Letöltőközpont > Programok > MULTIMÉDIA > GRAFIKA - KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK

3D Grafikus program – Blender

3D Grafikus program – Blender ingyenes letöltése A Blender segítségével teljes mértékben elkalandozhatunk a virtuális világban. Ezt a programot számos művészen kívül a filmipar is használja, többek között a Pókember 2-nél is ezt alkalmazták. Letöltése és használata szinte teljesen ingyenes, viszont van egy úgynevezett Blender Cloud funkció, ami havonta körülbelül 4.000 forint. Használata angol nyelvtudást igényel, hiszen sajnos a magyar nyelv nem elérhető benne.

Első sorban animációs filmek és vizuális effektek létrehozására használják sokan, de ezek mellett készíthetünk akár interaktív alkalmazásokat, vagy játékokat is. Számos platformon elérhető, kezdve a Windowstól, MacOS-en át és Linuxig.
A Blender egy olyan

3D grafikus program

, amely viszonylag kevés helyet foglal el számítógépünkön. Egyik legnagyobb pozitívuma az az, hogy számos felső kategóriás modellező szoftver tulajdonságát cipeli magával. Ezek közül a legpraktikusabbak a módosítók, a Python szkriptnyelv támogatás, az alapképességű audió és videó szerkesztés, illetve a sokoldalú beépített renderelő, vagy külső renderelők támogatása.

A program arról híres, hogy igen nehéz megtanulni. Megfelelő kitartás és akaraterő mellett persze semmi nem lehetetlen. Kifejezetten ajánlott azok számára, akik már foglalkoztak korábban grafikai feladatokkal, hiszen nagy előnyt jelent, ha ismered azt, amit csinálhatsz.
Felhasználói felülete mondhatni kifejezetten kényelmes. Majdnem minden funkciónak van egy billentyűzetkombinációja. Tekintettel arra, hogy rengeteg funkciót találhatunk és alkalmazhatunk, előfordulhat az, hogy egy kombináció több funkciót irányíthat. A felhasználói felületnek követelt elvei vannak, ezzel könnyítve használatát. Szerkesztési módok, a korábban említett billentyűzetkombinációk, a numerikus bemenet és a munkaterület kezelése a legkedvezőbb mind közül.

File:
blender_64bit.msi
Méret:
NA
Licensz:
Feltöltve:
2020.12.14
Letöltve:
433x
Osztályzat:
4.67
Weblap:
Megosztás:
Osztályozd a programot!
kiváló
jeles
közepes
elégséges
elégtelen
 

LETÖLTÉS LetöltésHozzászólások