Főoldal > Hirek > Az Oculus Rift megalkotója az amerikai határokat védi új projektjében

t: 507

Az Oculus Rift megalkotója az amerikai határokat védi új projektjében

Forrás: theverge.com


Palmer Luckey, az Oculus Rift szemüveg megalkotója új cégében határvédelemmel foglalkozik, azaz, ahogyan ő fogalmazott „virtuális határkerítéssel”.

Az Oculus Rift sikere

Palmer Luckey egy átlagos IT érdeklődésű srác volt Dél-Kaliforniából, aki zsebpénzért telefonokat és számítógépeket javítgatott. „Gamer”-ként rögeszméjévé vált a gondolat, hogy hogyan lehetne bekerülni a videó játékokba, ezért elkezdett saját maga egy virtuális valóság szemüveget készíteni. Mikor publikálta az eredményeit a prototípusnak óriási sikere lett, még egy neves játékfejlesztőt is megnyert támogatójának.

Logikus lett volna nekikezdeni a tömegtermelésnek, azonban nem volt elég befektető, ezért Kickstarter kampánnyal gyűjtött tőkét, ami annyira jól sikerült, hogy pár nap alatt 2.4 millió dollár gyűlt össze. Ebből a pénzből az Apple egyik vezető mérnökét elcsábította és együtt megalkották az Oculus Riftet, melyet később 3 milliárd dollárért vásárolt fel a Facebook.

Mark Zuckerberg szerint a virtuális-valóság szemüveg (nem összetévesztendő a kiterjesztett valóság szemüveggel) a következő évek legnagyobb technikai forradalma lehet. Képzeljük csak el, hogy egy sporteseményen pálya melletti székünk lehet, hogy egy tanteremben tanulhatunk diákokkal a világ különböző részeiről, vagy hogy konzultálhatunk egy doktorral – mindezt a nappalinkból, egy headset felvételével.

Trump alternatív határkerítése

Luckey a vállalat eladása után új projektbe kezdett, ami mondhatni most érett be. Az Oculus atyaúristenének új cége az Anduril, amely határvédelemmel foglalkozik a napokban írt alá egy szerződést az amerikai kormánnyal, melynek köszönhetően több száz millió dollár ütötte a markukat.

Az Anduril 120 őrtornyot adott el az államnak, melyek különböző mozgásérzékelő szenzorokkal vannak felszerelve, valamint egy Lattice nevű mesterséges intelligenciával, mely elemzi a beérkező adatokat és megpróbálja eldönteni, hogy ember vagy jármű közeledik-e, vagy esetleg csak egy állat (melyeknek természetesen szabad a határátlépés). 40 tornyot már egy éve telepítettek, és a hibás riasztások meglepően kis hányada rávette az amerikai határvédelmet a további rendelésekre.

A Trump adminisztráció ezt nagy sikerként éli meg, ugyanis alternatívaként látják az elnök határfal javaslata helyett, mely gazdasági és politikai okokból nem valósult meg. Az IT világ egyik legnagyobb csodagyereke, Palmer Luckey pedig megint valami nagyot és futurisztikust alkotott.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A mesterséges-intelligencia olyan mennyiségű adat feldolgozására és értelmezésére képes, melyről egy ember csak álmodhat. Ezt a tulajdonságát használhatjuk fel a korona vírus elleni harcban.
A Zoom elképesztő sikerre tett szert 2020-ban, és most a teljes életünket digitalizálni készül. Keveset gondolkozunk azon kik és mik lehetnek a koronavírus járvány győztesei, azonban, ha mégis megtesszük, talán elsőként juthatna mindenkinek az eszébe a videó konferencia platformok. Ezek közül is a Zoom ment a legnagyobbat, mely az elmúlt 6 hónapban
A Playstation 5 mellé kiegészítő hardverek széles köre jár, így vezeték nélkül működő headset, kamera, és a töltőállomás a Dual Sense kontrollerekhez is. A Sony nyilvánosságra hozott képeket a Playstation 5 külleméről, valamint a konzolt kísérő kiegészítőkről is. Az új gépen és a kiegészítő eszközökön a fehér lett a domináns szín, a fekete ...
Az Apple egy kiterjesztett valóság (AR) szemüveget tervez kiadni 2021-ben, Apple Glass néven. Az eszköz telefon-függő lesz, azaz csak Iphone-nal párosítva lehet használni, így a processzor kapacitás nagy részét a telefonra lehet hárítani. Ennek két előnye van, egyrészt könnyebb és kompaktabb szemüvegek készülhetnek, másrészt ...