Főoldal > Hirek > Az Apple arra kér teszteld az iOS14-et!

t: 638

Az Apple arra kér teszteld az iOS14-et!Az Apple nagyszabású szoftver frissítésekkel jelentkezett be az őszi szezonra. Az iPhone-ok és az iPad-ek is frissített operációs rendszerhez juthatnak, melyeknek béta verzióját bárki letöltheti tesztelni. Az iOS 14 és az iPadOS 14 érkezik melyeket ingyenesen kipróbálhatunk, azonban a kaliforniai cég figyelmeztet minden felhasználót, hogy programhibák (bugok) előfordulhatnak.

Óvatosan az iOS14 tesztelésével

Az új szoftver frissítéseket júniusban jelentette be az Apple a Worldwide Developers Conference (Fejlesztők Világkonferenciája) keretein belül. Az eseményt teljesen online tartották a járványnak köszönhetően. Craig Federgi, az Apple vezető fejlesztője úgy mutatta be az újításokat, hogy „Még erősebbé és egyszerűbben használhatóvá tesszük az iPhone-t”.
Azonban a vállalat figyelmeztet minden kalandos szellemű felhasználót, hogy ezek a béta verziók nem minden napos használatra valók, előfordulhatnak hibák, le is fagyhat, sőt a készüléken lévő adatok is elveszhetnek (így mindenképpen ejtsünk meg egy biztonsági mentést a telepítés előtt).

Az iPhone új funkciói

Az iOS14 iPhone-ra és iPod Touch-ra (igen ilyenek még mindig elérhetőek) lesz elérhető. Hasznos újítások várhatóak, azonban az Apple számlájára írható, hogy ezeknek egy jelentős része a versenytársaknál (Android) már elérhető. Ilyenek például az alapértelmezés email app átállítása vagy a widget programok használata a kezdőlapon

A widget-ek már régi hiányosságok az iOS-en. Az widget szó (melyre nincs magyar kifejezésünk) a window (ablak) és a gadget (kütyü) kifejezésekből adódik össze. Ezekkel gyakorlatilag lehetőség nyílik az applikációk megnyitása nélkül elérni néhány egyszerű funkciót a kezdőlapon. Általában rengeteg alkalmazásból lehet ilyen körülbelül a képernyő egy hatodát kitevő kis ablakokat kihelyezni, így például könnyebben el tudjuk indítani a zenéket Spotify segítségével, minden felnyitáskor láthatjuk az aktuális és elkövetkező időjárást az OMSZ Meteorán , vagy akár az Index címlapjáról is elérhető lehet 2-3 hír melyet elolvashatunk, ha érdekel.
Vannak azonban az egész szegmensben újnak számító újítások, például az Apple Maps biciklis útvonalakkal lesz feltöltve, kidobnak egy élőszót 11 nyelvre fordítani képes applikációt, frissül az üzenetek alkalmazás, valamint mostantól slusszkulcs helyett is használhatunk iPhone-t. Egyelőre mondjuk csak abban az esetben, ha van pénzünk a BMW 5 új verziójára.

A legnépszerűbb újítások azonban valószínűleg az alábbiak lesznek: se a Siri se a bejövő hívás nem fogja elfoglalni a teljes képernyőt. Siri még nem tudjuk hogyan, de kisebben lesz csak látható (egyébként is egy HANG asszisztens így is szuperül funkcionálhat), míg a hívásokról tudjuk, hogy értesítésként fognak felugrani, melyet bármikor félrepöccinthetünk, ha ignorálnánk, így nem dob ki minket a telefon az aktuális játékból/filmből/cikkből.

Hogyan legyél az Apple tesztere


Azt, hogy fut-e a készülékeden az új iOS úgy tudod eldönteni, hogy amin az 13-as futott azon ez is fog. Ez iPhone esetében 6S vagy újabb, iPad Air 2 vagy újabb, iPad ötödik vagy újabb modell, iPad Mini 4 vagy újabb és minden iPad Pro.

A letöltést az Apple Beta Software Program oldalán tudod intézni. Kattints a linkre, nyomj a Sign Up gombra, lépj be, válaszd ki a listából a készüléked típusát, nyomj a Download Profile-ra és az innen következő lépéseken végig vezet a honlap. Mindenképpen készíts előtte valamilyen biztonsági mentést!Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Palmer Luckey, az Oculus Rift szemüveg megalkotója új cégében határvédelemmel foglalkozik, azaz, ahogyan ő fogalmazott „virtuális határkerítéssel”. Palmer Luckey egy átlagos IT érdeklődésű srác volt Dél-Kaliforniából, aki zsebpénzért telefonokat és számítógépeket javítgatott. „Gamer”-ként rögeszméjévé vált a gondolat, hogy hogyan lehetne bekerülni
A mesterséges-intelligencia olyan mennyiségű adat feldolgozására és értelmezésére képes, melyről egy ember csak álmodhat. Ezt a tulajdonságát használhatjuk fel a korona vírus elleni harcban.
A Zoom elképesztő sikerre tett szert 2020-ban, és most a teljes életünket digitalizálni készül. Keveset gondolkozunk azon kik és mik lehetnek a koronavírus járvány győztesei, azonban, ha mégis megtesszük, talán elsőként juthatna mindenkinek az eszébe a videó konferencia platformok. Ezek közül is a Zoom ment a legnagyobbat, mely az elmúlt 6 hónapban
A Playstation 5 mellé kiegészítő hardverek széles köre jár, így vezeték nélkül működő headset, kamera, és a töltőállomás a Dual Sense kontrollerekhez is. A Sony nyilvánosságra hozott képeket a Playstation 5 külleméről, valamint a konzolt kísérő kiegészítőkről is. Az új gépen és a kiegészítő eszközökön a fehér lett a domináns szín, a fekete ...