Letöltőközpont > Programok > PORTABLE > PORTABLE- SZERKESZTŐK

Portable Notepad++ a hagyományos Jegyzettömb leváltására hivatott program

Portable Notepad++ a hagyományos Jegyzettömb leváltására hivatott program ingyenes letöltése Portable keretprogramba integrálható jegyzettömb
ingyenes letöltéssel, remek szolgáltatásokkal és újdonságokkal.

A Notepad++ képességei:
Kódkiemelés és kódblokkok egységbe zárása

A Portable Notepad++ által támogatott programnyelvek:


C C++ Java C# XML HTML
PHP CSS makefile ASCII art (.nfo) doxygen ini file
batch file Javascript ASP VB/VBS SQL Objective-C
RC resource file Pascal Perl Python Lua TeX
TCL Assembler Ruby Lisp Scheme Properties
Diff Smalltalk Postscript VHDL Ada Caml
AutoIt KiXtart Matlab Verilog Haskell InnoSetup
CMake
WYSIWYG

A Portable Notepad++ programban

azt kapod amit látsz, azaz ha kinyomtatod a forráskódot akkor a papíron is ugyanúgy fog megjelenni mint ahogy a szerkesztőablakban láthatod.

Felhasználó által állítható kódkiemelés


A felhasználó saját nyelvet adhat meg : nemcsak a kódkiemelést állíthatja be az új nyelvhez hanem a kódblokk összevonási szabályokat, a megjegyzések formáját és a változók, valamint parancsok neveit is. ( Kép1, Kép2, Kép3, Kép4 ).

Automatikus kiegészítés


A legtöbb támogatott nyelvhez a felhasználó elkészítheti saját API listáját (vagy letölthet néhány api file-t a letöltésekből). Ha az API file készen áll a használatra, nyomd meg a Ctrl+Space, hogy elindítsd ezt a funkciót (nézd meg a képet). Több információért az automatikus kiegészítésről látogass ide.

Több dokumentum megnyitása


Egyszerre több dokumentumot is megnyithatsz szerkesztésre.

Többszörös nézet


Egyidőben 2 dokumentumot is szerkeszthetsz a program képernyőjének kettéválasztásával. (kép). Két ablakban módosíthatod ugyanazt a dokumentumot egyszerre, a dokumentum más helyein. Az egyik ablakban történő módosítás a másikban is végrehajtódik ( kép).

Szabályos kifejezés keresése/cseréje


Kereshetsz vagy esetleg ki is cserélhetsz egy bizonyos szövegrészt a dokumentumban.

Drag & Drop(Fogd és vidd) technika teljes támogatása

Megnyithatod a dokumentumokat a drag & drop(fogd és vidd) módszer segítségével. Elmozdíthatod a dokumentumod helyzetéből és nézetéből a drag & drop technikával.
Változtatható nézetek

A felhasználó az aktuális kurzorpozíciót folyton változtathatja (többszörös nézetben, mikor 2 képernyő látható egyszerre, a pozíciót mind a vízszintes, mind pedig a függőleges görgetősávon is változtathatod), nézd meg a képen.
File állapotváltozásának automatikus figyelése

Ha módosul vagy törlődik egy file ami éppen nyitva van a Notepad++ ablakában, figyelmeztetést kapsz a dokumentum állapotának változásáról(file újbóli betöltése vagy eltávolítása).
Nagyítás és kicsinyítés

A Scintilla komponens egy különleges képessége. Csak nézz meg egy képet.
Több-nyelvi környezet támogatása

A kínai, japán, koreai, arab és héber Windows-os környezetek támogatása. Nézd meg a Notepad++ működését kínai Windows-on arab Windows-on héber Windows-on.
Könyvjelzők

A felhasználónak csupán rá kell kattintania a könyvjelző-margóra (ami a sorok számozásától jobbra található) vagy nyomd meg a Ctrl+F2, hogy kijelöljön egy könyvjelzőt. Hogy a könyvjelzőket elérhesd csak nyomd meg a F2 (Következő könyvjelzőre ugrás) vagy a Shift+F2 (Előző könyvjelzőre ugrás). Ahhoz, hogy eltávolítsd az összes könyvjelzőt kattints a menüsoron a Keresés->Összes könyvjelző eltávolítása menüpontokra. Nézd meg a képet.
Összetartozó nyitó- és záró zárójelek színezése

Ha ezek közül { } [ ] ( ) a szimbólumok közül valamelyik megtalálható a forrásban, a szimbólum automatikusan megkülönböztető színezést kap, valamint a szimbólum párja is a kifejezések után és a nyitó és záró szimbólumok között található rész is színeződik. A programnyelvekben a szimbólumok közötti rész blokkot alkot amivel könnyebben megtalálhatod a keresendő kódot, valamint egyszerűbbé és átláthatóbbá teszi a kódot. Nézd meg a képeket: kép1, kép2 .
Macro-k felvétele és lejátszása

File:
Notepadpp_Portable_4.2.2.paf.exe
Méret:
1.3 MB
Licensz:
Feltöltve:
2008.01.20
Letöltve:
8095x
Osztályzat:
4.22
Weblap:
Megosztás:
Osztályozd a programot!
kiváló
jeles
közepes
elégséges
elégtelen
 

LETÖLTÉS LetöltésHozzászólások