Főoldal > Hirek > Lépj be egy filmbe!

t: 413

Lépj be egy filmbe!Már megtekinthető a Twelve Minutes című „interaktív thriller” egy perces előzetese. Az animációs pszicho thriller olyan filmnézési lehetőséget nyújt, ahol a néző hatással van a történet vezetésére. Sokaknak egy videó játék juthat erről eszébe, azonban nem kell megijedni a számítógépes játékokat kevésbé kedvelőknek, ugyanis játékosított részek nincsenek benne, csak döntésekkel lehetünk hatással a film menetére.

Filmcsillagok egy játékban

Az animációs filmhez olyan színészek adják a hangjukat mint a Széttörve és az X-Men sztárja James MacAvoy, vagy a harmadik Star Wars trilógia főszereplője Daisy Ridley, azonban a legnagyobb név Willem Dafoe, aki valószínűleg a főszerepben is lesz.

Az Annapurna Interactive stúdió rövid leírása a filmjük egy „egy interaktív thriller egy férfiről, aki időhurokba került”. A film egészében felülnézetből játszódik és tizenkét perces időhurokba ragadva kell a lehető legjobb kimenetelt kitalálnunk. Természetesen bár filmként aposztrofálják a művet, gyakorlatilag videó játék formátumba elérhető, mert egyelőre csak így lehet interaktívvá tenni. Az év végére lesz elérhető Xbox Series-re, Xbox One-ra és számítógépre. A Twelve Minutes Steam oldala szerint a film/játék sokat merített a Ragyogás (Stephen King) álomszerű élményéből, A hátsó ablak (Alfred Hitchcock) klausztrofóbiás érzéséből és a Memento (Christopher Nolan) töredezettségéből.

Összefonódnak a játékok és a filmek

A filmek és a játékok összefonódása nem ezzel kezdődött,a 2010-es évek legnagyobb videojátékos durranásai mind a filmesítésről szóltak. A történetmesélésben élén járt a zombi invázióról szóló The Last of Us, ami a két főszereplő közötti érzelmi kötelékről szól, az új God of War és az Indiana Jones filmeket idéző The Uncharted sorozat.

Most, hogy a cselekmény központúságot átvette a játékipar, sokan azt várják, hogy a fúzió visszafele is végbemegy, és a technika fejlődésének köszönhetően elkezdődhet az interaktív filmek korszaka, ami a virtuális valósággal vegyítve olyan érzetet kelthet, mintha a film részei lennénk. Ennek előfutára lehet a Twelve Minutes.

Ilyen forradalmi megoldásokon dolgozik a Netflix és az utóbbi évek másik legforradalmibb film műhelye, az HBO GO .Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

Nemsokára mindenkinek elérhető lesz az új generációs mobilinternet, aki beruház egy új telefonra. A sokat emlegetett 5G jelentősen gyorsabb lesz, és ennek több előnye van, mint gondolnánk. A már évek óta reklámozott és feldicsért 5G internet egy évnyi hullámzó sikerességű bevezetés után itt van, mostantól elérhetőek azt használni tudó eszközök...
Úgy tűnik a Facebook elkezdi a régóta rebesgetett integrációt az üzenet küldő applikációi között. Péntek este sok amerikai felhasználónak, mind Androidon mind iOS-en felugrott egy ablak az Instagram mobil appjának megnyitásakor, ami egy új frissítésről adott hírt. Az értesítés azt írta, hogy „van egy új módja az üzenetküldésnek Instagramon”, és....
Szorosabbra fűzi egymással az együttműködést a Samsung és a Microsoft. A két cégre egyszerre nehezedik nyomás az Apple integrált rendszere miatt, ezért összekapcsolhatóvá teszik a rendszereiket, így például a Samsung telefonunkkal több programot is irányíthatunk távolról a Windows 10-t futtató számítógépünkön
Mostantól Facebookon is megtalálhatjuk a kedvelt zenéinket és a hozzájuk tartozó videóklipet, amivel Facebook ezzel egyértelműen a Youtube babérjaira tör. A szolgáltatás először csak az Amerikai Egyesült Államokban lesz elérhető, azonban mindenhol tervezik bevezetni.