Főoldal > Hirek > Playdate, a zsebre vágható játékkonzol

t: 367

Playdate, a zsebre vágható játékkonzol

(Fotó: www.slashgear.com)

Bizonyára sokaknak jut eszébe a játékkonzol szóról az Xbox, vagy társai, azonban bármennyire is népszerűek ezek az eszközök, sajnos nem olyan egyszerű őket A-ból B-be elvinni. Régóta töprengsz Te is azon, hogy mennyire király lenne egy zsebméretű konzol, amit bármikor magaddal vihetsz szinte bárhová? Ebben az esetben van egy jó hírünk! Nemsokára érkezik a Panic INC. által tervezett Playdate, ami egészen pontosan megfelel ennek a gondolatnak. Ha kíváncsi vagy erre a szerkezetre, tarts velünk cikkünkben!

A Playdate játékkonzol

A Playdate játékkonzol egészen picivel több, mint két éve vár a vásárlókra, azonban mára már az előrendelési dátuma is publikus. Ez egészen pontosan július 29-én fog megkezdődni, de addig is hadd mutassuk be ezt a remek kis játékkonzolt.

Külsőre egy egészen pici, sárga eszközt pillanthatunk meg, amely szinte tényleg a zsebünkben is elférhet. Különlegessége az egyedülálló hajtókar, ami az oldalán található, illetve a 24 exkluzív játék, amelyek kizárólag a Playdate-re lettek készítve. Azonban a konzolra sajnos nem lehet játékprogramokat ingyenesen letölteni. Vigasztalásul itt van két remek mobilos játékprogram, Android mobilra Sakk, illetve a jól ismert Flipper játékprogram iPhone-ra.

Hogyan kell használni?

Az előbb említett hajtókar segítségével tudunk majd egyes játékokat irányítani, azonban lesznek olyanok is, amelyeket egyszerűen a nyilakkal és az A-B párossal játszhatunk majd.

A játékkonzol töltése is igazán szórakoztató, ugyanis sokak szerint a dokkolón töltődő készülék úgy néz ki, mint egy miniatűr televízió. Hát nem elképesztő? Kinézetre egészen olyan, mint egy jövőből érkezett, de mégis retro hangulatú tárgy.

A Playdate játékkonzol műszaki adatai

Ez a jópofa kis játékkonzol egy 2,7 hüvelykes Sharp Memory LCD kijelzővel van felszerelve. A Sharp Memory azért egy remek választás, mert ez minden alkalommal megjegyzi a legfrissebb képpontok helyzetét, így a képfrissítés sokkal gyorsabban zajlik, ráadásul energiatakarékosabb is, így több ideig bírja az akkumulátor. A konzol háttértára 4 GB-os, valamint 16 MB RAM-mal van ellátva.

Wi-Fi, valamint a 4.2-es Bluetooth kapcsolat segít bennünket a konzoljátékok letöltésében, illetve a kapcsolatok létrehozásában. A Playdate egy USB-C bemenet által kap töltöttséget, illetve ezen kívül elhelyeztek egy fejhallgató csatlakoztatót is az alján.

Hogyan juthatunk hozzá a Playdate játékokhoz?

Eleinte furcsának tűnhet majd, azonban a gyártó így látta megfelelőnek. A kezdetekben nem fogunk tudni hozzáférni az összes játékhoz, sőt, hetente fog publikussá válni 2-2 játék egészen addig, ameddig nem jelenik meg mind a 24 darab.

Ennek indoka az, hogy így tudják majd követni az emberek elégedettségét a konzollal kapcsolatban, továbbá meg tudják figyelni azt, hogy ki meddig használja a kis készülékét. Terveik szerint ez egy nagyjából 3 hónapos időszakot foglal majd magába.

A játékokért fizetni nem kell, azonban ha már a pénzügyekhez kerültünk, nézzük meg mennyibe fog kerülni az eszközünk.

Árak és összehasonlítások

Bizonyára tisztában vagyunk azzal, hogy a többi játékkonzolhoz milyen árban jutunk hozzá, azonban itt még szó sincs a kiegészítőkről, vagy a játékokról, amiket külön kell megvásárolnunk. Akár több százezer forintot is beleölhetünk a szórakozásba.

A Playdate játékkonzol nagyjából 45.000 forintba fog kerülni, ami magába foglalja már a játékokat is, így aztán nem kell többet költenünk rá. Az USB-C kábelt meg remek árakon tudjuk pótolni, ha az eredeti tönkre menne valamiért.

Végezetül

A konzol igazi különlegessége nem más, mint az, hogy ha elég ügyesek vagyunk és értünk a dologhoz, akár saját magunk által fejlesztett játékokat is telepíthetünk rá, mely a nyitott rendszernek köszönhető. Szerintünk kétségkívül egy remek kis készüléket várhatunk. Te mit gondolsz róla?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A TAG Heuer az 1800-as évektől foglalkozik órákkal. A svájci vállalat fő irányzata a kronográf karórák gyártása és eladása, és ebben világszerte remekelnek. Éppen ezért tűnhet érdekesnek a nemrégiben bemutatásra került újdonság, ami eléggé eltér a megszokottaktól. Hogy miért?
A Lenovo a világ egyik legelismertebb laptop márkája, éppen ezért nem meglepő, ha azt mondjuk, az új Yoga 9I lehet az év befutója. Megalkotása során a gyártó a felhasználó élményét tartotta szem előtt, így született meg ez a remek, csúcstechnológiás eszköz. Ez a modell remek társ lehet a hétköznapi kalandokhoz, a kreativitáshoz...
Az Xbox az egyik olyan játékkonzol, ami világszerte elismert és szeretett. Számos változata akad, mint például a One, vagy az X termékcsalád. Amennyiben Xbox X szériás készüléked van, akkor cikkünk kifejezetten Neked ajánlott, ugyanis elhoztunk bemutatni néhány olyan kiegészítőt, amelyek szerintünk élvezetesebbé tehetik a szórakozást.
Az internet széleskörű használata mára már teljesen alapvető dolog. Kapcsolattartás, szórakozás, de még tanuláshoz is számtalan segítséget nyújthat. Esetleg gondolkoztál már el azon, hogy milyen módon kereshetnél pénzt az internet használata közben? Ha érdekel, tarts velünk cikkünkben...