Főoldal > Hirek > A Zoom hozhatja a legnagyobb változást az okostelefon óta

t: 1197

A Zoom hozhatja a legnagyobb változást az okostelefon ótaKeveset gondolkozunk azon kik és mik lehetnek a koronavírus járvány győztesei, azonban, ha mégis megtesszük, talán elsőként juthatna mindenkinek az eszébe a videó konferencia platformok. Ezek közül is a Zoom Meeting ment a legnagyobbat, mely az elmúlt 6 hónapban 263,78%-os részvényár növekedést produkált, miközben a teljes világgazdaság recesszióban van. Mindezt úgy, hogy egy kisebb összeomlást is túlélt mikor biztonsági problémák merültek fel vele kapcsolatban.

A Zoom sikere

De mi lehet az oka, hogy pont a Zoom lett ilyen sikeres, a Microsoft ( Skype , Teams ) és a Google (Hangouts, Classroom) helyett? A Zoom titka, hogy csak abban jó, amiben kell, de abban nagyon. A többi platform mindennel versenyezni akar és nem koncentrálnak a lényegre. A Microsoft például miután 2011-ben megvette a Skype-ot univerzális kommunikációs platformmá akarta tenni. Cél volt a csevegő alkalmazások legyőzése, mint a WhatsApp és a Telegram, másoltak a Snapchattől, emoji mennyiségben lépést tartottak a Messengerrel, azonban pont abban nem fejlődtek, amiben kellett volna: a videócsetben.

Ezzel szemben a Zoom leginkább csak abban jó. Egyszerűen létrehozható a hívás, nem kell csoportokat csinálni attól függően kivel akarunk beszélni, csak minden meghívottnak elküldeni a linket. Jól működik a képernyőmegosztás, van chat ablak, van jelentkezés gomb és ami érthetetlen módon hiányzik/hiányzott a többi platformról, hogy akár mindenkit egyszerre is lehet nézni. Praktikussága miatt pedig viharos sebességgel terjedt el a használata.

A Zoom videókonferencia az "új okostelefon"

Tomas Pueyo egy spanyol IT szakember, aki a pandémiával kapcsolatos elemzéseivel tett szert hírnévre, újabban egy nagyon érdekel Twitter bejegyzés-sorozattal jelentkezett, miszerint az okostelefonok óta nem látott forradalmat hozhat a Zoom.

Pueyo azt írja, hogy az okostelefonok olyan tevékenységeket hoztak hordozható formára, amik eddig is léteztek. Így például a zenehallgatás vagy a hírolvasás megoldható volt otthoni számítógépről, de sokkal több szükségünk lett volna a hordozásukra. Az okostelefon ezeket és más hasonló funkciókat a PC-ről a zsebünkbe rakott, vagy létrehozott teljesen új tevékenységeket (Instagram, TikTok, Uber). Azt pedig el sem tudjuk már képzelni milyen volt folyamatos útvonal tervezés nélkül utazni.

Mit változtathat meg a Zoom Meeting?

A videókonferencia platformok (így eddig úgy tűnik főleg a Zoom) ennél is nagyobb változást hozhatnak, ugyanis az online térbe terelhetnek olyan tevékenységeket, amik eddig csak offline léteztek, például munka, tanítás vagy baráti összejövetelek. Mondjuk a munkát nézve: rengeteg állás elvégezhető egy laptoppal és kollégákkal. A kollégákkal való együttműködés miatt jártunk eddig be a munkahelyünkre, azonban a koronavírus megmutatta, hogy ez is megoldható online. A probléma az, hogy rengeteg olyan funkciója van az irodának, ami hiányzik az online térből. Például az ötletelésre és magyarázásra remekül használható filces tábla remek eszköz a meetingekhez, ez pedig nincs Zoomon (bár már létezik sok ilyen online „white-board”, például a MiroHQ).

A Zoom is felismerte a fejlődési lehetőséget, és bejelentették, hogy olyan platformmá válnak, mely nyitott más termékek összekapcsolására, így például az online gondolattérkép appok vagy a naptárak is szinkronizálhatóak lesznek vele. Ez a lépés pedig remek vállalkozási lehetőséget is jelent egyben, ugyanis várják a külsős fejlesztéseket is. Az egyik talán legnagyobb lehetőség a játékfejlesztésben van, például egy online baráti sörözésen elővehető kártyapakli pótlására is nagy szükség lenne.Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Playstation 5 mellé kiegészítő hardverek széles köre jár, így vezeték nélkül működő headset, kamera, és a töltőállomás a Dual Sense kontrollerekhez is. A Sony nyilvánosságra hozott képeket a Playstation 5 külleméről, valamint a konzolt kísérő kiegészítőkről is. Az új gépen és a kiegészítő eszközökön a fehér lett a domináns szín, a fekete ...
Az Apple egy kiterjesztett valóság (AR) szemüveget tervez kiadni 2021-ben, Apple Glass néven. Az eszköz telefon-függő lesz, azaz csak Iphone-nal párosítva lehet használni, így a processzor kapacitás nagy részét a telefonra lehet hárítani. Ennek két előnye van, egyrészt könnyebb és kompaktabb szemüvegek készülhetnek, másrészt ...
Az ilyen óriási, és emberek millióit elérő oldalaknál nagy hírértéket jelent, ha változtatnak az oldaluk elrendezésén, hogy aztán hetekig vita téma legyen, hogy a régi volt a jobb, vagy az újabb. Nézzük meg a YouTube-nál mi a helyzet.
Most már létrehozhatunk egy új videocsevegő szobát közvetlenül az Instagram-ról. Az Instagram most lehetőséget kínál új Messenger szobák létrehozására és meghívhatjuk barátainkat, hogy csatlakozzanak a beszélgetéshez közvetlenül az alkalmazásból. A Facebook a múlt hónapban mutatta be a Messenger szobákat, hogy konkurenciát állítson...