Főoldal > Hirek > Furcsa és elképesztő kütyük, melyek létezésétől nem is tudtál?!

t: 490

Furcsa és elképesztő kütyük, melyek létezésétől nem is tudtál?!Valljuk be őszintén, a technológia fejlődésének köszönhetően számos téren előnyösen változott az életünk. Az okos eszközök, háztartási nagy gépek és egyéb számos készülék mind megkönnyíti a hétköznapi teendők elvégzését, így nem csoda az sem, hogy mára ezek az eszközök mind szereves részét képezik mindennapjainknak. Ám ez még nem minden! Ezek mellett számtalan olyan kütyü létezik, melyekre ránézve egyből mindenkinek egy kérdés juthat eszébe. „Mégis miért?”. Mai cikkünkben összegyűjtöttünk pár érdekes, vagy mondhatni már furcsa fejlesztést, amitől garantáltan leesik az ember álla.

A HushMe maszkok

A szájmaszkok használata az elmúlt pár évben megszokottá vált. Számtalan megjelenésű és mintázatú kivitelezésével találkozhattunk már, de a most következő készüléktől alig jutottunk szóhoz. A HushMe kinézetre egy futurisztikus maszknak tűnhet, ám funkciói miatt nem csak az egyszerű arcmaszkok feladatától áll messze, hanem még a divatosságtól is. Ez a szerkezet a telefonálás közbeni hangokat blokkolja, így a zavaró tényezők mellett sajt hangunk is teljesen elrejtőzik a körülöttünk levő emberek elől.

Ennek akkor lehet igazán hasznát venni, ha kifejezetten privát megbeszélést kell elintéznünk, de a környezeti tényezők ezt nem engednék. A maszk viselhető nyakban is, így könnyebb és kényelmesebb a használata is. Természetesen nem kell mindig viselni, éppen elég akkor, ha a helyzet úgy alakul. Megjelenése óta több negatív, mint pozitív véleményt kapott, de ettől függetlenül szerintünk az elképzelés lenyűgöző. Ki tudja, hogy még mit hoz a jövő?

Pavlok karkötők a rossz szokások legyőzéséhez

Bizony! Jól olvastátok. Egy karkötő, ami segít új és hasznos szokások kialakításában, emellett a rosszakat is megszűnteti. Kinézetre elég furcsa és a funkcionalitása sem túl szórakoztató, de számos vélemény szerint hatásos és remekül végzi a dolgát. Egy apró, ám teljesen biztonságos mértékű áramütést küld minden egyes alkalommal, amint egy rossz szokáshoz nyúlnánk. Gyakran használják fogyáshoz, vagy dohányzásról való leszokáshoz.

Az elképzelés szerintünk zseniális és maga a tény, hogy ez egy működő dologgá lett fejlesztve, egyszerűen lenyűgöző.

Hangulatmérő gyűrűk

Egy ékszer, amely nem csak divatos, de funkcionál is? Igen! Egyszerűen összekapcsolható okostelefonunkkal, így nap közben a felismert hangulatokat közvetíti nekünk. Segít a negatív érzelmek leküzdésében is, hogy a napot vidáman tudjuk zárni. Érdekes készülék, hiszen mégis miért lenne szükségünk arra, hogy érzelmeinket lássuk is, de nem rossz ötlet.

Quoobo, a kisállat párna

Elsőre tényleg érdekesnek tűnhet, de higgyétek el, sokadjára is az lesz. Hallottunk már olyan párnákról, melyek beépített hangszóróval rendelkeztek, vagy olyanokról, amelyek LED fényekkel világították meg a szobát, de a Quoobo ennél sokkal több. Lényegében egy mindennapos használati tárgyból készítettek egy kisállat helyettesítő eszközt, ami nem csak érdekes, de szinte már ijesztő is.

Sok embert megnyugtat az, ha kedvence farkát csóválva fejezi ki izgatottságát, vagy boldogságát, de mi van akkor, ha ezt párnánk is tudja? Igen, jól gondoljátok. A Quoobo rendelkezik egy robot farok résszel, amely csóválást imitálva teszi nyugodtabbá gazdáját. Mi nem tudjuk eldönteni, hogy ez rémísztő, vagy lenyűgöző, de egy dolog egészen biztos. Nem szívesen vennénk használatba.

Végezetül

Hihetetlen, hogy milyen találmányok léteznek és vesznek körbe bennünket. Az interneten számtalan hasonló kütyüt vásárolhatunk meg. Elég csak felnézni az Amazon, vagy AliExpress oldalára. Ti találkoztatok már ilyenekkel?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Kényelmes viselet, megfelelő akkumulátor-élettartam, beépített fedélzeti GPS és még számos indok arra, hogy azt mondhassuk, hogy a GTR 3 Pro az Amazfit eddigi legjobb okosórája. A készülék 2021 októberében lett bemutatva, így közel egy év elteltével könnyű róla véleményt alkotni. Cikkünkben megismerkedhettek kialakításáról, funkcionalitásáról és...
A szemfüles Apple felhasználók már bizonyára észrevették az App Store-ban az Arcade funkciót, azonban feltűnhetett az is, hogy sajnos nem ingyenes. Ennél a lépésnél sokan hátat fordítanak bizonyos lehetőségeknek és jogosan teszik fel a következő kérdést: Miért érné meg ez Nekem?
A Samsung Augusztus elején megrendezte az idei év második Unpacked eseményét, amelyen belül ismertették azokat az újdonságokat, amelyeket Augusztus 26-tól meg is tudunk majd vásárolni. Egészen pontosan 5 készülékről van szó, amelyeket világszerte több millió ember vár türelmetlenül. Mai cikkünkben ezekről lesz szó, így ha kíváncsiak vagytok arra...
iPhone-osok! Veletek is történt már olyan, hogy egyes hasznos funkciók beállítása közben elgondolkodtatok azon, hogy ezt egyszerűbben is meg lehetett volna oldani? Sajnos az iOS-hez tartozó kiegészítő lehetőségek nagy része csak úgy érhető el, ha hosszas folyamatokon megy keresztül az ember. Ez már önmagában több időt vesz el, mint kellene.