Főoldal > Hirek > Androidos funkciók, melyek csak Samsung készülékeken érhetőek el

t: 685

Androidos funkciók, melyek csak Samsung készülékeken érhetőek elA Google által fejlesztett Android operációs rendszer minden egyes okosmobil gyártó készülékén másképpen jelenik meg. Ez azért van, mert a vállalatok fejlesztői hozzáférést kapnak az operációs rendszer személyre szabásához. A Samsungnál ezt Android OneUI-nek nevezik, és számtalan lehetőséget kínál felhasználói számára. Mai cikkünkben elhoztunk Nektek 5 olyan funkciót, amelyeket csak a Samsungos Androidon találhatunk meg. Ha Ti is kíváncsiak vagytok ezekre, akkor mindenképpen tartsatok Velünk!

Nem használt alkalmazások elrejtése

Bizonyára Veletek is elő fordult már az, hogy készülékeiteken számos olyan applikációt találtatok, amit szinte alig, vagy még egyáltalán nem használtatok. Ezeknek többségét nemes egyszerűséggel el lehet távolítani az eszközről, ha nem szükséges az ottléte, azonban gyárilag vannak olyan telepített programok, amelyeket egyszerűen nem lehet kitörölni.

Erre az esetre jött létre az az Android funkció, melynek segítségével ezeket a nem kívánt alkalmazásokat elrejthetjük a képernyőről. Ezzel nem csak tárhelyet, de minimális időt is megtakaríthatunk magunknak. Egészen egyszerűen az alkalmazások listájánál a jobb felső sarokban található 3 pontra kell rákattintanunk, majd a beállítások menüt kiválasztva máris megtaláljuk az alkalmazások elrejtése opciót. A kívánt applikációkat kiválaszthatjuk, majd rögtön el is rejthetjük.

Ezek egy csoportba fognak kerülni, így a későbbiekben, ha valamelyikre szükségünk lenne, akkor azt könnyen megtalálhatjuk és visszaállíthatjuk.

Android eszköz optimalizálása

A beállításoknál találunk egy olyan opciót, hogy Akkumulátor- és eszközkezelő. Ennek segítségével telefonunkat segíthetjük a lehető leggyorsabb működéshez. A funkció kiterjed az akkumulátor állapotától egészen a biztonsági beállításokig. Használatával átfogó információt kaphatunk készlékünk optimalizáltságáról.

Az optimalizálási folyamat magába foglalja a duplikált, illetve olyan nagy fájlok megkeresését, amelyek szükségtelenül foglalják a helyet, illetve kikapcsolja az olyan programokat, amelyek túlságosan merítik az akkumulátort, vagy amik indok nélkül bezárnak háttérben futó más programokat.

Always on Display személyre szabása

A beállítások alkalmazáson belül lehetőségünk van az Always on Display szerkesztésére is. Azt fontos már az elején megjegyezni, hogy bizonyos olcsóbb Samsung telefonok ezt a funkciót egyáltalán nem is támogatják.

Beállíthatjuk többek közt azt, hogy a képernyő mennyi idő után sötétüljön el, vagy milyen legyen az órának a megjelenése. Megváltoztatható a szövegnek a színe, illetve adott témákat is telepíthetünk a képernyőhöz. Beállíthatjuk még a média lejátszó vezérlőjének láthatóságát is, illetve a galériánkban található képeket is megjeleníthetjük a képernyőn.

Az Always on Display funkció akkumulátor kímélő módban nem funkcionál!

Biztonságos mappa

Az Andorid OneUI használatával létrehozhatunk biztonsági mappákat is, melyeken belül bármilyen fájlt tárolhatunk. Eléréséhez extra hitelesítésre van szükség, amelyet megtehetünk PIN kóddal, mintával, vagy biometrikus azonosítással is. Minden itt tárolt adat titkosításra kerül.

Samsung DeX

Tudtátok, hogy a telefonunkon található Andorid OneUI-t átalakíthatjuk számítógépes operációs rendszerré is? Ehhez a Samsung DeX-re van szükségünk. Segítségével csatlakoztathatunk készülékünkhöz billentyűzetet, egeret, vagy monitort is. Ez a kiegészítő lehetőség kifejezetten hasznos képszerkesztéskor, vagy nagyobb Word dokumentumok megformázásakor.

A Sasmung Dex csak a Galaxy S készülékekkel kompatibilis. Használatához egy DeX kábel szükséges, melynek segítségével tudjuk a telefont csatlakoztatni a számítógéphez.

A Samsung oldalán található egy használati útmutató, amely segít belevágni a dolgokba.

Végezetül

A Samsungos operációs rendszer kétség kívül az egyik legjobb a világon. Ezt ezek az apró, de hasznos funkciók is alátámasztják. Évről évre jobb és lenyűgözőbb ötleteket valósítanak meg, ráadásul készülékeikkel sincsen probléma. Ti mit gondoltok erről?


Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A 2021-ben megjelent Samsung Galaxy A32 sokakban vegyes érzéseket keltett. Bizonyos felhasználási módoknak tényleg nem felel meg, de azok számára, akik elérhető áron szeretnének egy megbízható és kellemes mobiltelefont, bizony megéri. Mai cikkünkben ezt a remek kis készüléket fogjuk veletek megismertetni, így ha Ti is kíváncsiak vagytok rá, akkor..
Egyszerű, vonzó és megfizethető. Mi? Hát a legújabb Android alapú okostelefon, a Nothing Phone 1. Ritka, szinte tökéletes első generációs készülék, amely egészen biztosan elkápráztatja a szemed. Remek megjelenéséért a 900 LED fényforrás felel, melyek az átlátszó hátlap mögött helyezkednek el. Ha Titeket is érdekel még több elképesztő információ...
Mindig is lázba hoztak a városi elektromos rollerek, de nem tudod eldönteni, hogy melyik lehetne a legjobb számodra? Mai cikkünkben egy olyan rollert fogunk bemutatni, melyet Amerikában már nagyon sokan használnak és imádnak. Ennek egyik fő oka az nem más, mint az egészséges egyensúly a sebesség, hatótávolság és tömeg közt.
Bizonyára van köztetek olyan, aki már hallott az eSIM fogalmáról. Ez nem csoda, hiszen már több szolgáltató alkalmazza, azonban akinek teljesen idegen már a fogalom is, annak bizonyára tudunk majd újdonsággal szolgálni. Az eSIM drámai változásokat hozhat a közeljövőben a mobiltelefonok használatában...