Főoldal > Hirek > iPhone problémák megoldása

t: 426

iPhone problémák megoldásaAz Apple által gyártott iPhone-ok az egyik legkedveltebb okostelefonok a világon. Ennek számtalan oka van, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek hibáik. Szokták mondani, hogy semmi sem tökéletes. Ez teljesen igaz a zsebméretű számítógépekre is, hiszen mivel folyamatosan működésben vannak, könnyedén elromolhatnak. Akadnak azonban olyan problémák, amelyeket otthon is könnyedén orvosolhatunk. Ilyen például a lefagyott iPhone képernyő, a töltési probléma és a frissítések mellőzéséből adódó nehézségek is. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy mindezeket hogyan tudjuk megoldani, akkor mindenképpen tartsatok velünk!

iPhone ki- és bekapcsolás

Sokan nevetnek és bolondnak nézik az embert, ha azt mondják nekik, hogy indítsák újra iPhone készüléküket, pedig higgyétek el, ez tényleg hasznos tanács. Számtalan esetnél érdemes először megpróbálni ezt a lépést, hiszen előfordulhat az, hogy utána teljesen megszűnik a probléma.

iPhone frissítések ellenőrzése

Veletek is előfordult már olyan, hogy nem működött rendesen a Facebook? Folyamatosan kidobott a Facebook alkalmazás és egyszerűen semmit nem tudtatok vele mit kezdeni? Próbálkoztatok már az iPhone mibilod frissítésével? Nagyon sokszor azért történnek ilyenek az alkalmazások használatánál, mert az elérhető frissítés még nem lett telepítve. Érdemes engedélyezni a telefon számára a használt alkalmazások automatikus telepítését, hiszen így elkerülhetővé válik ez az elmaradt frissítésből adódó probléma.

Szintén fontos az iPhone operációs rendszer legújabb változatának letöltése is, hiszen előfordulhat olyan eset, amikor az aktuális iOS nem működik megfelelően, ami sajnos lassúsághoz és eredménytelen használathoz vezethet. Ennek frissítési lehetőségét mindig az általános beállítások menüben található szoftverfrissítés részen találhatjuk.

Nem reagál az iPhone telefon?

Van hogy az iPhone készülék lefagy és nem válaszol. Ebben az esetben az egyszerű ki- és bekapcsolás nem elérhető, hiszen nem érzékeli az általunk adott parancsokat. Ilyenkor egy úgynevezett kényszerített újraindítást csinálhatunk.

1. Nyomjuk meg, majd engedjük el a hangerőszabályzó felső gombját.
2. Ismételjük ezt meg, csak az alsó gombbal.
3. Tartsuk lenyomva a kikapcsoló gombot, ameddig nem jelenik meg az Apple logó.

Nem töltődik az iPhone telefon?

Amikor már legalább egy órája eredménytelenül van töltőn az iPhone készülék és az újraindítás sem segített a problémán, akkor az alábbiakat tehetjük meg.

Ellenőrizzük le a töltőt és a kábelt. (Amennyiben repedést, vagy egyéb sérülést látunk rajtuk, azonnal cseréljük le őket!)

Bizonyosodjunk meg arról, hogy a töltő bemenet nem koszos, nem sérült. (Amennyiben piszkosnak látjuk, fogpiszkálóval, vagy fültisztító pálcikával nagyon óvatosan tisztítsuk meg.)

Sérült a bemenet? Használjunk vezeték nélküli töltőt, ameddig nem oldódik meg a probléma.

Ha egyik sem segített, akkor menjünk be a legközelebbi Apple üzletbe, ahol tudnak nekünk segíteni.

Internetre való csatlakozási problémák

Amennyiben ilyet tapasztalunk, ellenőrizzük le azt, hogy a router megfelelően működik-e. Nézzük meg, hogy a lakásban lévő többi eszköz rendesen kapcsolódik-e a Wi-Fi-hez. Amennyiben igen, indítsuk újra telefonunkat, majd várjunk egy kicsit.

Ha továbbra sem csatlakozik a hálózathoz, akkor menjünk be a beállításokban található Wi-Fi menübe. Itt kattintsunk a hálózat nevére és bizonyosodjunk meg arról, hogy az automatikus kapcsolódás ki van jelölve. Ha nincs, akkor ezt tegyük meg.

Még mindig nem működik? Felejttessük el a Wi-Fi kapcsolatot eszközünkkel, majd indítsuk újra azt. Ezután adjuk meg a Wi-Fi jelszavát. Érdemes előtte a hálózati beállításokat visszaállítani a telefonon, hogy egy teljesen új internetkapcsolatként kezelhesse azt.

Végezetül

Sajnos nem minden hiba ilyen könnyen kezelhető. Előfordulhat az, hogy az akkumulátor már csere érett, vagy a képernyő már annyira össze van törve, hogy egyszerűen kénytelenek vagyunk szervízhez fordulni. Veletek történ már ilyen? Hogyan szoktátok megoldani az iPhone problémákat?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az Amazon 6 darab ebook készülékkel rendelkezik, melyeknek neve a Kindle. Ezek a remek eszközök elérhető árukról, kompakt kialakításukról híresek. Több ezer könyvet képesek tárolni, ráadásul akkumulátoruk akár egy hónapot is kibír. Mai cikkünkben bemutatjuk kedvenceinket...
Új év, új fogalmak. Bizonyára sokunknak vannak újévi fogadalmai, azonban azt tudtátok, hogy az emberek 80%-a maximum februárig tartja ezeket meg? Ennek számos oka lehet, azonban a legérthetőbb a rossz fogadalom választása. Azok számára, akik célokat tűztek ki maguk elé nagyon nagy segítséget nyújthat a digitális világ.
2021 bizonyára sokunk számára meghatározó év volt. A járvány miatt sok minden értékelődött bennünk át, sok szokás változott meg és ami a legfontosabb, számtalan új dolog felé nyitottunk kapukat. Így, hogy napokon belül áttérünk 2022-be, úgy gondoltuk, hogy emlékezzünk meg együtt az idei év legjobb pillanatairól.
A világjárvány kezdete óta jóval többen dolgoznak otthonról, mint valaha. Ennek számos előnye és hátránya is van. Az ünnepek közeledtével sokunkban megfogalmazódhatott már a kérdés, hogy kinek mit vegyünk Karácsonyra. Mai cikkünkben elhoztunk pár hasznos dolgot, melyekkel bátran meglephetjük a távmunkában dolgozó ismerőseinket.