Főoldal > Hirek > A legjobb eszközök az okos otthonodba

t: 268

A legjobb eszközök az okos otthonodbaGondolkoztál már azon, hogy milyen jó lenne egy okosított otthon? Ha igen, remek helyen jársz, hiszen mai cikkünkben azt fogjuk bemutatni, hogy milyen eszközökre lesz ehhez szükséged. Elengedhetetlen azonban a Google Assistant alkalmazásnak a használata, hiszen ez a remek program teszi lehetővé a kommunikációt a mobiltelefon és az okos kütyük között. Ha kíváncsi vagy, tarts velünk!

Nest Hub Max

Szeretnéd, hogy egy egyszerű, de nagyszerű eszköz legyen segítségedre a mindennapokban? Jó lenne leegyszerűsíteni az elektronikával kapcsolatos teendőket a ház körül? Jól figyelj akkor, mert a Nest Hub Max lehet erre a megfelelő megoldás! Jelenleg az itthoni ára 120.000 forint körül mozog.

Használatához első sorban szükséged lesz a Google Assistant alkalmazásra, hiszen ezen keresztül fogod tudni irányítani a készüléket. Különlegessége, hogy az előlapi kamerája egyben egy biztonsági kamera is. Távollétünk során figyelemmel követi a lakás biztonságát, illetve jelez nekünk, ha bajt észlel.

Egyszerűen kezelhetjük vele a hőmérséklet állítását, a redőnyök, illetve a lámpák állapotát, de még hívásokat is indíthatunk vele. A hátuljában egy hangszóró található, melynek segítségével remek hangminőséggel nézhetünk videókat, vagy hallgathatunk zenéket takarítás, vagy akár főzés közben is.

Google Chromecast

A Chromecast az egyik legnépszerűbb TV okosító eszköz. Közvetlenül kapcsolatban áll okostelefonunkkal, így azt könnyedén kezelhetjük. Legyen szó böngészésről, vagy akár egy filmnézős estéről a HBO Go mellett, remekül helyt áll minden téren.

Kinézetre akár csak egy mókás pendrive, de belsőre annál sokkal többet tud. Nem csak a TV-t irányíthatjuk vele, hanem lehetőségünk van a termosztátot is mérsékelni, így ha nem megfelelő a hőmérséklet a lakásban, akár az ágyból is megváltoztathatjuk azt. Itthon jelenleg 14.000 forinttól már lehet kapni, ami szinte semmi a tudásához képest.

Philips Hue Smart világítás

Szereted a LED fényeket, vagy a különlegesebb izzókat? Akkor a Philips világítástechnikai kellékei biztosan örömöt fognak okozni! Irányíthatod hanggal, illetve telefonnal is. Egy biztos, hogy többé nem kell eldönteni este kinek kell lekapcsolnia a világítást. Az izzók megvásárolhatók meleg, illetve hideg színekben is, továbbá LED fényes változatban is. Áruk nagyjából 20 és 50.000 forint között mozognak, de ez típustól függ.

Nest Wi-Fi

Az okos otthon elengedhetetlen része a stabil Wi-Fi, azonban sokszor nem elég erős az internet. A Nest Wi-fi eszköze nem csak erős kapcsolatot biztosít, hanem emellett hangszóróként is funkciónál, így akár zenét is tudunk rajta hallgatni. Telefonunkkal Bluetooth segítségével tudjuk irányítani. A legérdekesebb funkciója az úgynevezett gyerekzár. Például ha ebédidő következik, elég ezt közölnünk a rendszerrel, és a gyerekek eszközeit lecsatlakoztatja az internetről, ameddig be nem fejezték az étkezést. Hát nem nagy segítség ez?

Jelenleg 70.000 forint körül mozog az ára hazánkban, de szerintünk bőven megéri az árát. Nincs több hálózati probléma, hiszen a Wi-Fi az egész lakás minden pontján olyan erős lesz, mint még soha.

Végezetül: Kinek éri meg okosítani az otthonát?

A mai világban szinte bárkinek. Sokszor alig marad időnk számos fontos dologra, így nagyon sok segítséget nyújt az, ha telefonunk segítségével az otthonunkkal kapcsolatos dolgok nagy részét el tudjuk intézni. Egyre több ember alkalmazza ezt a lehetőséget és panaszokról szinte alig hallani. Ez annyit jelent, hogy elégedettséget és pihenést nyújt számunkra az otthonunk okosítása. Szerinted megéri?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az elmúlt másfél év bizonyára sokunk számára szinte esemény nélkül zajlott le. A lezárások miatt nem igen volt lehetőségünk kimozdulni, szórakozni, azonban szépen lassan minden visszaáll a megszokott kerékvágásba. Az emberek egyre többször járnak el otthonról, és szinte mindenhol visszaállt az irodai munka az otthoni munkavégzésből.
Bizonyára sokaknak jut eszébe a játékkonzol szóról az Xbox, vagy társai, azonban bármennyire is népszerűek ezek az eszközök, sajnos nem olyan egyszerű őket A-ból B-be elvinni. Régóta töprengsz Te is azon, hogy mennyire király lenne egy zsebméretű konzol, amit bármikor magaddal vihetsz szinte bárhová? Ebben az esetben van egy jó hírünk!
A TAG Heuer az 1800-as évektől foglalkozik órákkal. A svájci vállalat fő irányzata a kronográf karórák gyártása és eladása, és ebben világszerte remekelnek. Éppen ezért tűnhet érdekesnek a nemrégiben bemutatásra került újdonság, ami eléggé eltér a megszokottaktól. Hogy miért?
A Lenovo a világ egyik legelismertebb laptop márkája, éppen ezért nem meglepő, ha azt mondjuk, az új Yoga 9I lehet az év befutója. Megalkotása során a gyártó a felhasználó élményét tartotta szem előtt, így született meg ez a remek, csúcstechnológiás eszköz. Ez a modell remek társ lehet a hétköznapi kalandokhoz, a kreativitáshoz...