Főoldal > Hirek > Az Amazfit GTR 3 Pro okosóra

t: 281

Az Amazfit GTR 3 Pro okosóra



Kényelmes viselet, megfelelő akkumulátor-élettartam, beépített fedélzeti GPS és még számos indok arra, hogy azt mondhassuk, hogy a GTR 3 Pro az Amazfit eddigi legjobb okosórája. A készülék 2021 októberében lett bemutatva, így közel egy év elteltével könnyű róla véleményt alkotni. Cikkünkben megismerkedhettek kialakításáról, tapasztalatokról és egyéb hasznos funkciójáról is. Ha kíváncsiak vagytok erre a remek eszközre, akkor mindenképpen tartsatok Velünk!

Amazfit GTR 3 Pro okosóra: Elegáns, vagy sportos? Mindkettő!

A vállalat úgy tartja, hogy az okosórának nem csak remekül kell teljesítenie, hanem a jó kinézet mellett az ember öltözékét is megfelelően ki kell, hogy egészítse. Éppen ezért a GTR 3 Pro megálmodásánál a régi, igazán klasszikusnak nevezhető karórákat használták fel a dizájn kialakításához.

A készüléket 2 színben vásárolhatjuk meg, barnában és feketében, emellé 2 színben teljesen passzoló bőrszíjat is kaphatunk.

Letisztult és kellemes megjelenésű okosóra külső

Újonnan vásárolt okosóránk kicsomagolásakor a dobozban megtalálhatjuk magát a GTR 3 Pro-t, a hozzá tartozó 22 mm-es bőrszíjat, a mágneses töltőt és a használati leírást. Az első dolog, amit megpillanthatunk az nem más, mint az 1,45 hüvelykes, Ultra HD AMOLED kijelző, ami erős napfény mellett is tökéletesen látható. Keret nélküli kialakítása biztosítja a zökkenőmentes illeszkedést a csuklóhoz.

Jobb oldalon egy klasszikus navigációs korona helyezkedik el, melynek segítségével számos funkciót elérhetünk az eszközön. Felülete teljes mértkében felhasználóbarát. Akkumulátora feltöltés nélkül akár 12 napot is képes kibírni átlag használat mellett. Az óra hangulathoz és öltözékhez illően személyre szabható. Ezért a több, mint 150 elérhető számlap felel, melyek mellé 15 animált, 23 szerkeszthető és egy teljes mértékben személyes számlap is tartozik. Utóbbihoz saját képeket adhatunk hozzá.

Egészség és fitnesz

Az egészségügyi adatok pontos méréséért az okosóra hátulján rejtőzködő biometrikus érzékelő felel. Többek között mérhetjük akár 24 órán keresztül véroxigén szintünket, pulzusszámunkat, stressz szintünket és végül alvási szokásainkat is. Az úgynevezett PAI állapotfelmérő rendszer felel azért, hogy az alap, beépített lehetőségek mellett olyan mindennapi tevékenységekből származó adatok is rögzítésre kerüljenek, mint a takarítás, vagy a bevásárlás közbeni elégetett kalóriák, átlag vérnyomás és hasonlók.

Az alvásmegfigyelő funkció segítségével betekintést nyerhetünk éjszakáinkba. Ezek a mért adatok az óra képernyőjén jelennek meg, így keresgetni sem kell őket. Az érzékelő segítségével analizálja a mért értékeket és informál bennünket az eredményekről. Amennyiben szükségesnek tartja, adhat tippeket az alvási szokásokon való változtatáshoz.

A stresszre nagyon fontos odafigyelnünk, hiszen alattomos tud lenni. Az erre kifejlesztett funkcióval végig követhetjük a napunkat és az adott helyzetekben kialakult viselkedésünket is. Magas stresszszint elérésekor a rendszer automatikusan légzés gyakorlatot kínál annak érdekében, hogy sikeresen lejjebb tudjuk vinni az értékeket.

Nőknek beépített menstruációs részleg is van, melyen belül végig tudják követni a ciklusukat.

Kiegészítő lehetőségek az okosórában

A listánk nem ért véget, hiszen még mindig vannak olyan alapvető funkciók, amelyeket érdemes megemlítenünk. Ilyen például a beépített Amazon Alexa hangalapú asszisztens program, illetve a zenehallgatás is. Az okosórán fogadhatunk telefonhívásokat, illetve értesítéseket is elolvashatunk anélkül, hogy telefonunkhoz kellene nyúlnunk.

Az okosóra kompatibilis minden olyan készülékkel, amelyen Android 7, vagy újabb, illetve iOS 12, vagy frissebb operációs rendszer fut. Megvásárolható az Emag és az Alza webáruházak kínálatából.

Végezetül

Szerintünk összességében az Amazfit eddigi legjobb okosórájáról beszélhetünk, amely mindössze 65.000 forint körül meg is vásárolható. Bár a Samsung, illetve Apple készülékeivel nem vetekszik, a középár kategóriában erősen jelen van. Ti mit gondoltok róla?



Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A szemfüles Apple felhasználók már bizonyára észrevették az App Store-ban az Arcade funkciót, azonban feltűnhetett az is, hogy sajnos nem ingyenes. Ennél a lépésnél sokan hátat fordítanak bizonyos lehetőségeknek és jogosan teszik fel a következő kérdést: Miért érné meg ez Nekem?
A Samsung Augusztus elején megrendezte az idei év második Unpacked eseményét, amelyen belül ismertették azokat az újdonságokat, amelyeket Augusztus 26-tól meg is tudunk majd vásárolni. Egészen pontosan 5 készülékről van szó, amelyeket világszerte több millió ember vár türelmetlenül. Mai cikkünkben ezekről lesz szó, így ha kíváncsiak vagytok arra...
iPhone-osok! Veletek is történt már olyan, hogy egyes hasznos funkciók beállítása közben elgondolkodtatok azon, hogy ezt egyszerűbben is meg lehetett volna oldani? Sajnos az iOS-hez tartozó kiegészítő lehetőségek nagy része csak úgy érhető el, ha hosszas folyamatokon megy keresztül az ember. Ez már önmagában több időt vesz el, mint kellene.
A Google által fejlesztett Android minden egyes gyártónál másképpen jelenik meg. Ez azért van, mert a vállalatok fejlesztői hozzáférést kapnak az operációs rendszer személyre szabásához. A Samsungnál ezt Android OneUI-nek nevezik, és számtalan lehetőséget kínál felhasználói számára.