Letöltőközpont > Programok > MULTIMÉDIA > OKTATÓ PROGRAMOK

Országh-féle angol–magyar, magyar–angol nagyszótár MoBiMouse 6

Országh-féle angol–magyar, magyar–angol nagyszótár MoBiMouse 6 ingyenes letöltése A nagyszótár közel 450 000 kereshető tételt, több mint 240 000 címszót és 400 000 kifejezést tartalmaz. 5 475 angol és 6 696 magyar informatikai szakszó is szerepel benne.
A szócikkek tartalmaznak minden olyan nyelvi-jelentéstani háttérinformációt, melyre az igényes, tudását nem csak fejleszteni, de azt rendszerezni is akaró felhasználónak szüksége lehet. Ezt a célt szolgálja a szótár szerkezete is: jól elkülönült egység tárgyalja a szócikk elején a kiejtést, illetve a szükséges nyelvtani információkat és alakokat, világosan elkülönülő szófaji jelentésosztályok, jól tagolt jelentéscsoportok segítik a keresett szó pontos megértését. További segítséget jelentenek a sűrűn használt jelentéskörülíró megjegyzések, a szakmai, stílusrétegbeli, földrajzi használati körre utaló adatok és jelzetek. További előnye a szótárnak, hogy, bár általános és nem szaknyelvi szótár, mégis megtalálhatunk benne számos olyan szakszót és -kifejezést, illetve rétegnyelvi megfelelőt, melyet egy ilyen terjedelmű szótártól elvárhatunk.
Az eddig elsősorban Országh László nevével fémjelzett, több évtizedes munkát most szerzőtársai folytatták. Lelkiismeretes és hozzáértő munkájuk eredményeként jelent meg a Magyarországon kiadott, máig legnagyobb terjedelmű és szókincsű angol–magyar, magyar–angol nagyszótár.

A demó verzió csak az "a" betűvel kezdődő szavakat ismeri. A teljes funkcionalitáshoz vásároljon terméksorszámot!


File:
mbm6_eh-aka1_dlsetup.exe
Méret:
63.4 MB
Licensz:
Feltöltve:
2012.06.09
Letöltve:
4134x
Osztályzat:
4.67
Weblap:
Osztályozd a programot!
kiváló
jeles
közepes
elégséges
elégtelen
 

LETÖLTÉS LetöltésHozzászólások