

Izgalmas Android 14 funkciók


(Kép: howtogeek.com)

A világ legnépszerűbb mobil operációs rendszerének fejlesztői már gőzerővel dolgoznak az Android 14-es verzióján, amely 2023 őszére várható majd. Többek között olyan változások is várhatók, mint az adatvédelem, a biztonság és a teljesítmény javulása. A főbb céljuk között szerepel a nagyobb képernyőkön való használat élményének maximalizálása, így tableteken és összecsukható telefonokon is élvezhetőbb lesz az új Android rendszer. A fejlesztői hozzáférés által bizonyos funkciók már ismerhetővé váltak. Cikkünkben ezekről lesz szó, így ha benneteket is érdekel, akkor mindenképpen olvassátok el!

Le lehet már tölteni az Android 14-et?

Eddig két fejlesztői verziót is elérhetővé tett a Google, így a fejlesztők bátran tesztelhetik az operációs rendszert. Megismerkedhetnek az új funkciókkal, emellett alkalmazásaikat is kipróbálhatják az új Android 14 operációs rendszerrel.

Bár telepíthető az Android 14, azonban a lelkesebbeknek is érdemes megvárni a hivatalos Béta verziót, hiszen a jelenleg is tesztelhető darabok még hibásak és instabilak.

Izgalmas újdonságok

Az eddig ismert funkciók közül most összegyűjtöttük saját kedvenceinket. Nézzük is hát melyek azok.

Megnövelt akkumulátor élettartam: A Google jelenleg is komoly erőfeszítésekkel dolgozik az Android operációs rendszer hatékonyságának javítása érdekében, valamint annak energiafogyasztásának csökkentéséért. Olyan változások láthatók majd többek között, mint az operációs rendszer háttérfeladatainak, valamint a le-és feltöltések kezelése.

Az akkumulátor élettartama emellett számos olyan alkalmazással meghosszabbítható, mint az AccuBattery.

Villogó értesítések: Bár már bizonyos Samsung eszközöknél és más Android alapú eszközöknél elérhető ez a lehetőség, azonban magában az operációs rendszerben még nincsen benne. Úgy néz ki, hogy ez az Android 14-el változni fog. A funkció eredetileg a hallássérültek készült, a könnyebb használat érdekében, de valljuk be, szinte bárki hasznát tudja venni. Beállítható mind a kamera, mind a képernyő villogása a bejövő értesítéseknél, illetve annak színe és stílusa is változtatható.

Fokozott biztonság: A rosszindulatú programok általában a régebbi operációs rendszereket támadják, hiszen az újabbak biztonsági fejlesztéseit próbálják elkerülni. Éppen ezért az Android 14 nem fogja lehetővé tenni a régebbi programok telepítését. Emellett plusz háttérbeli újítások is történtek, de mind közül a legfontosabb a jelszavakkal történő hitelesítéseknél történt. A különféle jelszavak és kódok helyett biometrikus azonosítás is alkalmazható lesz.

Végezetül

Mivel az Android 14 még fejlesztés alatt áll, így még több hasznos újítás várható. A Béta verzió nemsokára elérhetővé válik, így még több információ derülhet ki a Google legújabb operációs rendszeréről. Mi már kíváncsian várjuk, hogy mit tartogat még számunkra. Ti várjátok?


Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Kezdőként szeretnél Te is belecsöppeni az instant kamerák világába, de nem tudod, hogyan kezdj bele? Cikkünkben az Instax legújabb készülékével, a Mini 12-vel ismerkedhetsz meg, ami szerintünk remek kezdő készülék.
A fontos fájlok és emlékek tárolására a mai modern világban nincs is egyszerűbb megoldás a felhő alapú szolgáltatásoknál. Az egész úgy működik, mint egy digitális irattároló, amelyben minden kéznél van bárhol is járunk. Az adatok tárolása és megosztása teljesen biztonságos ezeken a felületeken...
Egy új telefonból nem is olyan nehéz kihozni a maximumot gondolnánk, ugyanis számtalan egyszerű beállítás létezik hozzá. Ezeknek nagy része alapértelmezetten kikapcsolt állapotban érkezik a készülékkel, így sokaknak eszébe sem jutna, hogy léteznek ezek a lehetőségek.
A Nintendo Switch egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is, ami nem csoda, hiszen kedvező ára és kompaktsága bárkit könnyedén levesz lábáról. A vállalat 2021 végén piacra dobta a játékkonzol OLED kijelzős változatát is az LCD-s és Light verziók mellé. Mai cikkünkben az OLED tulajdonságaival ismerkedhettek meg...