Főoldal > Hirek > Mi az a QR kód? Android és IOS okosmobil app-ok QR kód beolvasással is!

t: 4347

Mi az a QR kód? Android és IOS okosmobil app-ok QR kód beolvasással is!QR kód beolvasásával egyszerűen telepítheted kedvenc mobil app-odat, olvashatod is a híreket, böngészhetsz az Android vagy IOS app-ok közt ingyen.

Mi is valójában a QR kód?

A QR-kód egy kétdimenziós vonalkód (tulajdonképpen pontkód), amit a japán Denso-Wave cég fejlesztett ki 1994-ben. Nevét az angol Quick Response (=gyors válasz) rövidítéséből kapta, egyszerre utalva a gyors visszafejtési sebességre, és a felhasználó által igényelt gyors reakcióra.

A QR kód jó tulajdonsága, hogy bármilyen irányból készülhet róla fénykép vagy szkennelt kép, nem kell törődni a kód helyes tájolásával. Ez azért lehetséges, mert a kód megfejtésére, dekódolására szolgáló programok a három sarokban elhelyezett jellegzetes, minden QR-kódban azonos minta alapján el tudják dönteni, milyen irányban kell a kód pontjait értelmezni, feldolgozni, még akkor is, ha a kódbélyegről készült kép teljesen ferde. Forrás:Wikipédia

QR kód beolvasása okostelefonnal

Egy okostelefonra telepített QR scanner program segítségével egyszerűen leolvasható a kódban lévő információ, mely lehet egy névjegykártya adata, egy termék jellemzői, vagy bármilyen adatsor.

A kód valójában egy nagyon praktikus átmenet az offline és az online világ között.
QR kód olvasó letöltése Android mobilra roppant egyszerű, csak kattints az előző linkre! No persze az iPhone mobilosokat sem felejtettük el, Ők a QR kód olvasó letöltése Apple mobile linkre kattintva egyszerűen telepíthetik.

Ha már van QR scanner az okosmobilodon, olvasd be a cikk elején lévő kódot és azonnal weboldalunkon találod magad.

A Facebook poszt megosztásával add tovább ezt a hírt is, mert hamarosan indul egy szenzációs játék!Hozzászólások

vissza a hirekhez | vissza címoldalra

A Microsoft talán rájött, hogy itt lenne az ideje az Internet Explorer mellett egy jobb és stabilabb böngészőt is építeni. Eddig nem nagyon tudták tartani a versenyt a Firefox vagy a Chrome böngészővel, valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy hamarosan
A Lenovo a jelek szerint nem csak a telefonos, hanem már a tabletes piacra is igyekszik betörni és ehhez kemény lépéseket is tesznek. A Yoga Tablet 2 Pro 13,3 colos kijelzőjével és beépített projektoros kivetítési lehetőségével...
Amennyiben sikerült felönteni a garatra a „kutyaharapást szőrével” módszer sem segít, bár sokan esküsznek rá, hogy egy átmulatott éjszaka után „egy két gyógysör” sokat segít(het).
Fontos újítással jelentkezett Endrődi Dániel és csapata, amire még a NASA is felfigyelt. A magyar kutatócsoport a klímakutatást és a viharok megfigyelését reformálná meg ezzel a cápaalakú léghajóval.