Főoldal > Hirek > Rejtett iPhone trükkök, amelyek megkönnyíthetik az életedet

t: 589

Rejtett iPhone trükkök, amelyek megkönnyíthetik az életedetiPhone-osok! Veletek is történt már olyan, hogy egyes hasznos funkciók beállítása közben elgondolkodtatok azon, hogy ezt egyszerűbben is meg lehetett volna oldani? Sajnos az iOS-hez tartozó kiegészítő lehetőségek nagy része csak úgy érhető el, ha hosszas folyamatokon megy keresztül az ember. Ez már önmagában több időt vesz el, mint kellene. Mai cikkünkben elhoztunk néhány olyan iPhone-os trükköt, amelyekkel könnyebb és gyorsabb lehet bárkinek a telefon használata.

Felfelé görgetés egyetlen érintéssel

Bizonyára sokatokkal fordult már elő olyan, hogy a Google Chrome-on való böngészés közben tovább tartott a lap tetejére felérni, mint kellene. Esetleg érthetetlenül hirtelen az oldal legelején találtátok magatokat és nem jöttetek rá, hogy miért? A válasz egyszerűbb, mint hinnétek!

Az előlapi kamera alatti képernyő részen elég csak egyet koppintani ahhoz, hogy az oldal tetejére kerüljünk. Ez az iPhone trükk abszolút könnyebbé teszi a mindennapokat. A böngésző mellett hasznos lehet még olyan alkalmazásoknál is, mint például a 24.hu.

E-mail címes trükk iPhone-on?

Bizony! Létezik. Ha unalmasnak tartjátok minden egyes alkalommal leírni az e-mail címeteket, akkor ez a tipp Nektek való! Nincs más teendő, mint a beállításoknál a szövegcserénél megadni azokat a kulcsszavakat, melyek begépelésekor a rendszer automatikusan átírja azt a megadott elérhetőségre.

Az elmentett csere opciók ráadásul iCloud-ba szinkronizálódnak, így azt iPad-en és Mac számítógépeken is elérhetitek.

Fényképek elrejtése

Gondoltatok már arra, hogy bizonyos képeket milyen jó lenne nem látni, de kitörölni mégsem lenne remek döntés? Ha igen, akkor jól figyeljetek!

Az iPhone Fotók alkalmazásba belépve nincs más dolgotok, mint a kívánt fényképre rákattintani, majd a Megosztás funkciónál kiválasztani az Elrejtés lehetőségét. Ezzel a fotó máris eltűnik a galériából. Az albumoknál lent található a Rejtett fájlok mappája, ahonnan egy egyszerű mozdulattal vissza is tudjátok állítani.

Üzenetek rögzítése

Az Üzenetek alkalmazás egy letisztult és könnyen használható felülettel rendelkezik, azonban kiválasztani a megfelelő csevegést nem mindig egyszerű feladat. Azok, akik sokat használják és nap, mint nap itt beszélgetnek, most jól figyeljenek!

A kívánt személyt, vagy csoportot egyszerűen kitűzhetitek az oldal legtetejére, így bármikor könnyedén elérhetitek. Az újonnan beérkező üzenetek is csak ezek alá fognak kerülni.

iPhone gyorszárolás vész esetén

Az úgynevezett gyorszárolással letiltható minden biometrikus adattal való készülék feloldási lehetőség. Így elkerülhető a telefon szabad feltárása az idegenek felé. Ahhoz, hogy ezt előhozhassátok, az iPhone fő kapcsoló gombot és az egyik hangerőszabályzót kell együttesen hosszan lenyomva tartani. Ekkor megjelenik az az oldal, ahol kikapcsolni tudjuk az eszközt.

Ennek előhívásával automatikusan letiltódik a biometrikus feloldás, így csak a jelszóval oldható fel az iPhone. Kifejezetten hasznos olyan helyzetekben, ahol erőszakkal szeretnének mobilkészülékeinkhez hozzáférni.

Végezetül

Természetesen számtalan ehhez hasonló tipp található az interneten, de reméljük hasznosnak tartottátok ezeket is. Ti használtok bármiféle trükköt a könnyebb és gyorsabb használathoz?


Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Google által fejlesztett Android minden egyes gyártónál másképpen jelenik meg. Ez azért van, mert a vállalatok fejlesztői hozzáférést kapnak az operációs rendszer személyre szabásához. A Samsungnál ezt Android OneUI-nek nevezik, és számtalan lehetőséget kínál felhasználói számára.
A 2021-ben megjelent Samsung Galaxy A32 sokakban vegyes érzéseket keltett. Bizonyos felhasználási módoknak tényleg nem felel meg, de azok számára, akik elérhető áron szeretnének egy megbízható és kellemes mobiltelefont, bizony megéri. Mai cikkünkben ezt a remek kis készüléket fogjuk veletek megismertetni, így ha Ti is kíváncsiak vagytok rá, akkor..
Egyszerű, vonzó és megfizethető. Mi? Hát a legújabb Android alapú okostelefon, a Nothing Phone 1. Ritka, szinte tökéletes első generációs készülék, amely egészen biztosan elkápráztatja a szemed. Remek megjelenéséért a 900 LED fényforrás felel, melyek az átlátszó hátlap mögött helyezkednek el. Ha Titeket is érdekel még több elképesztő információ...
Mindig is lázba hoztak a városi elektromos rollerek, de nem tudod eldönteni, hogy melyik lehetne a legjobb számodra? Mai cikkünkben egy olyan rollert fogunk bemutatni, melyet Amerikában már nagyon sokan használnak és imádnak. Ennek egyik fő oka az nem más, mint az egészséges egyensúly a sebesség, hatótávolság és tömeg közt.