Főoldal > Hirek > Betiltják a TikTokot?

t: 835

Betiltják a TikTokot?Az folyamatosan megjelenő újabb és újabb közösségi platformokkal nem egyszerű lépést tartani. Míg egy mai tinédzsernek a telefonján a Facebook és a Youtube mellett (vagy akár helyett!) megtalálható az Instagram , a Snapchat és a TikTok is, addig a szülei már rendkívül trendinek számítanak, ha van Instagramjuk és hallották már a Snapchat nevét.

A TikTok alkalmazás élre tör

Pedig az új nagy durranás, a kínai TikTok alkalmazás már 900 millió felhasználó felett jár (és ebből „csak” 150 millió jön Kínából), a felhasználóinak pedig több mint harmada tinédzser. Ez a számadat azt jelenti, hogy minden idők második legtöbbször letöltött alkalmazása a WhatsApp után. Az applikáción rövid, pár másodperces videókat lehet megosztani, hasonlóan a pár éve megszűnt Vine-hoz. A formátum miatt népszerű műfajok a zene alá tátogós, táncikálós videók, az egymást szivatós „prank” videók és a szórakoztató céllal készült vicces videók is. A TikTok legnagyobb vetélytársa a Musical.ly volt azonban azt nemes egyszerűséggel felvásárolták.

Adatgyűjtés a kínai kormánynak?

Hiába ilyen sikeres az applikáció, válság helyzetbe sodródhat szerte a világon. A TikTok anyacége a ByteDance egy kínai tech cég, és mint minden ilyen viszonylag jó kapcsolatot ápol a Kínai Kommunista Párttal. Ami rengeteg szakértő szerint azt jelenti, hogy a kínai kormány hozzáfér a felhasználók adataihoz, sokan odáig merészkednek, hogy kimondottan Kína adatgyűjtő alkalmazásának hívják a TikTok-ot.

Szakértők szerint a TikTok applikáció a hivatalosan bevallotton túl is adatokat gyűjthet, így akár már letörölt (!) üzenetküldő alkalmazások üzeneteihez és kontaktjaihoz is hozzáfér. Az adathalászaton túl olyan szokatlan funkciói is vannak az applikációnak, mint például a robotok amik belájkolják az induló profilokat, ezzel téve még addiktívabbá a platformot.

Betiltaná az USA a TikTokot

Az adatgyűjtéssel sokan viszont azt a problémát látják, hogy nem a reklámok optimalizációjáról van csak szó, hanem a Kínai Kommunista Párt fegyverként használhatja. A TikTok felhasználókat bármilyen internetes lenyomatukkal zsarolhatják, ellenségeiket felkutathatják és akár állami propagandát is bevethetnek az FBI igazgatója szerint. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter be is jelentette, hogy minden bizonnyal betiltják a TikTok-ot az Egyesült Államokban, ahogy az már Indiában is megtörtént, illetve már az Európai Unió Adatvédelmi bizottsága is vizsgálja.

A TikTok úgy reagált a vádakra, hogy sosem szolgáltattak adatot kínai állami szerveknek és az amerikaiak csak gazdasági érdekből akarják ellehetetleníteni őket. Az alkalmazást a kreativitás és a szórakozás legfontosabb platformjának nevezték. Bármelyik félnek is lehet igaza, lehet, hogy gyorsan véget ér az elmúlt 3 év legnépszerűbb alkalmazásának a karrierje. Téged zavarna vagy sem?Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Az Apple nagyszabású szoftver frissítésekkel jelentkezett be az őszi szezonra. Az iPhone-ok és az iPad-ek is frissített operációs rendszerhez juthatnak, melyeknek béta verzióját bárki letöltheti tesztelni.
Palmer Luckey, az Oculus Rift szemüveg megalkotója új cégében határvédelemmel foglalkozik, azaz, ahogyan ő fogalmazott „virtuális határkerítéssel”. Palmer Luckey egy átlagos IT érdeklődésű srác volt Dél-Kaliforniából, aki zsebpénzért telefonokat és számítógépeket javítgatott. „Gamer”-ként rögeszméjévé vált a gondolat, hogy hogyan lehetne bekerülni
A mesterséges-intelligencia olyan mennyiségű adat feldolgozására és értelmezésére képes, melyről egy ember csak álmodhat. Ezt a tulajdonságát használhatjuk fel a korona vírus elleni harcban.
A Zoom elképesztő sikerre tett szert 2020-ban, és most a teljes életünket digitalizálni készül. Keveset gondolkozunk azon kik és mik lehetnek a koronavírus járvány győztesei, azonban, ha mégis megtesszük, talán elsőként juthatna mindenkinek az eszébe a videó konferencia platformok. Ezek közül is a Zoom ment a legnagyobbat, mely az elmúlt 6 hónapban